BOINC jako service bez hesla
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
BOINC jako service bez hesla
Šel by BOINC nainstalovat nějakým způsobem jako servis na pc kde u žádnýho účtu není zadaný heslo?
Re: BOINC jako servis bez hesla
Jo jasne, ze to jde. Akorat, alespon pokud tu sluzbu nechces instalovat rucne pres Registry, tak je asi nejjednodussi nejake heslo docasne ve Windows zadat. Az je sluzba nainstalovana, vlez do Spravce Sluzeb, a tam u Boincu bud zmen heslo, nebo tam misto uctu uzivatele zadej "Local System Account". Pak muzes heslo u Windows zase zrusit, i kdyz bych spise doporucoval to heslo nechat natrvalo, a pokud mozno co nejbezpecnejsi (apson 10 pismen smichanych s ciframi a zvlastnimi znaky). Pokud jsi liny se prihlasovat, proste si od MS stahni zdarma Power Tools / TweakUI a zaktivuj automaticke nahlasovani. Obzvlaste pokud jsi napojeny na Internet, tak je to porad o hodne bezpecnejsi, nez nemit heslo zadne.Miras píše:Šel by BOINC nainstalovat nějakým způsobem jako servis na pc kde u žádnýho účtu není zadaný heslo?
trux
Ona nakonec ta "ruční" instalace přes registry se mi zdála být nejjednodušší. Rozhodně míň komplikovaný jak vytvářet/rušit heslo, nebo stahovat a instalovat TweakUI (já ho teda mám, myslím pro někoho kdo ho nemá
).
Pokud už máte BOINC nainstalovanej klasicky a chcete ho rozběhnout jako servis, stačí obsah následující citace uložit do souboru s příponou reg a poklepat na něj.
Vyzkoušeno na WinXP, u starších systému si nejsem jistej jak to bude s názvem systémovýho účtu (zde LocalSystem).
Pokud už máte BOINC nainstalovanej klasicky a chcete ho rozběhnout jako servis, stačí obsah následující citace uložit do souboru s příponou reg a poklepat na něj.
V podstatě jediný co je potřeba upravit je cesta k souboru boinc.exe, kterou tady představuje sled hexa hodnot za "ImagePath". Nejsnažší je přidat do registrů tohle, otevřít regedit a přepsat cestu tam.Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\BOINC]
"Type"=dword:00000010
"Start"=dword:00000002
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"=hex(2):22,00,43,00,3a,00,5c,00,50,00,72,00,6f,00,67,00,72,00,61,00,\
6d,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,42,00,4f,00,49,00,4e,00,43,\
00,5c,00,62,00,6f,00,69,00,6e,00,63,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,22,00,20,00,\
2d,00,64,00,61,00,65,00,6d,00,6f,00,6e,00,00,00
"DisplayName"="BOINC"
"ObjectName"="LocalSystem"
"Description"="Provides all the infrastructure for BOINC to download workunits and process them without user interaction."
Vyzkoušeno na WinXP, u starších systému si nejsem jistej jak to bude s názvem systémovýho účtu (zde LocalSystem).
Klidně tam může zůstat, ničemu to nevadíBugi píše:Skutečně nejjednodušší způsob. Takhle už jsem to zvládl i já.Malé upozornění: po této úpravě si nezapomeňte odstranit zástupce BOINC Managera ze složky po spuštění.
-
Lord_Scoorpion
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Hlavní plus je ten, že se nikde neválí ikona Boinc, takže lidi co moc neumí s PC, ani vlastně nezjistí, že na něm nějaký BOINC počítá
Není ani v liště, ani v nabídce po spuštění a když BOINC šikovně nainstalujete, nenajde se ani v seznamu programů pro odinstalování
Není ani v liště, ani v nabídce po spuštění a když BOINC šikovně nainstalujete, nenajde se ani v seznamu programů pro odinstalování
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
Lord_Scoorpion
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Další výhodou může bejt že boinc běží na pozadí furt. Ať seš nebo nejseš zalogovanej, ať běží/neběží boinc manager, prostě pořád. Když je to jen tvůj osobní počítač kde seš pořád zalogovanej jen ty opravdu z toho nejspíš žádnou výhodu mít nebudeš, ale jakmile sou na compu třeba dva uživatelsý účty může se to hodit...
TweakUI trozhodne nepotrebujes na instalaci - to jsem doporucoval protoze nechat ucet na pocitaci, ktery je prpojen k Internetu, uplne bez hesla neni zrovna nejmoudrejsi. S instalaci BOINCu to nema co delat - doporucil bych to i jinak, at uz je BOINC jako sluzba nebo ne, anebo i kdyz BOINC vubec pouzivan neni.Miras píše:Ona nakonec ta "ruční" instalace přes registry se mi zdála být nejjednodušší. Rozhodně míň komplikovaný jak vytvářet/rušit heslo, nebo stahovat a instalovat TweakUI
Jinak co se tyce BOINC jako sluzby, tak krome jmenovanych vyhod, dalsi je mensi zatez pocitace: sluzba nespousti zadny nesmyslny CPU-intenzivni screensaver, ani nema zadny GUI interface jako BOINC manager, ktery take zatezuje pocitac vice. Dale pak, kdyz to bezi jako sluzba, vypocet zacne bezet hned po nabootovani pocitace, jeste predtim nez se nekdo nahlasi. Staci mit tedy pocitac nastaven tak aby po pripadnem vypadku automaticy rebootoval, a BOINC bude bezet porad i kdyz jsem pryc a dojde k vypadku proudu.
Jasný, já vím co je TweakUI a že ho pro instalaci BOINCu nepotřebujutrux píše:TweakUI trozhodne nepotrebujes na instalaci - to jsem doporucoval protoze nechat ucet na pocitaci, ktery je prpojen k Internetu, uplne bez hesla neni zrovna nejmoudrejsi. S instalaci BOINCu to nema co delat - doporucil bych to i jinak, at uz je BOINC jako sluzba nebo ne, anebo i kdyz BOINC vubec pouzivan neni.
Jinak samozřejmě s tím heslem souhlasím...
- thales
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevíte jak se dá nastavit Boinc jako service bez administrátorských práv ?. Dneska jsem v práci sehnal 1 mašinu na který se dá počítat, ukecal jsem kolegu kterýmu to nevaďí ( nahrál jsem tam nainstalovaj Boinc z jinýho PC a managera jsem dal po spoštění ), ale jede to jenom 8 hodin, pak je odhlásí
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Albert Einstein