BOINC jako service bez hesla

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Miras
Expert
Expert

BOINC jako service bez hesla

Příspěvek od Miras »

Šel by BOINC nainstalovat nějakým způsobem jako servis na pc kde u žádnýho účtu není zadaný heslo?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Re: BOINC jako servis bez hesla

Příspěvek od trux »

Miras píše:Šel by BOINC nainstalovat nějakým způsobem jako servis na pc kde u žádnýho účtu není zadaný heslo?
Jo jasne, ze to jde. Akorat, alespon pokud tu sluzbu nechces instalovat rucne pres Registry, tak je asi nejjednodussi nejake heslo docasne ve Windows zadat. Az je sluzba nainstalovana, vlez do Spravce Sluzeb, a tam u Boincu bud zmen heslo, nebo tam misto uctu uzivatele zadej "Local System Account". Pak muzes heslo u Windows zase zrusit, i kdyz bych spise doporucoval to heslo nechat natrvalo, a pokud mozno co nejbezpecnejsi (apson 10 pismen smichanych s ciframi a zvlastnimi znaky). Pokud jsi liny se prihlasovat, proste si od MS stahni zdarma Power Tools / TweakUI a zaktivuj automaticke nahlasovani. Obzvlaste pokud jsi napojeny na Internet, tak je to porad o hodne bezpecnejsi, nez nemit heslo zadne.

trux
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Ona nakonec ta "ruční" instalace přes registry se mi zdála být nejjednodušší. Rozhodně míň komplikovaný jak vytvářet/rušit heslo, nebo stahovat a instalovat TweakUI (já ho teda mám, myslím pro někoho kdo ho nemá :wink:).
Pokud už máte BOINC nainstalovanej klasicky a chcete ho rozběhnout jako servis, stačí obsah následující citace uložit do souboru s příponou reg a poklepat na něj.
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\BOINC]
"Type"=dword:00000010
"Start"=dword:00000002
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"=hex(2):22,00,43,00,3a,00,5c,00,50,00,72,00,6f,00,67,00,72,00,61,00,\
6d,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,42,00,4f,00,49,00,4e,00,43,\
00,5c,00,62,00,6f,00,69,00,6e,00,63,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,22,00,20,00,\
2d,00,64,00,61,00,65,00,6d,00,6f,00,6e,00,00,00
"DisplayName"="BOINC"
"ObjectName"="LocalSystem"
"Description"="Provides all the infrastructure for BOINC to download workunits and process them without user interaction."
V podstatě jediný co je potřeba upravit je cesta k souboru boinc.exe, kterou tady představuje sled hexa hodnot za "ImagePath". Nejsnažší je přidat do registrů tohle, otevřít regedit a přepsat cestu tam.
Vyzkoušeno na WinXP, u starších systému si nejsem jistej jak to bude s názvem systémovýho účtu (zde LocalSystem).
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Skutečně nejjednodušší způsob. Takhle už jsem to zvládl i já. :wink: Malé upozornění: po této úpravě si nezapomeňte odstranit zástupce BOINC Managera ze složky po spuštění. :lol:
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Bugi píše:Skutečně nejjednodušší způsob. Takhle už jsem to zvládl i já. :wink: Malé upozornění: po této úpravě si nezapomeňte odstranit zástupce BOINC Managera ze složky po spuštění. :lol:
Klidně tam může zůstat, ničemu to nevadí :wink:. Ale pokud stav projektů sledujete něčím jiným a BOINC magora nepoužíváte bejt tam nemusí...
Lord_Scoorpion
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord_Scoorpion »

A v čem je výhoda mít BOINC jako servis? Jestli je to už někde řešený, tak sem si to ještě asi nepřečet, protože na tomto foru je toho tolik a ja to nestiham všechno čist :D
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Hlavní plus je ten, že se nikde neválí ikona Boinc, takže lidi co moc neumí s PC, ani vlastně nezjistí, že na něm nějaký BOINC počítá :lol:

