Přenos BOINCu na nový comp
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Přenos BOINCu na nový comp
Zdravim.
Chtěl jsem se zaptat jak mam přenést BOINC na nový počítač. Stačí jednoduše zkopírovat složku BOINC se vším co je v ní, nebo musim na novym compu BOINC znova instalovat a přihlašovat se do projektů?
Dik za radu.
Kibic
Chtěl jsem se zaptat jak mam přenést BOINC na nový počítač. Stačí jednoduše zkopírovat složku BOINC se vším co je v ní, nebo musim na novym compu BOINC znova instalovat a přihlašovat se do projektů?
Dik za radu.
Kibic
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: Přenos BOINCu na nový comp
Prenest to jde. Staci skopirovat xml soubory z adresare boinc, tedy alespon na linuxu to tak jdeKibic píše:Zdravim.
Dik za radu.
Kibic
jakou mash distribuci? instalovanou ci non instal???
jaky mash operacni system??
Instal verzi jsem vzdy nejdrive odinstaloval a zbyly adresar boinc zalohoval a pak na novej comp nakopiroval zalohu a pak nainstaloval boinc(zachovaj se rozpocitany projekty)
pokud jde o non-instal tak ten jednoduse prekopirujesh..... pac nepotrebuje zasahy do registru jako u instalu.....
to jsou moje zkusenosti s boincem pro win platformu(mam vsude winxp, drive i w2k)
jaky mash operacni system??
Instal verzi jsem vzdy nejdrive odinstaloval a zbyly adresar boinc zalohoval a pak na novej comp nakopiroval zalohu a pak nainstaloval boinc(zachovaj se rozpocitany projekty)
pokud jde o non-instal tak ten jednoduse prekopirujesh..... pac nepotrebuje zasahy do registru jako u instalu.....
to jsou moje zkusenosti s boincem pro win platformu(mam vsude winxp, drive i w2k)
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Nepises o jaky OS se jedna, ale predpokladam, ze wokna.Kibic píše:Zdravim.
Dik za radu.
Kibic
Doporucuju precist si navod na WiKi. Sice to neni uplne presne co chces, ale z balicku si vytahni soubor boincBS.reg a BOINC_FW.reg. Predpokladam, ze budes chtit standardni port 31416.
Pak zastav boinc a nakopiruj adresar na novy pocitac do C:\Program Files\BOINC
Spustenim boincBS.reg a BOINC_FW.reg pridas sluzbu do registru jako services a povolis port na FireWallu WinXP.
Pak staci jenom restartovat a BOINC by se mel spustit a pokracovat ve vypoctu.
Pokud nechces pokracovat v zapocatych vypoctech, tak na novem pocitaci smaz adresar projects a soubory client_state*.xml. Boinc se pripoji jako novy pocitac a stahne si vlastni praci.
Hodne uspechu a nezapomen ZALOHOVAT !!!
Libor
- sajgon
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
přenos
Já zase udělal to, že jsem si zazálohoval jenom adresář PROJECTS z c:\program files\boinc. Po nakopírování do nové instalace se mi začaly stahovat nové soubory a ty původní se vůbec nezačaly počítat, dá se s tím ještě něco udělat? Počítám SETI HOME asi po dvouleté odmlce a ještě by mě zajímalo, jak je to s optimalizací boinc manažeru verze 5.4.11 pro SSE2 (převážně využiju SSE2 i SSE3 na AMD X2, Xeonu a P4). Dík za odpovědi..
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: přenos
Pokud uz nemas nic jineho nez adresar projects, tak mas smulu a zacnes pocitat odznova.sajgon píše:Já zase udělal to, že jsem si zazálohoval jenom adresář PROJECTS z c:\program files\boinc. Po nakopírování do nové instalace se mi začaly stahovat nové soubory a ty původní se vůbec nezačaly počítat, dá se s tím ještě něco udělat? Počítám SETI HOME asi po dvouleté odmlce a ještě by mě zajímalo, jak je to s optimalizací boinc manažeru verze 5.4.11 pro SSE2 (převážně využiju SSE2 i SSE3 na AMD X2, Xeonu a P4). Dík za odpovědi..
Pokud mas zalohu celeho BOINC adresare, tak ho presun znova a mel by's pokracovat v rozpocitanem.
Pokud chces dopocitat vsechno rozdelane, tak si nahraj puvodni kompletni BOINC adresar nekam jinam. Stopni novy BOINC, spust stary a nastav zakaz stahovani nove prace. Az dopocitas stary adresar aktualizuj projekty, pak spust novy a jed dal.
