INVEX 2005

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

No, musím teda říct, že jste bohužel mněli pravdu, moc mně Invex nenadchnul....čekal jsem, jak jste tady popisovali, nějaké novinky, předvádění nových procesorů, nových technologií atd. ...v rádiu jsem slyšel "klíčové slovo Invexu je "vyzkoušet" ".....no ale tam moc toho na zkoušení nebylo....bylo tam akorát plno reklamy, o ničem to nebylo, jenom se snažili nalákat co nejvíc zákazníků, než aby něco zajímavého předvedli...
jinak co se mi líbilo - mněli tam takové pěkné srandy, co mněly asi 3 ramena a dělalo se s tím v 3D programech. Jednen fungoval tak, že se špička zařízení přiložila na určité místo oběktu co byl na stole a potvrdilo se, voala a za chvíli byl přesný 3D model v počítači...nebo taky takový, kterým se jakoby tlačilo nebo tahalo za hmotu - na monitoru to vypadalo jako plastelína a tou hračkou se dalo na některých místech zatlačit, nebo zatáhnout, prostě jako by ten oběkt ležel před váma....to by bylo super mít doma :-) mněl tam takové tři pojené šišaté kuličky....za dvě hodiny jsme tam přišli znova a dokončoval mravence :-) . To co on tam udělal za 2 hodiny bych já dělal asi tak 15 hodin čistého času, a asi bych to tak dobře sejně nezvládnul :-D
další co ještě stálo za to byla výstava starých počítačů, procesorů a podobně, alespoň jsem viděl naživo to, o čem jsem věděl jen teoreticky.....no ale asi nejlepší chvíle z Invexu byla, když jsem si dal studenou klobásku s rohlíkem, a pak když jsme si s kámošem sedli na obrubník a četli si LinuxExpres :lol:

no na závěr tedy - nevím jestli ještě někdy pojedu, uvidí se časem, jenom nevím, co budu psát na tu školní práci, moc věcí mně tam nezaujalo :lol:
btw: už mi to asi leze na mozek...jsem do písemky ve škole psal "výroby řízená počítačem" (nebo tak nějak) CNT místo CNC :-D
naštěstí jsem si toho na poslední chvíli všimnul :-)
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Dnes jsem absolvoval vypravu do Brna na Invex a zde jsou me postrehy:

Oproti roku cca 2001 se plocha zmensila asi na 2/3, coz je docela zmena... zmen se dockalo i mnoho hal.. celkoce se komunikacni technologie a jine ne-prilis-bezne odvetvi scvrkly do jedne haly... na druhou stranu, pokud si vzpominate na klasickou situaci kazdy rok u haly L - Game hall - nedychatelny vzduch, hlava na hlave a pubertaci hrajici u kompu nove herni pecky, tak toto uz se take nekona, pred dvema lety nastala prvni zmena - Game hall se presunula do nejvetsi haly na BVV - Z a docela to pomohlo, loni nevim, pac jsem musel tento rocnik vynechat, ale letos se konalo neco zajimaveho - game halls byli dve, defacto jedna od AMD a druha od Intelu. v jedne se konalo Mistrovstvi CR v hrach (AMD) a v druhe kvalifikace na World Cyber Games (Intel)... AMD byla vice masova - stovky kompu a hafo lidi, Intel byla vice "profi", mene kompu, ale take ruzne prezentace technologii, Windows XP Media Center atd.
Pokud mohu vyzvednout neco, co me opravdu zaujalo, tak to byla urcite vystava historickych pocitacu, procesoru a graf. karet... Nejstarsi rucni kalkulacky, 4 a 8bity - ZX spektrum, IQ 151... procesory od Intel 4004 do modernich Xeonu, dale sbirka asi stovky grafickych karet od praprvnich kousku az po GeForce 7800... bubnove a feritove pameti, motherboardy velke jak krava, HDD do 5'25 pozic :) ... proste paradicka. Jeste tam byla i pekna vystavka historickych mobilu az po dnesni mini telefonky.
Take stalo za povsimnuti ukazka HDTV televizi a projektoru, jedna pekna DJka a dobre tuc-tuc hned u vchodu, dale prezentace siti UMTS - 3.generace, a nejlepsi vychytavka vubec byl asi primy prenos TV Ocko u stanku Eurotelu, kde jsem mimo jine predvedl svetu tricko CNT :D, kdyz jsem se dostal do zaberu kamer.

Kdyz se tak na to divam, je az s podivem, ze na vystave urcene novym technologiim me nejvic zaujaly stare procesory a pocitaci stroje :wink: .

Celkove ale hodnoceni - stalo to za to !
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Re:

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

Necroman píše:.......
Pokud mohu vyzvednout neco, co me opravdu zaujalo, tak to byla urcite vystava historickych pocitacu, procesoru a graf. karet... Nejstarsi rucni kalkulacky, 4 a 8bity - ZX spektrum, IQ 151... procesory od Intel 4004 do modernich Xeonu, dale sbirka asi stovky grafickych karet od praprvnich kousku az po GeForce 7800... bubnove a feritove pameti, motherboardy velke jak krava, HDD do 5'25 pozic :) ... proste paradicka
.........
no v tom se shodnem, ve škole jsme se bavili o té feritové paměti, ale naživo to bylo zase něco jimého. Fakt to šlo poznat, že tu paměť utkala nějaká švadlena, bylo to různě pokroucené, ale vypadalo to dobře. Nebo třeba vidět první mikroprocesor - Intel 4004 - to se taky nestane každý den....no ale jinak, kromě zmíněných věcí mně tam toho moc nezaujalo, možná tak eskalátory, které u nás ve stěbořicích nemáme :-D
možná byla chyba, že jsme moc nedali halám kde byl Digitex, když jsme byli v autobusu, vypadalo to, že tam asi fakt něco bylo...už se tam ale nikomu nechtělo, tak jsme sedli a odpočívali, nohy mně pomalu začínaly solidně bolet :-)
jak už jsem říkal, Invex moje očekávání až tak nenaplnil, i když zajímavé kousky se tam rozhodně našly...
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

dejvidek píše: ...
jenže tohle si dneska všechno přečteš na netu prakticky online a nemusíš čekat rok, než někdo naleštěnou case přiveze na Invex,tehdy mě taky fascinoval internet, doma modem, tam to jelo na neskutečných linkách jako je třeba ISDN, atd.
...
Podle mne to Dejv nakousl presne, jak se zminil o tom internetu. Dokud nebyl internet tak rozsireny, tak kazdy se pidil hledanim novych informacich o novinkach z oblasti vypocetni techniky z ruznych zdroju at uz z casopisu, novin nebo prave z ruznych veletrznich akci, kde to mohl kazdy videt na vlastni oci. Mozna bych mel zajit se podivat na INVEX dokud mam studentskou slevu za vstupne :lol: :lol: :lol: