Nový systém nastavování BOINC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Nový systém nastavování BOINC
Do ted funguje prihlasovani do BOINC tak, ze si vytvorite ucet, je vam pridelem 32-bajtovy klic jako identifikator.
Vznikl navrh noveho systemu, kde by bylo prihlasovaci jmeno a heslo. Prihlasovaci jmeno a heslo by volil uzivatel - coz ma nezanedbatelnou vyhodu, ze si ho spise zapamatuje nez nahodne generovany 32-bajtovy kod (navic ruzny u kazdeho projektu).
Zmena jmeno (e-mailu) a heslo by byla menitelna pres web.
Account Key by byly dale pouzivane pro komunikaci a identifikaci se serverem, ale pro uzivatele neviditelne.
Zjednoduseni spocita dale v tom, ze neni treba delat registraci pres web (bude reseno pruvodcem v BOINC Magorovi), dale neni treba cekat na overovaci mail a - svete div se - nebude treba zadavat ten 32-bajtovy kod.
Login an web ale bude mozny obema zpusoby: login/password i Account Key.
Verifikace e-mailu bude volitelna - pro overeni mailu (pres zpetnou URL) bude mozne zasilat notifikace o novych prispevcich ve sledovanych threadech - docela logicke.
Samosebou to znamena zmeny na serveru - prihlasovaci scripty - i zmeny klienta na svech platformach. Tyto kroky jsou take popsany
Co si o tom myslite?
Vznikl navrh noveho systemu, kde by bylo prihlasovaci jmeno a heslo. Prihlasovaci jmeno a heslo by volil uzivatel - coz ma nezanedbatelnou vyhodu, ze si ho spise zapamatuje nez nahodne generovany 32-bajtovy kod (navic ruzny u kazdeho projektu).
Zmena jmeno (e-mailu) a heslo by byla menitelna pres web.
Account Key by byly dale pouzivane pro komunikaci a identifikaci se serverem, ale pro uzivatele neviditelne.
Zjednoduseni spocita dale v tom, ze neni treba delat registraci pres web (bude reseno pruvodcem v BOINC Magorovi), dale neni treba cekat na overovaci mail a - svete div se - nebude treba zadavat ten 32-bajtovy kod.
Login an web ale bude mozny obema zpusoby: login/password i Account Key.
Verifikace e-mailu bude volitelna - pro overeni mailu (pres zpetnou URL) bude mozne zasilat notifikace o novych prispevcich ve sledovanych threadech - docela logicke.
Samosebou to znamena zmeny na serveru - prihlasovaci scripty - i zmeny klienta na svech platformach. Tyto kroky jsou take popsany
Co si o tom myslite?
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo by špatné kdyby to tak fungovalo od začítku, stejně jak tomu bylo u Seti/Clasik, ale měnit to když to jakš takš jede, to si říká jen o hromadu problémů 
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Osobne bych hlasoval pro vsechny moznosti...napad je to sice dobry ale takhle se to melo udelat jiz od zacatku. Vsechny registracni emaily co se tykaji projektu mam ve slozce BOINC ve sve emailove schrance a kdykoliv je potrebuji tak neni zadny problem se do ni mrknout...pamatovani hesel bych pouzival skutecne jen na svem PC bez pristupu okolnich lidi.

- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový systém nastavování BOINC
Jen bych upozornil, ze onen klic je 128 bitovy - 16 bajtovy , nikoliv 32bajtovyHonza píše:Do ted funguje prihlasovani do BOINC tak, ze si vytvorite ucet, je vam pridelem 32-bajtovy klic jako identifikator.
Jedna se o 16 slabik po dvou 4 bitovych hodnotach.
A k tomu dotazu: nechal bych to jak to je, uz si na to asi dost lidi zvyklo... na druhou stranu, mozna to odrazuje nove prichozi - pamatovat si takovou kopu nesmyslnych znaku, to se radeji pridaji k nejakemu projektu, kde se pouzivaji obycejne jmena a hesla.
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

no po ztrátě dat na jednom disku, což byla docela dost velká rána jsem přišel i o všechny e-maily a registračky z BOINCu + např. i o sériové čísla k Opeře, které jsem dostal za klikací akci. Naštěstí BOINC podporuje zasílání account údajů na mail a překvapivě, Opera je v tomhle ohledu také přijemná - stačili si jenom vzpomenout na heslo a e-mail....no a hotovo, serialy jsou v mailu....
kdyby to bylo od začátku přes login/heslo , bylo by to dobré, ale překopávat kvůli tomu celý zaběhnutý systém, to se mi zdá dost nereálné. Znám minimálně jednoho člověka, co ještě před měsícem nevěděl, že už je novější klient než 4.13 nebo jaký....už stejně nepočítá, prý má na to důvody a já ho do toho nutit nebudu....takhle by to mohlo skončit odlivem výpočetní síly takových, kteří to jednou nainstalovali a nechali to běžet, třeba to mají jako service a ani o tom už neví....samozřejmě by to asi zůstalo kompatibilní se staršími verzemi klientů, ale i tak se mi to zrovna dvakrát nezdá....
kdyby to bylo od začátku přes login/heslo , bylo by to dobré, ale překopávat kvůli tomu celý zaběhnutý systém, to se mi zdá dost nereálné. Znám minimálně jednoho člověka, co ještě před měsícem nevěděl, že už je novější klient než 4.13 nebo jaký....už stejně nepočítá, prý má na to důvody a já ho do toho nutit nebudu....takhle by to mohlo skončit odlivem výpočetní síly takových, kteří to jednou nainstalovali a nechali to běžet, třeba to mají jako service a ani o tom už neví....samozřejmě by to asi zůstalo kompatibilní se staršími verzemi klientů, ale i tak se mi to zrovna dvakrát nezdá....
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že jedno bych si snad také zapamatoval, ale všeobecně si dlouhá čísla, jména i tváře pamatuji hodně blbě 
Naposledy upravil(a) forest dne ned srp 28, 2005 1:38 pm, celkem upraveno 2 x.