Optimalizace Boinc Core uz neni potreba. Spis si tam dej Boinc Core z Boinc Studia. Pokud mas vic pocitacu, tak to casem vyuzijes.
Libor
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
zalohovat se nemuze jenom projekt. Na kazdou WU jsou odkazy v .xml souborech. Pretazeni WU z jedne instalace BOINC do druhe se tu resila a [dajne jde, ale neni to trivialni zalezitost. Staci hledat, nebo si prenest cely adresar boinc (jestly jeste existuje).
Optimalizovat managera neni potreba. To je jenom GUI na rozdelovani prace. Navod na optimalizaci SETI je zde Pro X2 je optimalizace tato
Optimalizovat managera neni potreba. To je jenom GUI na rozdelovani prace. Navod na optimalizaci SETI je zde Pro X2 je optimalizace tato
Naposledy upravil(a) azor666 dne úte lis 07, 2006 8:38 am, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Popiš podrobně jak jsi ten přenos provedl. Nyhrál jsi to na stejné místo? Co znamená nakopírování do nové instalace? Postup by měl být opačný, nahrát původní instalaci na původní místo a poté spustit instalaci novou.
Jinak optimalizaci BOINCMagagera nepotřebuješ, stačí si nahrát optimalizaci Seti dle tohodle návodu:
viewtopic.php?t=1603
Edit:no to je rychlost, než napíšu pár řádků, tak dvá členové mě předběhnou
Jinak optimalizaci BOINCMagagera nepotřebuješ, stačí si nahrát optimalizaci Seti dle tohodle návodu:
viewtopic.php?t=1603
Edit:no to je rychlost, než napíšu pár řádků, tak dvá členové mě předběhnou
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
To je dobrej pomer. Jen tak dal.sajgon píše:bohužel jsem zazálohoval jenom ten adresář PROJECTS nikoliv celý adresář BOINC takže mám smůlu, optimalizace sou mi už taky jasné díky všem za rychlé odpovědi. Zatím počítám na 4 PC dohromady ale 9 core o)
Libor
PS: Kazdej obcas zapomene neco zalohovat. Taky uz jsem par (spis vic) jednotek odepsal. Co se da delat.
- sajgon
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Normalne pritom zalohuju co se da:) Jinak i kdyz sem laboroval s tema optimalizacema tak se me taky par jednotek odepsalo spatnym vypoctem ci co, no doma na x2 mi jede boinc jak ma a v praci jsem si rozhazel boinc zatim na dva servry ze sedmi a uz na to nebudu sahat. Pokud mi to pobezi jak ma tak boinc jeste na dva asi rozhodim o)vejpuste píše:To je dobrej pomer. Jen tak dal.sajgon píše:bohužel jsem zazálohoval jenom ten adresář PROJECTS nikoliv celý adresář BOINC takže mám smůlu, optimalizace sou mi už taky jasné díky všem za rychlé odpovědi. Zatím počítám na 4 PC dohromady ale 9 core o)
Libor
PS: Kazdej obcas zapomene neco zalohovat. Taky uz jsem par (spis vic) jednotek odepsal. Co se da delat.
Ahoj,
reaguji na starší příspěvek, protože jsem tuto proceduru teď prováděl, mně se bohužel projekty nezachovaly.
Zda to bylo tím, že jsem BOINC před tím zapomněl odinstalovat nevím, ale mám resp. měl jsem na PC 2 OS, přičemž BOINC mi běžel na Windows.
Z Ubuntu jsem provedl zálohu BOINC na linuxí disk, takže v té chvíli neběžel, pak po reinstalaci Windows přesunul vše zpět a nainstaloval BOINC, předtím jsem samozřejmě nakopíroval složku se soubory do Program Files, ale rozpočítané projekty jsem ztratil, tak jen tolik.
reaguji na starší příspěvek, protože jsem tuto proceduru teď prováděl, mně se bohužel projekty nezachovaly.
Zda to bylo tím, že jsem BOINC před tím zapomněl odinstalovat nevím, ale mám resp. měl jsem na PC 2 OS, přičemž BOINC mi běžel na Windows.
Z Ubuntu jsem provedl zálohu BOINC na linuxí disk, takže v té chvíli neběžel, pak po reinstalaci Windows přesunul vše zpět a nainstaloval BOINC, předtím jsem samozřejmě nakopíroval složku se soubory do Program Files, ale rozpočítané projekty jsem ztratil, tak jen tolik.
Veci souvisejici s projekty uz davno nejsou ulozene v Program Files ale v Documents and Settings\All users\Appliation data\BOINC.