Boinc pod Vistama

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
martindrhlik
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Boinc pod Vistama

Příspěvek od martindrhlik »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč mi nejde spustit BOINC pod Vistama. Musim snad mít nějakou novou verzi manažera? Mam verzi 5.2.13.
Díky.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Nevidím v tom problém, nahodil sem verzi 5.4.11 a jede to v pohodě, co je přesně za problém? Jede to tak jak má, viz. náhled - jen pro ověření sem se lognul do SETI.
dejv

Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak sem spočetl zkušebně jednu jednotku a je zvalidovaná. Běželo to na tomto počítači. Co se týče nastavení systému, je vše vypnuté - firewall,defender a další blbiny, jako antivir tam mám Avast Home edici.
dejv
martindrhlik
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martindrhlik »

dejvidek píše:Tak sem spočetl zkušebně jednu jednotku a je zvalidovaná. Běželo to na tomto počítači. Co se týče nastavení systému, je vše vypnuté - firewall,defender a další blbiny, jako antivir tam mám Avast Home edici.
dejv
Já si ale nemůžu dovolit vypínat firewall, protože by se mi hned počítač zaviroval. Je mi divný, že se BOINC nemůže připojit. U firewallu sem i nastavil povolení pro port, ale pořád mi to hlásí:

29.11.2006 18:38:25||Listening on port 31416
29.11.2006 18:39:59|Einstein@Home|Scheduler request to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi failed: system fopen
29.11.2006 18:39:59|Einstein@Home|Deferring scheduler requests for 1 minutes and 0 seconds

Tak nevím, asi se budu muset vrátit k XP.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

njn, widlo klasika. Cerna skrinka a nikdo nevi, co se ve uvnitr deje :lol: Zlatej unix ...
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Nevidel bych to na nutnost mit vsechno vypnuty. Jenom musis BOINC vsude povolit, aby sel spustit, mohl spoustet dalsi programy, mohl komunikovat po netu a to je snad vsechno. Jak konkretne to nastavit ve Vistach nevim, neb jsem je nikdy nevidel a doufam, ze dlouho neuvidim.
Hodne uspechu a pak sem muzes napsat postup.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

Pod Vistou 64-bit jedu BOINC Studio asi tyden prave na Einsteinu (spocitano asi 70 dlouhych jednotek) a bez problemu.

@ Ford - Vista konecne ma firewall (v XP opravdovy firewall nikdy nebyl), takze umi spravovat nejen prichozi, ale i odchozi traffic, umi scope (lze delit na interni a internet a podobne) a dalsi veci. Jenom je treba to umet nastavit - je to trochu jine nez v XP.

Doporucuji povolovat ne aplikace, ale cislo portu; chodila mi i vzdalena sprava pres BOINC Studio
(ted na te masine instaluji Win XP na flashdisk, takze to nezkontroluji; pod 64-bit Vistou mi nejak nejede 5.1 zvuk na Audigy, takze je to pro me zatim nepouzitelne; obraz je pekny).

@ dejv - hezky rating, mas masinu na jednicku; ja se svoji prakticky propadam :lol:
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Problém je jako v 90% mezi židlí a klávesnicí, což je u nového systému běžné, já s tím taky neustále laboruji.
2Honza: No tu jedničku mi zasloužila grafika, 128MB paměti na grafice je dneska prostě málo :lol:
dejv
Odpovědět