Spotøeba PC-ODPAD
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- psenda
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se musí fakt změřit.... vem to tak že se ti mechaniky zastavěji, grafika po čese taky, a zbude ti procesor a ventilátory, i ty mohou bejt řízený.... skusim se domluvit s revizákama a změřit to.....dejvidek píše:Taky si nemyslím, že by celej comp měl spotřebu jen 90W, zdá se mi to až moc málo. Na plnej výkon jede procesor, paměti, motherboard. Grafika taky něco žere byť je vypnutej monitor, pár watů si vezme disk,mechaniky...slavko.sk píše:Ja som ale ratal ze ma odber 200W, nezda sa mi ze by cely komp mal 90W odber. Ano, su to maximalne hodnoty ale ten procesor aj bezi na 100% ked rata SETI@home. Pochopitelne cela debata nema zmysel pokial nevieme presne udaje lebo potom sa to moze pohybovat od 0,5Sk/hod az po 1,5Sk/hod.forest píše: 0.9SK/hodinu![]()
Pokud budu mít vypnutý monitor=0,09Kw/h*3,50(běžná cena v domácnosti v České Republice) mě to vychází na 0,315Kč/h, 7,56Kč/den a 226,8Kč/měsíc
Já mám ale doma například 16h denně levný proud za 0,91Kč/Kwh a tak by mě stál provoz asi kolem 100Kč/měsíc![]()
Ale doma to mám puštěný jenom při práci.
Počítám Seti hlavně v práci a tak to stejně platí moji chlebodárci
dejv
-
TheBurn
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Mno ja pocitam nonstop....Jenom doma, pac jinam sem seti nepropasoval - bud s tim sou problemy nebo to nema ani cenu....A jeste me nasi neservali za velky ucty za elektriku....Takze to nebude az tak moc....Docela premejslim ze bych si to zmeril kolik tak priblizne mam na den, ale ani nevim jak na to poradne :]

-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

no, k tomu proudu - já ho např. neplatím, takže jedu 24/7.
S einsteinem jsem měl a mám dneska problémy. Ráno jsem si sedl k počítači no a tak trochu sem nechápal. Monitor nebyl zcela nepodobný panu Strakošovi, který se večet vrací z pivního maratonu a povídá si z našima psama. Opera, kterou jsem nechal otevřenou, byla "odbarvená" - na některých místech místo té světlé modré barvy ze skinu byla obyčejná, šedá. Hlavní panel byl taky odbarvený - ale odbarvily se z něho všechny položky Quick launch a otevřené programy. Pak jsem viděl jeden obrys okna. Velikost mi něco připomínala. Když jsem na něj kliknul, obarvil se titulkový pruh a dozvěděl jsem se, že "Program provedl.....". Tak sem ho zavřel a otevřel jsem BOINC. Taky byl odbarvený. Jednotka, co se spočítala přes noc se odeslala, ale nové nebyly. Pak tedy restart. Po restartu jsem zjistil, že BOINC z Einsteina nic netahá a píše jenom Daily quota 2 WUs reached. To jsem u Einsteina jěště nezažil. A to jsem přitom nestáhnul ani jednu - to by mě zajímalo, jak jsem ji teda mohl vyčerpat...
S einsteinem jsem měl a mám dneska problémy. Ráno jsem si sedl k počítači no a tak trochu sem nechápal. Monitor nebyl zcela nepodobný panu Strakošovi, který se večet vrací z pivního maratonu a povídá si z našima psama. Opera, kterou jsem nechal otevřenou, byla "odbarvená" - na některých místech místo té světlé modré barvy ze skinu byla obyčejná, šedá. Hlavní panel byl taky odbarvený - ale odbarvily se z něho všechny položky Quick launch a otevřené programy. Pak jsem viděl jeden obrys okna. Velikost mi něco připomínala. Když jsem na něj kliknul, obarvil se titulkový pruh a dozvěděl jsem se, že "Program provedl.....". Tak sem ho zavřel a otevřel jsem BOINC. Taky byl odbarvený. Jednotka, co se spočítala přes noc se odeslala, ale nové nebyly. Pak tedy restart. Po restartu jsem zjistil, že BOINC z Einsteina nic netahá a píše jenom Daily quota 2 WUs reached. To jsem u Einsteina jěště nezažil. A to jsem přitom nestáhnul ani jednu - to by mě zajímalo, jak jsem ji teda mohl vyčerpat...
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
RE:
Ac se to nezda, tak ono to "dobrovolne" pocitani opravdu neco stoji, jeste stesti, ze nekteri z nas maji placenou elektrinu na koleji
. btw. zajimalo by me, kolik tak spotrebovava notebook, konkretne acer travelmate 4001 lci...

