Spuštění programu při startu počítače

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

macekt

Spuštění programu při startu počítače

Příspěvek od macekt »

Zdar!
Jak mám udělat, aby se BOINC spouštěl sám při startu počítače do lišty(mam winxp professional)? Možná se na to ptal při instalaci, a tam jsem dal že to nechci spouštět a teď jsem si to rozmyslel! :D

Dík
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

je to tak - bude to asi v instalaci. Po instalaci se do Start>Programy>Po spuštění vloží zástupce BOINCe a tím se po startu spustí. Pokud tomu alespoň trochu rozumíš, tak si tam toho zástupce hoď jednoduše teď, a za cestu k souboru jednoduše přidej /s - tím se minimalizuje do traye.
u winXP je to asi trochu jiné, ale na to snad příjdeš...
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Takze zalezi na tom, jakou mas verzi boincu.

1) BOINC 4.19 a mensi
Nainstaluj boinc jako servis, ktery se bude spoustet po startu pocitace aniz se nekdo prihlasi.

Tento příkaz nainstaluje servis:

boinc-cli -install

Potom skoč do services.msc a edituj vlastnosti BOINCu a zadej tam vlastni uživatelské jméno a heslo do Windows.

Sledovat BOINC můžeš

a) pomocí programu BoincView
nebo
b) nejprve zastavit službu BOINC: net stop boinc
spustit boinc_gui.exe

Poznamka: Opetovne zapnuti sluzby net start boinc

2) BOINC 4.20 a vetsi
Při instalaci je možné vybrat, aby se boinc spouštěl jako servis, zadáš tam pouze své uživatelské jméno a heslo do Windows.
Sledovat boinc můžeš pomocí boinc manageru boincmgr.exe, nebo pomocí BoincView.
Zastupce boinc managera si muzes soupnout do "po spusteni", nebo stejny efekt dosahnout zatrhnutim prislusne volby pri instalaci.
Have you tried to turn it off and on again?
swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swamp »

Prijde mi o mnoho snadnejsi dat zastupce do Po spusteni, at to bezi jako aplikace - nevim, proc to davat jako sluzbu na pozadi.
Honza

Příspěvek od Honza »

swamp píše:Prijde mi o mnoho snadnejsi dat zastupce do Po spusteni, at to bezi jako aplikace - nevim, proc to davat jako sluzbu na pozadi.
Tu zasadni vyhodu Howard jasne napsal: bezi to i bez prihlaseni.
Po tehle veci touzi dost lidi - aby to bezelo bez toho, aby to znervoznovalo uzivatele...a nekdy je mozna zamerem, aby o tom ani uzivatel nevedel. A pote ti to BFU jen tak nevypne :wink:
swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swamp »

Honza píše: Tu zasadni vyhodu Howard jasne napsal: bezi to i bez prihlaseni.
Po tehle veci touzi dost lidi - aby to bezelo bez toho, aby to znervoznovalo uzivatele...a nekdy je mozna zamerem, aby o tom ani uzivatel nevedel. A pote ti to BFU jen tak nevypne :wink:
Znervoznovat uzivatele? To jako, ze te ikona v trayi znervoznuje? Tomu nemuzu uverit.
Jinak, pokud o tom nema uzivatel vedet, tak to ano. Ale staci, aby zmackl v xp ctrl alt delete a podival se, co mu zere vykon procesoru na 100%.
Honza

Příspěvek od Honza »

swamp píše:Znervoznovat uzivatele? To jako, ze te ikona v trayi znervoznuje? Tomu nemuzu uverit.
Jinak, pokud o tom nema uzivatel vedet, tak to ano. Ale staci, aby zmackl v xp ctrl alt delete a podival se, co mu zere vykon procesoru na 100%.
Asi neznas zadny BFU - kterych je vetsina v podnikove sfere.
Az ti budou lidi BFU volat, ze jim tam blika nejaka ikona cerven (protoze SETI scheduller je opet down), tak to zacne znervoznovat i tebe.
BFU ten znamy trojhmat, ktery jsem pouzival uz v 80. letech, nezvladne - nastesti pro nejednoho spravce site.

Myslim, ze puvodni dotaz byl celkem dobre polozen a vcelku dobre zodpovezen. Co s tim tazatel udela bych nechal na jeho svobodne vuli.
swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swamp »

Tazatele nechavam jeho vuli, jen me vicemene zajima ta podnikove sfera... nerikej mi, ze se BFU nedivi, proc mu z pocitace proudi vzduch rozzhaveny dobela :D
macekt

Příspěvek od macekt »

Já bych to rád udělal tak, že to bude v "Po spuštění". Můj počítač stejně nikdy neběží bez přihlášení(mam ho vypnutý). Ale jak mam udělat, aby se nezobrazovalo okno té aplikace, ale aby rovnou skočila do lišty?
macekt

Příspěvek od macekt »

Jo a mam verzi 4.19
macekt

Příspěvek od macekt »

OK už jsem na to přišel :D boinc_cli a ne boinc_gui!
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Dekuji Howardovi za vycerpavajici odpoved, nemam k ni co dodat. Jen si preji cim dal vice uvedomelych uzivatelu :wink:
Tato otazka byla po minimalni uprave doplnena do FAQ

Jakozto uzivatel s urcitymi znalostmi po delsim pusobeni v Boincu nemohu posoudit zdali je tato odpoved srozumitelna pro novacka. Pokud se tady nekdo novy nachazi prosim o procteni a upozorneni na nejasne pasaze ktere by sly napsat vice polopateji...diky
Obrázek
macekt

Příspěvek od macekt »

Ne, tak mam stejně problém :( . Když dám boinc_gui /s tak to sice hned vletí do lišty, ale neběží to. Prostě když nad tu ikonku najedu myší, tak zmizí. Co s tím?
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

macekt píše:Ne, tak mam stejně problém :( . Když dám boinc_gui /s tak to sice hned vletí do lišty, ale neběží to. Prostě když nad tu ikonku najedu myší, tak zmizí. Co s tím?
A kdyz se mrknes do TAsk manageru pres CTRL+DEl+ALT tak tam proces neni?
Obrázek
macekt

Příspěvek od macekt »

ne
Zamčeno