Jak dlouho vam trva spocitani 1 jednotky

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

vejpuste píše:Posle mi vystrazny mail. Ja kouknu na tu jednotku na webu a jak tam vidim, ze to nekdo jinej pocital dlouho a skoncil chybou, tak to rucne ukoncim a jedu dalsi.
Náhodou je to chytrý, protože z mailu mi chodí hned SMS o nové zprávě na mobil, takže bych si toho okamžitě všiml. Ovšem je paradoxní posílat z mašiny, která je na dohled, mail někam out, pak mailserver pošle SMS zprávu na mobil, ať udělám pár kroků :lol:
Ale stejně by mě zajímalo v čems ho napsal a můžeš-li ho poskytnout. Předem dík.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

2 Indy: obavam se, ze Uftoun-Kulak (aka Vejpuste) to napsal v Shell skriptu, nebo v lepsim pripade v Perlu, takze to bez problemu budes moci pouzit jen na Unix masinach. Neni to ale spatny napad, a pokud si Vejpustek nenarokuje autorska prava s vysokymi licencnimi poplatky, mozna si to v nektere ze svych pristich uprav dovolim ukrast a zabudovat primo do BOINC klienta. Akorat to asi nepujde moc jednoduse pres email, protoze ten klient nema (zatim) zadnou podporu SMTP (email protokol). No, ale jako popup, nebo prinejmensim standardni hlaska by to slo.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

@trux: A co takhle spustit externí prográmek, to by umělo, :smile:. Mrkni na Blat
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Zadny externi programek spustet nebudu :) Musi to zustat prenositelne (alespon na Windows) bez instalovani nejakych nesmyslu.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Indy píše:
vejpuste píše:Posle mi vystrazny mail. Ja kouknu na tu jednotku na webu a jak tam vidim, ze to nekdo jinej pocital dlouho a skoncil chybou, tak to rucne ukoncim a jedu dalsi.
Náhodou je to chytrý, protože z mailu mi chodí hned SMS o nové zprávě na mobil, takže bych si toho okamžitě všiml. Ovšem je paradoxní posílat z mašiny, která je na dohled, mail někam out, pak mailserver pošle SMS zprávu na mobil, ať udělám pár kroků :lol:
Ale stejně by mě zajímalo v čems ho napsal a můžeš-li ho poskytnout. Předem dík.
Pokud to ma clovek jeden pocitac, tak je to celkem nedulezity. Ale ja si takhle sleduju nekolik pocitacu u kterych nesedim, takze potrebuju odezvu mailem.
Mam to delane celkem jednoduse v shellu. Z jedne masiny si povolim vzdaleny pristup. Tam odtud si pak z jednotlivych masin stahnu pres boinc_cmd --get_results.
Pokud tam vidim vic jednotek, ktery jsou ready to report, tak udelam update projektu.
Pokud je cas rozpocitane jednotky delsi nez 1.2 nasobek odhadu, tak poslu upozornujici mail. Linuxove masiny vetsinou dopocitaji vyrazne rychleji, protoze benchmark neodpovida rychlosti vypoctu. Woknovy BOINC naopak odhad vypoctu postupne koriguje a proto musim odhad trochu navysit.
Update je tam proto, aby na pocitacich nezustavaly nereportovane jednotky a prubezne se dotahovala dalsi prace.
Mam to delany dost jednoduse a prasacky, ale funguje to. Pokud tedy omluvite snizenou kvalitu programu, tak to klidne zverejnim.
Preposilani mailu na mobil mam samozrejme taky. :-) Pokud mam zapnuteho Oskara :-(
Libor

