LINUX kboincpsy
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
Jirka
LINUX kboincpsy
Při instalaci KBoincSpy po příkazu ./configure se mi objavila chybová hláčka:
configure: error: C++ preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check
See `config.log' for more details
V souboru congig.log je toho hodně a vůbec tomu nerozumím.
Do konzole zatím jen lehce pronikám. Poradíte někdo?
Jirka
configure: error: C++ preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check
See `config.log' for more details
V souboru congig.log je toho hodně a vůbec tomu nerozumím.
Do konzole zatím jen lehce pronikám. Poradíte někdo?
Jirka
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Dnes vyšla verze 0.9.0 od tohoto programu.
Viz http://www.qr.cz
Viz http://www.qr.cz
Have you tried to turn it off and on again?
-
TheBurn
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Posli mi na maila presnejsi informace + config.log,..Kouknu na to ;]
Bude to chyba spise CPDN (nebo boince, to nevim), protoze vsichni taci klienti berou informace od boince (bud rpc nebo xml) - leda kdyby je spatne vyhodnotil, cemuz moc neverim, neda se skoro nic skazit :]..Ale mozne je vsechno,...Skoda ze nemam nainstalovany kde (a nemam je rad - zerou prilis pameti,..ja radsi konzoli, kdyz wokna tak x.org + fluxbox + gkrellm2 :])
Bude to chyba spise CPDN (nebo boince, to nevim), protoze vsichni taci klienti berou informace od boince (bud rpc nebo xml) - leda kdyby je spatne vyhodnotil, cemuz moc neverim, neda se skoro nic skazit :]..Ale mozne je vsechno,...Skoda ze nemam nainstalovany kde (a nemam je rad - zerou prilis pameti,..ja radsi konzoli, kdyz wokna tak x.org + fluxbox + gkrellm2 :])
- Barbar
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem přišel na to, že benchmarks pod Linuxem mám cca 2x menší, než pod Windows na stejném počítači. Z toho asi pramení to, že mi KBoincSpy ukazuje správně odpočítaný čas a jednotky, ale o polovinu kratší dobu na výpočet celého projektu. Doufám, že projekt alespoň spočítám do konce. Zkoušel jem spustit znovu benchmark, ale vypočítán byl prakticky stejně jako minule, jen mi to resetovalo Clima projekt. Zajímavé je, že pod SETI mám za to, že benchmarks pod Linuxem i pod Windows mám stejné (teď nejede jejich server, abych si to ověřil).
Používám Boinc 4.16 a KBopincSpy 0.9 na Mandrakelinux 12.2. s KDE 3.3
Nějaké nápady?
Používám Boinc 4.16 a KBopincSpy 0.9 na Mandrakelinux 12.2. s KDE 3.3
Nějaké nápady?
-
WerK
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Barbar ... jj bohužel defaultní klient BOINC má velmi slabý benchmark oproti windoze verzi protože gcc nevytváří tak rychlý kód. Doporučuji si stáhnout http://www.pperry.f2s.com/downloads.htm BOINC optimalizovaný pro konkrétní typ CPU, který máte. Pokud umíte a chcete, tak je tam i docela podrobný návod jak si klienta zkompilovat sám a získat největší výkon.
-
WerK
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to tím, že benchmark nedělá přímo ta vědecká aplikace ale samotný BOINC klient. Ideálně by si měl benchmark a výkon odpovídat, ale není tomu takBarbar píše:Stejně to nějak nechápu, přestože je pod Clima i SETI bechmarks cca 2x menší v Linuxu než ve Windows, tak tricklet od Clima spočítám za 38.000 sekund pod Windows i Linuxem a u SETI spočítám jednotku průměrně za 13.300 sekund pod Linuxem a 11.900 sekund pod Windows?