BOINC na starých počítačích

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

BOINC na starých počítačích

Příspěvek od gRis »

Jaký byla nejstarší mašina, na které jste rozběhli BOINC? Teď mám doma pod stolem starou 486 s brutálním výkonem 66MHz, tak si říkám, že bych to zkusil. Pod Windows tedy nemám šanci, ale pod Linuxem by se snad něco rozjet dalo. Samozřejmě nehodlám provozovat to dlouhodobě, spíš by šlo o pokus. Má někdo s tím nějaké zkušenosti?
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: BOINC na starých počítačích

Příspěvek od FordPrefect »

Pokud pouzijes nejakou modernejsi distribuci, tak dej pozor, aby nebyla optimalizovana pro neco vyssiho, nez je i486. Ja nikdy tak stare herky nepouzival a dle meho nazoru je to plytvani energii :-)
shafa

Příspěvek od shafa »

Na 486DX2/66 nejely ani MP3 ve WinAmpu. Procak nestihal. Myslim ze existoval nejaky prehravac, co byl mene narocny jak winamp a MP3@128kbit/cbr zvladnul, ale uz nevim co to bylo. Zkousel jsem to nekdy v roce 97 a uz si to nepamatuju.
O ten zvuk ale nejde, jen me tak napadlo jestli to ma vubec smysl - mp3, anebo jednodussi video dnes zvladne kazdy mobil... Vykon DX2/66 je vzhledem ke dnesku proste tragicky.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

No já rozjel Boinc pod Pentium 100MHz s asi 64MB paměti (velikost paměti už si fakt nepamatuji a na skříň se mi lézt nechce :) . Provozoval jsem na tom Win98, ale práci jsem stahoval na jiném kompu (podstatně silnějším) a přenášel přes flash disk (nenamáhal jsem se na té staré šunce rozcházet síťovku). Výkon takového stroje je opravdu žalostný, ale přesto to byl takový můj "milášek", problém je ale s výběrem projektů, které takový stroječek zvládne v deadline spočítat
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Mám P1 notebook se špatným diskem, už je na cestě věcička, která mi z SD karty udělá SSD do notebooku, tak na tom rozchodím nějaký malý Linux a budu počítat :-)
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

To je masochismus rozběhávat BOINC na tak starých věcech :-)
dejv
shafa

Příspěvek od shafa »

Pamatuju, jak jsme na stredni ucitelce co mela na starost pocitace, neprimo pres zavolani radoby smysluplneho odkazu, zeditovali bootovaci soubory, asi takhle:
prompt Zdechlina žádá práci $G
Chudera dlouho vubec nevedela, co s tim ma delat, po zapnuti PC ji to na x pocitacich v ucebne nehlasilo tradicni C:\> , ale prave
Zdechlina žádá práci >

Myslim, ze na stare pc s boincem by melo vyznam toto implementovat ;-)

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Jojo na střední tam se dělalo volovin :-D Ještě bych možná na disketách našel upravený autoexec.bat a config.sys, to proto, aby nám šel pustit Tranport Tycoon :-D Otázka je, jestli by ty diskety šly ještě přečíst a taky kde, mechaniku už nemám :-D
dejv
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

dejvidek píše:...Otázka je, jestli by ty diskety šly ještě přečíst a taky kde, mechaniku už nemám :-D
dejv
Clovece neuveris, ale prave vcera sme sa v praci riadne nasmiali - z banky kolegom zakaznik normalne seriozne dal jeden subor na diskete! Chalani nechceli zakaznika urazit, tak to zobrali, ale ako to precitaju to netusim... niektori mladsi mozno ani nevedia ze nejake diskety kedysi existovali... :)
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Duro: No tak to musel bejt údiv kolegů :-D Pamatuju si jakej sem byl borec když sem dostal k vánocům disketovou mechaniku ke Commodoru C64, stála 5100Kčs :lol: A vešlo se na ní 170kB! :lol:
dejv
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

dejvidek píše:...jakej sem byl borec když sem dostal k vánocům disketovou mechaniku ke Commodoru C64, stála 5100Kčs...
dejv
:-D No jasne, ved oproti tym "chřestícím" kazetovym mechanikam, z ktorych clovek nahraval parsto kB hru tak minutu, to bol brutal pokrok.. :)
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Duro Kotulic Bunta píše:
dejvidek píše:...jakej sem byl borec když sem dostal k vánocům disketovou mechaniku ke Commodoru C64, stála 5100Kčs...
dejv
:-D No jasne, ved oproti tym "chřestícím" kazetovym mechanikam, z ktorych clovek nahraval parsto kB hru tak minutu, to bol brutal pokrok.. :)
A co teprv ten klid a pohodička, když se z kazeťákou neozývalo to věčné pištění :) . Dodnes občas chodím na sekretariát si poslechnout fax a utírám nostalgickou slzičku za dávno odešlým Sinclairem :(
Odpovědět