PS: Tak tu jednotku radsi smazali. Ocekavam, ze nikdo nedostal nic.
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

vejpuste píše: Mam to delane celkem jednoduse v shellu.
Kdysi jsem dělal pod Unixem, takže shell by mi nevadil, ale kvůli tomu odinstalovávat Windowsy nebudu :)
Navíc jedu v práci na 1 počítači a i kdyby mi došel poplach, tak tam asi schválně nepojedu. Pokud bude nějaké upozornění vyhazovat přímo Boinc, myslím, že to nebude na škodu věci a nějakou hoďku to snad ušetří, takže truxův zájem kvituju.
vejpuste píše: PS: Tak tu jednotku radsi smazali. Ocekavam, ze nikdo nedostal nic.
Kdybych ji počítal tolik hodin jako jeden z těch nešťastníků, tak by mě docela nas..., že nedostanu nic :x
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Indy :
1. Nikam jezdit nemusim. Vetsinu veci jsem schopen udelat vzdalene.
2. Uz jsem takove 2 dlouhe chytil a stalo me to dost casu, protoze jsem si toho vsimnul az po zpracovani. Pokud vim, tak jsem za ne nedostal vubec nic. Prave proto jsem si ten programek udelal, abych to priste chytil brzo a ne po 33 hodinach jako minule.
Libor
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

V noci se mi splasil jeden pocitac. Po par tydnech klidneho provozu mel rozpocitano 8 hodin a prubeh porad na 0%. Myslel jsem, ze je to dalsi nekonecna jednotka a stopnul ji. Kdyz jsem se na jednotku podival, tak ji ostatni dopocitali. http://setiweb.ssl.berkeley.edu/workuni ... d=48437779
Myslel jsem si, ze je to tim vyreseno, ale ani dalsi jednotky se po par minutach nehnuly z prubehu 0%. Myslim, ze predtim prubeh na zacatku skakal rychle.
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/result. ... =202718160 se muzete podivat cim to pocitam.
Kdyz jsem misto zrusit daval pozastavit, tak mi to najednou napsalo :
21.1.2006 8:12:47|SETI@home|Can't link projects/setiathome.berkeley.edu/25fe05aa.27968.20545.261062.1.233 to slots/5/work_unit.sah
21.1.2006 8:12:47|SETI@home|Unrecoverable error for result 25fe05aa.27968.20545.261062.1.233_0 (Couldn't start or resume: -108)
Pritom mista je tam dost. S tim problem byt nemuze.
Bohuzel me nenapada nic, cim bych to mohl vyresit a fyzicky se k nemu dostanu az v pondeli.
Zkousel jsem stopnout pocitani, poustel jsem benchmark, aby se trochu obnovil, ale nic nepomohlo.
Reboot bohuzel na dalku provest nemuzu.
Napada nekoho neco.
Libor
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Ty tam máš přístup jen přes BoincView, viď? Není to vzdálená plocha?
Napadají mě dvě řešení. Počítání SETI pozastavit a připojit jinej projekt, nebo SETI resetovat. Restart služby by možná pomohl, ale to takhle taky neprovedeš.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Miras :
Mam BoincManager nebo BoincView.
Reset projektu bych nerad. Tydny mi trvalo, nez jsem si nasyslil aspon nejakou zasobu. Pri rychlosti vypoctu mi do 100/CPU moc nezbyvalo.
Dalsi projekt me taky napadl a asi bude nejlepsi reseni.
Napadlo me, jestli nema Crunch3rova verze problemy s novyma jednotkama, ale spis to bude problem na tom pocitaci. Jenom nevim jaky.
Libor
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Tak jsem zjistil, ze stary celeron 800mhz spocita WU za 1h45min( naparst3.4 ). Tento vysledek se mi zda neuveritely :D
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Tak jsem do S@H připojil i můj stařičký P II 400MHz, RAM 512 MB...
odhadovaný čas je 37h,tak uvidím :lol:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Rozhodně optimalizuj, já počítám WU S@H na PII 350 MHz, 128 MB RAM za cca 8h30m.

Obrázek
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

[Jilem]Karell píše:Rozhodně optimalizuj, já počítám WU S@H na PII 350 MHz, 128 MB RAM za cca 8h30m.
A mám optimalizovat S@H i s BOINCem bo jen S@H, když mám win98 :?: :?: :?:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Určitě obojí.
Odpovědět