Není ani v liště, ani v nabídce po spuštění a když BOINC šikovně nainstalujete, nenajde se ani v seznamu programů pro odinstalování :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Lord_Scoorpion
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord_Scoorpion »

No takže pokud je to moje osobní PC a nikdo jinej na něm nic nedělá tak to pro mě nemá vlastně žádnej přínos :lol:
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Další výhodou může bejt že boinc běží na pozadí furt. Ať seš nebo nejseš zalogovanej, ať běží/neběží boinc manager, prostě pořád. Když je to jen tvůj osobní počítač kde seš pořád zalogovanej jen ty opravdu z toho nejspíš žádnou výhodu mít nebudeš, ale jakmile sou na compu třeba dva uživatelsý účty může se to hodit...
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Miras píše:Ona nakonec ta "ruční" instalace přes registry se mi zdála být nejjednodušší. Rozhodně míň komplikovaný jak vytvářet/rušit heslo, nebo stahovat a instalovat TweakUI
TweakUI trozhodne nepotrebujes na instalaci - to jsem doporucoval protoze nechat ucet na pocitaci, ktery je prpojen k Internetu, uplne bez hesla neni zrovna nejmoudrejsi. S instalaci BOINCu to nema co delat - doporucil bych to i jinak, at uz je BOINC jako sluzba nebo ne, anebo i kdyz BOINC vubec pouzivan neni.

Jinak co se tyce BOINC jako sluzby, tak krome jmenovanych vyhod, dalsi je mensi zatez pocitace: sluzba nespousti zadny nesmyslny CPU-intenzivni screensaver, ani nema zadny GUI interface jako BOINC manager, ktery take zatezuje pocitac vice. Dale pak, kdyz to bezi jako sluzba, vypocet zacne bezet hned po nabootovani pocitace, jeste predtim nez se nekdo nahlasi. Staci mit tedy pocitac nastaven tak aby po pripadnem vypadku automaticy rebootoval, a BOINC bude bezet porad i kdyz jsem pryc a dojde k vypadku proudu.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

trux píše:TweakUI trozhodne nepotrebujes na instalaci - to jsem doporucoval protoze nechat ucet na pocitaci, ktery je prpojen k Internetu, uplne bez hesla neni zrovna nejmoudrejsi. S instalaci BOINCu to nema co delat - doporucil bych to i jinak, at uz je BOINC jako sluzba nebo ne, anebo i kdyz BOINC vubec pouzivan neni.
Jasný, já vím co je TweakUI a že ho pro instalaci BOINCu nepotřebuju :wink:. S tou instalací TweakUI sem narážel na původní problém, čili jak rozběhat BOINC jako servis, když není u účtu heslo. Radil si heslo vytvořit, nainstalitTweakUI a zapnout Autologon. Když si někdo z jakýhokoliv důvodu nepřeje při přihlašování heslo zadávat, je pro něj jednodušší šáhnout do registrů než vytvářet/rušit heslo, či heslo nechat a v TweakUI zapínat Autologon.

Jinak samozřejmě s tím heslem souhlasím...
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

Nevíte jak se dá nastavit Boinc jako service bez administrátorských práv ?. Dneska jsem v práci sehnal 1 mašinu na který se dá počítat, ukecal jsem kolegu kterýmu to nevaďí ( nahrál jsem tam nainstalovaj Boinc z jinýho PC a managera jsem dal po spoštění ), ale jede to jenom 8 hodin, pak je odhlásí
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Musel by jsi mít možnost editovar registr, což jestli se nepletu bez admin. práv taky nejde.
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

Já sice můžu editovat registr ( máme internet tím způsobem že jsme určitý klíče registru exportovali z jinýho Pc který ho má oficiálně ) ale pro Boinc to nějak nejde - máte někdo ten správnej registr ??
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Pokud nemas admnistratorska prava, pak muzes editovat jen svoje uzivatelska nastaveni. Kdyby's jako obycejny uzivatel mohl lezt do systemonych nastaveni, pak by jakekoli rozdelovani na adminy a uzivatele nemelo zadny smysl.
Odpovědět