SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

FordPrefect píše:2 Jointer: a jaky mas processor ?
jointer píše:CPU je X2 3800+...
:lol:
[edit]2Ford: Stane se :wink: , spíše vymyslet co s tím. Já moc neporadím, nemám ani SETI ani X2 :lol:
Naposledy upravil(a) azor666 dne čtv bře 16, 2006 12:01 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
jointer
Nováček

Příspěvek od jointer »

No kazdopadne uz uz to nejak nedela...
Aktualne jedu 5.3.12.tx37 - posledni co jsem nasel, a nakonec SSE2 protoze SSE3 se mi nejak nepozdaval.
Jedna jednotka je za cca 50 minut (na jednom jadre), ale mam jen 1GB pameti podtaktovane na 180MHz nez se mi vrati z reklamace 2GB DDR500, takze to asi neni oslnujici vysledek. Narazil jsem ale na to, ze pokud zapnu affinity, coz by melo byt efektivnejsi, seti proces se po par sekundach az minutach sekne. Starsi v2.09 s tim ale problem nema, ale rychlejsi to pote neni (2.09 jsem bez affinity netestoval, pockam az budu mit tu RAM, protoze zere vic RAM.) Einstein s affinity problem nemel, ale mam ho jen jako zalohu.
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

jointer píše:Bojuju s takovym problemem, treba mi tady poradite:
7.3.2006 16:59:09|SETI@home|Unrecoverable error for result 29my01ab.14022.26642.872154.1.31_0 (Systém nemůže nalézt uvedenou cestu. (0x3) - exit code 3 (0x3))
Odhadem kazda 6. WU to udela.
Mam aktualne boinc-5.3.12.tx36 a Crunch3rovo Athlon64SSE2, jde mi i SSE3 ale dela to samy, tak testuju SSE2. S orig. verzi to pochopitelne nedela. CPU je X2 3800+ takze SSE3 pouzit muzu, ted jsem alespon ve fazi testovani SSE2/SSE3 "kdyz uz se alespon neco udela, jak rychle to bude".
cau mam x2 3800+ @2,8 a muzu rick ze rozdil na seti opti. sse2/3 neni skoro zadnej :( tak ze to ani zkouset nemusis :)
jointer
Nováček

Příspěvek od jointer »

No ja jenom na 2,6GHz. :) Za kolik delas jednotku, fakt by me to zajimalo, docela blbe se hleda "kolik by to melo byt" protoze X2 zatim moc lidi nema.
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

jointer : zde mas na porovnani 2 procesurky
® Radim ... ® píše:Zde jsem nasel dva uzivatele co maji procesor AMD X2 4200+ , 4400+ . Pouzivaji i optimalizovany client od crunche, ale je skoda, ze nemaji optimalizovanyho boinc clienta :wink:

Příspěvek od jointer »

No to mi to bezi nejak lip...
Navic druhy komp neexistuje.
Ale jelikoz ten optimalizovany BOINC prepocitava cas, mam jakoby delsi doby.
Nemam sice jeste lepsi RAMky, ale presto mam cca 49 minut na WU, on ma neco pod hodinu.
Diky, jinak ale musim rict ze optimalizace jsou fakt fajn, musim nasadit na druhym kompu jinde, dokud jsem si nekoupil novej tak jsem netusil ze neco takovyho je, protoze jsem na starym nepocital.
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Tady je nazorny priklad, ze optimalizovany klienty pro PIII, ktere vyuzivam od crunche a od Truxika jsou v poradku moj vypočet je ten poslední validovany :wink:

Příspěvek od TomNoteb »

ty navalidní mají stejnou verzi klienta 5.2.13.Zajímavé.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Akosf údajně optimalizuje i SETI, ale link podobný Alb_xxxx nefunguje.
Mělo by to být rychlejší než crunch3rovo. Má někdo link?
Obrázek
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

JardaM píše:Akosf údajně optimalizuje i SETI, ale link podobný Alb_xxxx nefunguje.
Mělo by to být rychlejší než crunch3rovo. Má někdo link?
Tvé informace jsou trochu nepřesné. Akosf optimalizoval v minulosti Seti klienta, ale jeho výkon pokud vím nebyl lepší než crunch3r a navíc lidé co to zkoušeli v poslední době použít to nerozchodili - snad proto, že to bylo děláno pro Akosfův duron/athlon. Toto jsou informce co mám v hlavě z pročítání fóra na einsteinu, takže některé detaily mohou být trochu jinak.
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, taky mam pocit, ze to nebylo rychlejsi a navic to snad i hazelo obcas chyby - opet access violation, se kterym ma akosf obecne problemy.
Asi z toho duvodu tu optimalizaci sundal a neni jiz dostupna (na disku ji mam). Akosf zrovna moc SETI nefandi, takze na tom asi zatim delat nebude. Mozna i ostatni optimalizatori cekaji, ze se nekdy dockame nasazeni Enhanced verze (v soucasnosti ve verzi 5.09...vzdycky se tam objevi nejaky problem, o kretem si Eric myslel, ze uz byl odstranen).
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Honza píše:Jo Akosf zrovna moc SETI nefandi.
Souhlasím skoro se vším, akorát téhle větě moc nevěřím, anóbrž jeho skóre je tvořeno SETI a Einsteinem, a v tomto pořadí.
Honza

Příspěvek od Honza »

JardaM píše:Souhlasím skoro se vším, akorát téhle vìtì moc nevìøím, anóbrž jeho skóre je tvoøeno SETI a Einsteinem, a v tomto poøadí.
Koukal jsem na to znovu a hledal; na kredit v podpisech v naproste vetsine pripadu stejne nekoukam nebo je mam vubec vypnute, takze jsem si nevsiml, kolik ma kreditu na SETI a v tom mas Jardo uplnou pravdu.
akosf píše:Well, I modified, but I'm not interested in SETI.
Tohle napsal, kdyz zverejnoval svou optimalizaci pro SETI.
Mozna jsem to nepresne interpretoval, ze slo spise o nezajem optimalizovat SETI (nebo jeho zastaralou verzi), ne projekt SETI jako takovy, kde podle vseho drive (v i klasikovi) participoval.
Ted jiz ale pocita pouze Einsteina a SETI zcela zastavil. V profilu SETI ma k myslenkam o SETI "SETI is stopped on my comupters nowdays, because of some other projects.", coz take potvrzuje opadnuti zajmu o SETI. Trebas s k tomu zase vrati, to se uvidi.

Hlavne, jestli jej budou dale bavit optimalizace, cimz BOINC komunite prispiva merou vrchovatou :wink:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Akosf se vyjádřil k nemožnosti ztažení jeho optimalizace:
These files are removed, because some people found an illagel address problem. I said that this executable was written to myself, but it worked fine (on my computers). It did about 1500-2000 wus to me (Duron,AthlonXP,Northwood,Dothan) a little bit faster than other clients. I'm sure that some prefetch routines aren't perfect, but it wasn't problem to me. (I used Win2000 and BOINC 4.19/4.45.) Probably I will do a revision on this code.
Potřebuje to snad někdo přeložit? :lol:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Akosfova optimalizace

Příspěvek od LiborA »

Pro zájemce od optimalizaci od Aksofa je zde opět funkční link:

http://eclient.tvn.hu/seti_K78.zip
Zamčeno