Jak nastavit dálkové připojení Boinc managera a jak ho zabezpečit heslem? V \BOINC folder je třeba do remote_hosts.cfg napsat adresy, ze kterých bude RPC povoleno, každou IP na jeden řádek. Heslo se píše do souboru gui_rpc_auth.cfg, taky v \BOINC. Standardně ani jeden z těch souborů neexistuje, lze tedy založit nový. Po každé aktualizaci těchto souborů je nutné restartovat boinc, aby se změny projevily.
Tenhle thread byla typicka ukazka toho jak to ma vypadat... Jasny dotaz, par strucnych a jasnych odpovedi z toho vypyvajici zapis do FAQ vzhledem k moznosti reseni nekym jinym v budoucnu...
Pohneme s tou tabulkou? Mi to pripada, ze takovou "uzitecnou" tabulku jsem jeste nevidel, a tak by CNT mohl necim obecne prispet BOINC komunite. Chtel bych to dat dohromady v ramci CNT. SETI udaje mi forest a dejv dali, ostatni projekty jsem si spocital vetsinou sam, ale Pirates chybi.
A pres co rozjizdite ten remote control? Pres BOINC managera? Mne me to nedari. Jsme v localni siti s localni IP. Ja mam take verejnou IP on ne. Udelej jsem u soubor s IP a pri startu se vypise remote comtrol allowed=takze OK. Jenze co ted? kdyz dam v BOINC manageru zvolit pocitac>dam tam jeho IP tak nic. Diky za pripadne rady
Možná blbý dotaz ale jsou tu moudřejší a zkušenější lidi než já tak se ptám . Jak řešíte vzdálenou zprávu Boincu na kompu který nemá statickou IP a k tomu neveřejnou IP? Dá se nějakým způsobem navázat spojení s tímto kompem nebo všichni kdo tady používáte RPC tak mají ty kompy staticku IP?