Sem piště aktuální stav projektu, problémy, výpadky. Tato diskuse bude časem promazávána - měsíc starý výpadek tu asi nikoho zajímat nebude, tak proto zvažte debatu na jiným tématem Kolik je k dispozici jednotek je na home page.
dejv
Naposledy upravil(a) dejvidek dne čtv led 26, 2006 10:31 pm, celkem upraveno 5 x.
Dneska (29.10.) kolem deváté ráno bylo k dispozici kolem 6800 jednotek (asi 13000 rozebraných), podařilo se mi jich stáhnout cca 16. Asi za půl hodiny byl server beznadějně přetížený, což trvá až do teď (22.25 hod.).
dejvidek píše:Kolik je k dispozici jednotek je na home page.
Koukam, ze na LHC maji oblibu davat novinky jednou za mesic vzdy 29. Skoda, ze to v rijnu nestihli.
Nejede ani forum, aby se clovek neco z vlastni iniciativy dozvedel...spis bych hadal na pomateny ci blbe nastaveny SQL server.
Smarja - nestaci, kdyz nekdo napise "je tam xxx jednotek, tahejte" a pak nekdo napise "uz zadne nejsou, nesnazte se" - odpocitavani mezitim moc zajimaveho neprinasi, kdyz kazdy vi, ze za par hodin je to zase na suchu.
(taky muze nekdo mezitim napsat, co se simuluje, jak dopadly minule simulace, co se chysta atp. - to by me zajimalo mnohem vice)
Když jsme u toho...Zatím jsem spočítal 12 jednotek. V průměru každá trvá 30 minut. Ale není to tak, že by ve stejném čase skončil výpočet tím, že částice narazí do stěny urychlovače. Připadá mi to, že výpočet s přibývajícími procenty od nuly zrychluje. A rozhodně ne lineárně, nebo skokově. Už jsem koukal na konec 2 jednotek skrze grafiku a vždy doběhly do 100 procent.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Higgi: z dnešní várky mám zatím spočteny jen dvě a na mém Pentiu M 1,6 GHz se počítaly 8,8K a 14,2K sec - jen u jedné jsem koukal na průběh těsně před dosažením milióntého kroku simulace (té za 14,2K sec).