Boinc pod Vistama
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
martindrhlik
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Boinc pod Vistama
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč mi nejde spustit BOINC pod Vistama. Musim snad mít nějakou novou verzi manažera? Mam verzi 5.2.13.
Díky.
Díky.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem spočetl zkušebně jednu jednotku a je zvalidovaná. Běželo to na tomto počítači. Co se týče nastavení systému, je vše vypnuté - firewall,defender a další blbiny, jako antivir tam mám Avast Home edici.
dejv
dejv
-
martindrhlik
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já si ale nemůžu dovolit vypínat firewall, protože by se mi hned počítač zaviroval. Je mi divný, že se BOINC nemůže připojit. U firewallu sem i nastavil povolení pro port, ale pořád mi to hlásí:dejvidek píše:Tak sem spočetl zkušebně jednu jednotku a je zvalidovaná. Běželo to na tomto počítači. Co se týče nastavení systému, je vše vypnuté - firewall,defender a další blbiny, jako antivir tam mám Avast Home edici.
dejv
29.11.2006 18:38:25||Listening on port 31416
29.11.2006 18:39:59|Einstein@Home|Scheduler request to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi failed: system fopen
29.11.2006 18:39:59|Einstein@Home|Deferring scheduler requests for 1 minutes and 0 seconds
Tak nevím, asi se budu muset vrátit k XP.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Nevidel bych to na nutnost mit vsechno vypnuty. Jenom musis BOINC vsude povolit, aby sel spustit, mohl spoustet dalsi programy, mohl komunikovat po netu a to je snad vsechno. Jak konkretne to nastavit ve Vistach nevim, neb jsem je nikdy nevidel a doufam, ze dlouho neuvidim.
Hodne uspechu a pak sem muzes napsat postup.
Libor
Hodne uspechu a pak sem muzes napsat postup.
Libor
Pod Vistou 64-bit jedu BOINC Studio asi tyden prave na Einsteinu (spocitano asi 70 dlouhych jednotek) a bez problemu.
@ Ford - Vista konecne ma firewall (v XP opravdovy firewall nikdy nebyl), takze umi spravovat nejen prichozi, ale i odchozi traffic, umi scope (lze delit na interni a internet a podobne) a dalsi veci. Jenom je treba to umet nastavit - je to trochu jine nez v XP.
Doporucuji povolovat ne aplikace, ale cislo portu; chodila mi i vzdalena sprava pres BOINC Studio
(ted na te masine instaluji Win XP na flashdisk, takze to nezkontroluji; pod 64-bit Vistou mi nejak nejede 5.1 zvuk na Audigy, takze je to pro me zatim nepouzitelne; obraz je pekny).
@ dejv - hezky rating, mas masinu na jednicku; ja se svoji prakticky propadam
@ Ford - Vista konecne ma firewall (v XP opravdovy firewall nikdy nebyl), takze umi spravovat nejen prichozi, ale i odchozi traffic, umi scope (lze delit na interni a internet a podobne) a dalsi veci. Jenom je treba to umet nastavit - je to trochu jine nez v XP.
Doporucuji povolovat ne aplikace, ale cislo portu; chodila mi i vzdalena sprava pres BOINC Studio
(ted na te masine instaluji Win XP na flashdisk, takze to nezkontroluji; pod 64-bit Vistou mi nejak nejede 5.1 zvuk na Audigy, takze je to pro me zatim nepouzitelne; obraz je pekny).
@ dejv - hezky rating, mas masinu na jednicku; ja se svoji prakticky propadam