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: RE:
Každý koníček něco stojí, já například počítám doma BOINC pouze 8h/den, to jsem mu vyhradil a to jsem ochotný platit.Necroman píše:Ac se to nezda, tak ono to "dobrovolne" pocitani opravdu neco stoji, jeste stesti, ze nekteri z nas maji placenou elektrinu na koleji. btw. zajimalo by me, kolik tak spotrebovava notebook, konkretne acer travelmate 4001 lci...
V práci je to ale úplně o něčem jiném, tam to platí naši vykořisťovatelé
Já být na koleji, tak mám aspoň 4 PC ve skříni, které bych vůbec nevypínal, abych jim to kolejné hezky osladil
Naposledy upravil(a) forest dne úte srp 23, 2005 9:05 am, celkem upraveno 1 x.
- IQE
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Alternativní en.
Nebudu zakládat nový treadr, takže to dám sem.
Včera mě v posteli napadla zajímavá otázka. Šlo by aby si comp vyráběl sám el. proud pro vlastní spotřebu
První co mě naplo, bylo použít sluneční kolektory. Jenže, pořizovací cena je, pro nás smrtelníky, závratně vysoká + efektivita je malá. Dále mě napdlo si pořídit (třeba k rod. domku) větrnou elektrárnu či vodní el..
Všechny tato řešení jsou však drahá a jejich návratnost se pohybuje v desítkách let.
Nevíte o levnější alternativě

Včera mě v posteli napadla zajímavá otázka. Šlo by aby si comp vyráběl sám el. proud pro vlastní spotřebu
První co mě naplo, bylo použít sluneční kolektory. Jenže, pořizovací cena je, pro nás smrtelníky, závratně vysoká + efektivita je malá. Dále mě napdlo si pořídit (třeba k rod. domku) větrnou elektrárnu či vodní el..
Všechny tato řešení jsou však drahá a jejich návratnost se pohybuje v desítkách let.
Nevíte o levnější alternativě
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Samo si může vyrábět energii perpetuum mobile
. (Vím, že tak to myšleno nebylo).
Jestliže máš na pozemku vhodný potok, tak malinká vodní elektrárna (KW) by se mohla dát zbastlit docela levně. Solární panely začnou být zajímavé tak za 5 až 10 let. Ceny jdou dolu, ropa jde nahoru.
Pokut mám líh nebo olej tak ho můžu lít rovnou do diesel agregátu s poměrně slušnou účinností +-40%, účinost palivových články Pal článků neznám. Pokut jí znáte a znáte cenu lihu tak není problém spočítat cenu. Tipnul bych to pořát na víc, ale asi ne o moc.
Další varianty se podle mě nejsou.
Jestliže máš na pozemku vhodný potok, tak malinká vodní elektrárna (KW) by se mohla dát zbastlit docela levně. Solární panely začnou být zajímavé tak za 5 až 10 let. Ceny jdou dolu, ropa jde nahoru.
Pokut mám líh nebo olej tak ho můžu lít rovnou do diesel agregátu s poměrně slušnou účinností +-40%, účinost palivových články Pal článků neznám. Pokut jí znáte a znáte cenu lihu tak není problém spočítat cenu. Tipnul bych to pořát na víc, ale asi ne o moc.
Další varianty se podle mě nejsou.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Co to proboha máš?
Není to 350MB paměti

Není to 350MB paměti
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.