LINUX kboincpsy

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Jirka

LINUX kboincpsy

Příspěvek od Jirka »

Při instalaci KBoincSpy po příkazu ./configure se mi objavila chybová hláčka:

configure: error: C++ preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check
See `config.log' for more details

V souboru congig.log je toho hodně a vůbec tomu nerozumím.
Do konzole zatím jen lehce pronikám. Poradíte někdo?

Jirka
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Tak jsem našel RPM balíček, který se mi nainstalovat podařilo.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Dnes vyšla verze 0.9.0 od tohoto programu.
Viz http://www.qr.cz
Have you tried to turn it off and on again?
Honza

Příspěvek od Honza »

A zkousel ten KBoincSpy nekdo?
WerK
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WerK »

Já to používám, naprosto v pohodě, umí to i tu novou věc aby klient nepřijímal nové jednotky, jenom posilal. Občas mi to sice spadne ale nemám to puštěný furt.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

KBoincSpy 0.9 mi ukazuje u CPDN více procent, než mám skutečně spočítáno a odhad času na výpočet je asi 3x menší, než by na mé mašiněl být. Registrovali jste to taky někdo? Je chyba v KBoincSpy nebo jinde?
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Posli mi na maila presnejsi informace + config.log,..Kouknu na to ;]

Bude to chyba spise CPDN (nebo boince, to nevim), protoze vsichni taci klienti berou informace od boince (bud rpc nebo xml) - leda kdyby je spatne vyhodnotil, cemuz moc neverim, neda se skoro nic skazit :]..Ale mozne je vsechno,...Skoda ze nemam nainstalovany kde (a nemam je rad - zerou prilis pameti,..ja radsi konzoli, kdyz wokna tak x.org + fluxbox + gkrellm2 :])
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Tak jsem přišel na to, že benchmarks pod Linuxem mám cca 2x menší, než pod Windows na stejném počítači. Z toho asi pramení to, že mi KBoincSpy ukazuje správně odpočítaný čas a jednotky, ale o polovinu kratší dobu na výpočet celého projektu. Doufám, že projekt alespoň spočítám do konce. Zkoušel jem spustit znovu benchmark, ale vypočítán byl prakticky stejně jako minule, jen mi to resetovalo Clima projekt. Zajímavé je, že pod SETI mám za to, že benchmarks pod Linuxem i pod Windows mám stejné (teď nejede jejich server, abych si to ověřil).
Používám Boinc 4.16 a KBopincSpy 0.9 na Mandrakelinux 12.2. s KDE 3.3
Nějaké nápady?
WerK
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WerK »

Barbar ... jj bohužel defaultní klient BOINC má velmi slabý benchmark oproti windoze verzi protože gcc nevytváří tak rychlý kód. Doporučuji si stáhnout http://www.pperry.f2s.com/downloads.htm BOINC optimalizovaný pro konkrétní typ CPU, který máte. Pokud umíte a chcete, tak je tam i docela podrobný návod jak si klienta zkompilovat sám a získat největší výkon.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Stejně to nějak nechápu, přestože je pod Clima i SETI bechmarks cca 2x menší v Linuxu než ve Windows, tak tricklet od Clima spočítám za 38.000 sekund pod Windows i Linuxem a u SETI spočítám jednotku průměrně za 13.300 sekund pod Linuxem a 11.900 sekund pod Windows?
WerK
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WerK »

Barbar píše:Stejně to nějak nechápu, přestože je pod Clima i SETI bechmarks cca 2x menší v Linuxu než ve Windows, tak tricklet od Clima spočítám za 38.000 sekund pod Windows i Linuxem a u SETI spočítám jednotku průměrně za 13.300 sekund pod Linuxem a 11.900 sekund pod Windows?
Ono je to tím, že benchmark nedělá přímo ta vědecká aplikace ale samotný BOINC klient. Ideálně by si měl benchmark a výkon odpovídat, ale není tomu tak :(
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Nebo si to naoptimalizovat sam,...Ale o polovinu by jit snad nemelo,...drim sem se odchyloval asi o tretinu, optimalizace to stahla na ja nevim, osminu,...
Odpovědět