Komprimování WU

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno

Chtěli by jste zmenšit velikost přijímaných dat ?

ANO
13
50%
NE
1
4%
NEVADÍ MI TO
12
46%

Celkem hlasů: 26

fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Komprimování WU

Příspěvek od fatbozz »

Proč projekty nemůžou komprimovat jednotky ? Už tahám strašně dlouho něco z Einsteina. A ty veci co jsem stahnul jsem zkousel zkomprimovat vysledky mluvi za vse

einstein_4.79_windows_intelx86.exe
|- 1 712 128 bajtů
einstein_4.79_windows_intelx86.zip
|- 504 899 bajtů
einstein_4.79_windows_intelx86.7z
|- 369 638 bajtů

EARTH
|- 2 745 667 bajtů
EARTH.zip
|- 1 040 819 bajtů
EARTH.7z
|-747 361 bajtů

přitom 7zip je free a knihovny se daji pouzit i pro linux. Osobne si myslim ze by se ulevilo trafficu.
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Hlasoval jsem pro ano, i když mám 2Mbit a velikost dat mě netlačí. Ale nějaká "ekologie internetu" by se měla dodržovat.
Honza

Příspěvek od Honza »

CPDN zipuje od zacatku. Navic v Sulphur cycle je pouzivaji i pokrocilejsi metody pakovani - tam kde lze pouzit ztratovou kompresi se pouziva neco jako jpg (napriklad 3D mapa rozlozeni siry v atmosfere). Jinak by to melo desitky MB dat.
BURP take zipuje.

Ted ani nevim - pakuje SETI sve jednotky? Tam je asi problem, ze by potrebovali x dalsich masin jenom na pakovani a rozpakovani.
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

Honza píše:CPDN zipuje od zacatku. Navic v Sulphur cycle je pouzivaji i pokrocilejsi metody pakovani - tam kde lze pouzit ztratovou kompresi se pouziva neco jako jpg (napriklad 3D mapa rozlozeni siry v atmosfere). Jinak by to melo desitky MB dat.
BURP take zipuje.
O CPDN vim ale ostatni projekty jsou "nešetrné". viz einstein. Taky mi prijde docela divné že LHC dává jako grafiku TGA soubory. podle meho jedny z tech nejvetsich
Ted ani nevim - pakuje SETI sve jednotky? Tam je asi problem, ze by potrebovali x dalsich masin jenom na pakovani a rozpakovani.
Myslim ze by stacilo jen zapakovat, odesílané výsledky nejsou tak náročné na traffic a lidi co pocitaji CPDN tyt o nevytrhne jelikož to neni tak často,myslím tím několikrát denně
Honza

Příspěvek od Honza »

CPDN pakuje i odesilani vysledku - do klasickeho ZIPu. Prubezne odesilani tricklu nema smysl pakovat - je to stejne velikost jednoho packetu.
Ano, pakovat odesilane vysledky ma smysl - rozpakovani neni tolik CPU narocne a hlavne lze pri tom kontrolovat, ze data dosla OK (CRC check).
Zamčeno