Jak rozjet remote control?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Jo, to je pravda. Nevsiml jsem si, ze jde o neverejnou adresu. V tom pripade musi byt skutecne na routeru/firewallu nastaveno smerovani portu na dany pocitac. Z tohoto duvodu jsem taky u sveho optimalizovaneho BOINC klienta umoznil predefinovat RPC port - tim padem se, na rozdil od normalniho klienta, na routeru (nebo firewallu) da nastavit nekolik pocitacu, protoze kazdy muze byt nakonfigurovan na jiny RPC port.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
No a to právě není Public a myslím že mi admin u Eurotelu asi těžko bude pomahat
No nic . Tak nechám Boinc na tom kompu běžet jako do ted a doufat že se nebudou vyskytovat nějaké problémy.
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
No, dalsi moznost by byla pouzit VPN (Virtual Private Network) - propojit oba pocitace pres takovyto tunel - pak ten pocitac, co je napojen pres Eurotel, bude v adresnim poli lokalni site na tve strane a budes jej moci ovladat pomoci RPC. Samozrejme ale musi Eurotel propoustet alespon nejaky ten VPN protokol, ale to je dost zasadni vec, a docela bych se divil, kdyby neumoznovali lidem napojit se pres jejich sluzbu tunelem na firemni sit. To by byla fakt dost bezcenna sluzba.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
No já jsem si na svoje připojení zaplatil veřejnou IP (600Kč jednorázový poplatek,ale já mám paušál) ale vzhledem k tomu že ten komp je kámoše a on jede inet přes Go kartu a každé 2 měsíce používá novou..tak pochybuju že bude chtít dávat takové prachy za Public IP (a já taky ne) 
- Honasss
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Díky za výše psané rady, vyřešily i můj problém s přístupem na jiný počítač, ale teď po každém startu boinc manažera mi hodí hlášku: zadané heslo je chybné prosím zkuste znovu. Pomůže jen ručně nastavit jmeno a heslo v nabídce zvol počítač. Šel by nějak nastavit defaultní počítač, ke kterému by se po startu BM připojil ... nejlépe localhost
... boinc mi běží jako služba.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Jak řešíte problém když oba počítače které se mají spojit , mají dynamickou IP . Pak vlastně zadaná IP v soubor "remote_hosts.cfg" na vzdáleném počítači nebude platit protože já už budu mít vlastně jinou.
No jak na to
To Hamachi jsem ještě nezkoušel protože jsem neměl čas, ale myslím že tenhle problém to nevyřeší. Nebo existuje ještě nějaký jiný způsob jak Boincu povolit RPC.
Prave naopak. BOINC klient cte ze serveru projektu pres HTTP (port 80). A jako server (pro ovladani pres RPC) vysila pres port 1043. Muj BOINC klient umoznuje ten port libovolne nakofigurovat, takze lze ovladat vice stanic za NAT routerem.Derrik píše:Kliennt mozna, ale server mi nepripada....