Spotøeba PC-ODPAD

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Mno az bude casek tak si je snad prectu...diky :]]]

btw. konecne se diskutuje o necem jinym nez o boincu *3*
Obrázek
psenda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od psenda »

dejvidek píše:
slavko.sk píše:
forest píše: 0.9SK/hodinu :shock:
Pokud budu mít vypnutý monitor=0,09Kw/h*3,50(běžná cena v domácnosti v České Republice) mě to vychází na 0,315Kč/h, 7,56Kč/den a 226,8Kč/měsíc
Já mám ale doma například 16h denně levný proud za 0,91Kč/Kwh a tak by mě stál provoz asi kolem 100Kč/měsíc :D
Ale doma to mám puštěný jenom při práci.
Počítám Seti hlavně v práci a tak to stejně platí moji chlebodárci :lol:
Ja som ale ratal ze ma odber 200W, nezda sa mi ze by cely komp mal 90W odber. Ano, su to maximalne hodnoty ale ten procesor aj bezi na 100% ked rata SETI@home. Pochopitelne cela debata nema zmysel pokial nevieme presne udaje lebo potom sa to moze pohybovat od 0,5Sk/hod az po 1,5Sk/hod.
Taky si nemyslím, že by celej comp měl spotřebu jen 90W, zdá se mi to až moc málo. Na plnej výkon jede procesor, paměti, motherboard. Grafika taky něco žere byť je vypnutej monitor, pár watů si vezme disk,mechaniky...
dejv
Tak to se musí fakt změřit.... vem to tak že se ti mechaniky zastavěji, grafika po čese taky, a zbude ti procesor a ventilátory, i ty mohou bejt řízený.... skusim se domluvit s revizákama a změřit to.....
Pšenda
Obrázek
Obrázek
kachel
Nováček
Kontaktovat uživatele:

spotřeba

Příspěvek od kachel »

Tak to by chtělo nějakej program, kterej by všechny nepotřebný komponenty vypnul. :idea:
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Mno ja pocitam nonstop....Jenom doma, pac jinam sem seti nepropasoval - bud s tim sou problemy nebo to nema ani cenu....A jeste me nasi neservali za velky ucty za elektriku....Takze to nebude az tak moc....Docela premejslim ze bych si to zmeril kolik tak priblizne mam na den, ale ani nevim jak na to poradne :]
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

no, k tomu proudu - já ho např. neplatím, takže jedu 24/7.
S einsteinem jsem měl a mám dneska problémy. Ráno jsem si sedl k počítači no a tak trochu sem nechápal. Monitor nebyl zcela nepodobný panu Strakošovi, který se večet vrací z pivního maratonu a povídá si z našima psama. Opera, kterou jsem nechal otevřenou, byla "odbarvená" - na některých místech místo té světlé modré barvy ze skinu byla obyčejná, šedá. Hlavní panel byl taky odbarvený - ale odbarvily se z něho všechny položky Quick launch a otevřené programy. Pak jsem viděl jeden obrys okna. Velikost mi něco připomínala. Když jsem na něj kliknul, obarvil se titulkový pruh a dozvěděl jsem se, že "Program provedl.....". Tak sem ho zavřel a otevřel jsem BOINC. Taky byl odbarvený. Jednotka, co se spočítala přes noc se odeslala, ale nové nebyly. Pak tedy restart. Po restartu jsem zjistil, že BOINC z Einsteina nic netahá a píše jenom Daily quota 2 WUs reached. To jsem u Einsteina jěště nezažil. A to jsem přitom nestáhnul ani jednu - to by mě zajímalo, jak jsem ji teda mohl vyčerpat...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Monty »

Howard píše:Nebo jestli nema nejaky žravý setric obrazovky :-), nebo zda nedelal komp nakou naplanovanou ulohu (defrag, scan, ...)
Naplánováno nebylo nic. že by ten spořič einstein užíral tolik výkonu? po neděli to prubnu znovu a vypnu spořič.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

RE:

Příspěvek od Necroman »

Ac se to nezda, tak ono to "dobrovolne" pocitani opravdu neco stoji, jeste stesti, ze nekteri z nas maji placenou elektrinu na koleji :D . btw. zajimalo by me, kolik tak spotrebovava notebook, konkretne acer travelmate 4001 lci...
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Re: RE:

Příspěvek od forest »

Necroman píše:Ac se to nezda, tak ono to "dobrovolne" pocitani opravdu neco stoji, jeste stesti, ze nekteri z nas maji placenou elektrinu na koleji :D . btw. zajimalo by me, kolik tak spotrebovava notebook, konkretne acer travelmate 4001 lci...
Každý koníček něco stojí, já například počítám doma BOINC pouze 8h/den, to jsem mu vyhradil a to jsem ochotný platit.
V práci je to ale úplně o něčem jiném, tam to platí naši vykořisťovatelé :lol:
Já být na koleji, tak mám aspoň 4 PC ve skříni, které bych vůbec nevypínal, abych jim to kolejné hezky osladil :lol:
Naposledy upravil(a) forest dne úte srp 23, 2005 9:05 am, celkem upraveno 1 x.
na_P@L_m
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od na_P@L_m »

zod píše:Jinak pocitac doporucuji nechat bezet nonstop :wink:
Taky jedu přez noc... Prou neplatim a stejně pořad něco taham z netu, nebo uploaduju znamejm. Jinak to ma i sve vyhody... Noci sou chladné a zapnuty PC se pozna :D
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

CHladné noci už bohužel končí :lol:
Naposledy upravil(a) forest dne úte srp 23, 2005 5:26 am, celkem upraveno 2 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

Thread pripojen o cast off-topicu z Einsteina, takze muzete smele pokracovat dal :wink:
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Alternativní en.

Příspěvek od IQE »

Nebudu zakládat nový treadr, takže to dám sem.

Včera mě v posteli napadla zajímavá otázka. Šlo by aby si comp vyráběl sám el. proud pro vlastní spotřebu :?:
První co mě naplo, bylo použít sluneční kolektory. Jenže, pořizovací cena je, pro nás smrtelníky, závratně vysoká + efektivita je malá. Dále mě napdlo si pořídit (třeba k rod. domku) větrnou elektrárnu či vodní el..

Všechny tato řešení jsou však drahá a jejich návratnost se pohybuje v desítkách let.

Nevíte o levnější alternativě :?: :?: :?:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Samo si může vyrábět energii perpetuum mobile :lol: . (Vím, že tak to myšleno nebylo).

Jestliže máš na pozemku vhodný potok, tak malinká vodní elektrárna (KW) by se mohla dát zbastlit docela levně. Solární panely začnou být zajímavé tak za 5 až 10 let. Ceny jdou dolu, ropa jde nahoru.

Pokut mám líh nebo olej tak ho můžu lít rovnou do diesel agregátu s poměrně slušnou účinností +-40%, účinost palivových články Pal článků neznám. Pokut jí znáte a znáte cenu lihu tak není problém spočítat cenu. Tipnul bych to pořát na víc, ale asi ne o moc.

Další varianty se podle mě nejsou.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Ruiner
Nováček

Příspěvek od Ruiner »

já vim akorát že muj PC žere bez monitoru kolem 350, ale nevim čeho :lol: :lol:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Co to proboha máš? :shock:
Není to 350MB paměti :?: :lol:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Zamčeno