Nový systém nastavování BOINC

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Co si o tom myslim?

Už to mìlo být od zaèatku, teï je pozdì
8
32%
Zbyteèné to teï mìnit; zvykl/a jsem si
7
28%
Nechte to jak to je, jsme rádi že to chodí
10
40%

Celkem hlasů: 25

Honza

Nový systém nastavování BOINC

Příspěvek od Honza »

Do ted funguje prihlasovani do BOINC tak, ze si vytvorite ucet, je vam pridelem 32-bajtovy klic jako identifikator.

Vznikl navrh noveho systemu, kde by bylo prihlasovaci jmeno a heslo. Prihlasovaci jmeno a heslo by volil uzivatel - coz ma nezanedbatelnou vyhodu, ze si ho spise zapamatuje nez nahodne generovany 32-bajtovy kod (navic ruzny u kazdeho projektu).
Zmena jmeno (e-mailu) a heslo by byla menitelna pres web.
Account Key by byly dale pouzivane pro komunikaci a identifikaci se serverem, ale pro uzivatele neviditelne.

Zjednoduseni spocita dale v tom, ze neni treba delat registraci pres web (bude reseno pruvodcem v BOINC Magorovi), dale neni treba cekat na overovaci mail a - svete div se - nebude treba zadavat ten 32-bajtovy kod.
Login an web ale bude mozny obema zpusoby: login/password i Account Key.
Verifikace e-mailu bude volitelna - pro overeni mailu (pres zpetnou URL) bude mozne zasilat notifikace o novych prispevcich ve sledovanych threadech - docela logicke.

Samosebou to znamena zmeny na serveru - prihlasovaci scripty - i zmeny klienta na svech platformach. Tyto kroky jsou take popsany

Co si o tom myslite?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Nebylo by špatné kdyby to tak fungovalo od začítku, stejně jak tomu bylo u Seti/Clasik, ale měnit to když to jakš takš jede, to si říká jen o hromadu problémů :?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Myslím, že teď už to je celkem zbytečné. Není problém si klíč uložit do texťáku, a použít v případě potřeby. Těchto případů však není moc, zvláště když moderní prohlížeče podporují zapamatování hesla.
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Osobne bych hlasoval pro vsechny moznosti...napad je to sice dobry ale takhle se to melo udelat jiz od zacatku. Vsechny registracni emaily co se tykaji projektu mam ve slozce BOINC ve sve emailove schrance a kdykoliv je potrebuji tak neni zadny problem se do ni mrknout...pamatovani hesel bych pouzival skutecne jen na svem PC bez pristupu okolnich lidi.
Obrázek
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Radeji bych login pres username a password, to si narozdil od md5 klice pamatuju.
Ale bylo by lepsi, kdyby nechali obe varianty.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový systém nastavování BOINC

Příspěvek od Necroman »

Honza píše:Do ted funguje prihlasovani do BOINC tak, ze si vytvorite ucet, je vam pridelem 32-bajtovy klic jako identifikator.
Jen bych upozornil, ze onen klic je 128 bitovy - 16 bajtovy , nikoliv 32bajtovy :wink: .
Jedna se o 16 slabik po dvou 4 bitovych hodnotach.
A k tomu dotazu: nechal bych to jak to je, uz si na to asi dost lidi zvyklo... na druhou stranu, mozna to odrazuje nove prichozi - pamatovat si takovou kopu nesmyslnych znaku, to se radeji pridaji k nejakemu projektu, kde se pouzivaji obycejne jmena a hesla.
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

Souhas je to zbytečný.
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

no po ztrátě dat na jednom disku, což byla docela dost velká rána jsem přišel i o všechny e-maily a registračky z BOINCu + např. i o sériové čísla k Opeře, které jsem dostal za klikací akci. Naštěstí BOINC podporuje zasílání account údajů na mail a překvapivě, Opera je v tomhle ohledu také přijemná - stačili si jenom vzpomenout na heslo a e-mail....no a hotovo, serialy jsou v mailu....
kdyby to bylo od začátku přes login/heslo , bylo by to dobré, ale překopávat kvůli tomu celý zaběhnutý systém, to se mi zdá dost nereálné. Znám minimálně jednoho člověka, co ještě před měsícem nevěděl, že už je novější klient než 4.13 nebo jaký....už stejně nepočítá, prý má na to důvody a já ho do toho nutit nebudu....takhle by to mohlo skončit odlivem výpočetní síly takových, kteří to jednou nainstalovali a nechali to běžet, třeba to mají jako service a ani o tom už neví....samozřejmě by to asi zůstalo kompatibilní se staršími verzemi klientů, ale i tak se mi to zrovna dvakrát nezdá....
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

V hlasovani chybi moznost: Jsem pro zmenu prihlasovani :wink:
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Tak se mi zda ze v seti@home jiz na novy system najeli. Viz zde :) :)
Obrázek
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, dobra zprava.
EDIT: po overeni jsem to dal jsem to do novinek.
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

Howard píše:Radeji bych login pres username a password, to si narozdil od md5 klice pamatuju.
Ale bylo by lepsi, kdyby nechali obe varianty.
Nemuzu si pomoct, ale pripadam si tu vedle vas ted trochu hlupe, ze jsem se svoje iD naucil :))))
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Kdyby bylo jedno ID slopocne pro vsechny projekty (CPID) a nemenilo se, tak se ho taky naucim.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Myslím si že jedno bych si snad také zapamatoval, ale všeobecně si dlouhá čísla, jména i tváře pamatuji hodně blbě :?
Naposledy upravil(a) forest dne ned srp 28, 2005 1:38 pm, celkem upraveno 2 x.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

No ja to mam ulozene na jednom liste pod nazvem "Boinc projekty". A kdyz potrebuji tak nactu jak webovu adresu projektu tak i iD cislo. :) :) :)
Obrázek
Obrázek
Odpovědět