Boinc na flash disku pod Live distribucí Linuxu

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Boinc na flash disku pod Live distribucí Linuxu

Příspěvek od LiborA »

Zdravím všechny linuxáky. Potřeboval bych poradit, chtěl jsem rozchodit E@H (kterému linux svědčí) na svém služebním noťasu na který samozřejmě nemohu nainstalovat Linux, neb tam jsou firemní Widle. Protože ve Widlích zcela běžně provozuji jednu instalaci Boincu na USB flash disku, chtěl jsem totéž udělat pod Linuxem. Ale ouha, pod linuxem se mi prostě boinc na usb flash disku nespustí. Na domácí mašině jsem koukal, že mohu nastavit spustitelnost souborů na flash disku, ale v Live distribuci Kubuntu 6.06 jsem tuto možnost nenašel - po překopírování do adresáře home/uzivatel to samozřejmě běží (zase to ale napíše hlášku, že je málo paměti a ať se mrknu do Preferences). Proto bych prosil zkušené Linuxáky (já to rozhodně nejsem) o radu, jak to zprovoznit, či jakou jinou distribuci použít (s ohledem na mé zkušenosti, tak aby to nebylo zas tak složité), či jak vytvořit vhodnou distribuci přímo na USB klíčenku.
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

A na te klicence, jaky soubory system si vyuzil? Pokud tam mas FAT, coz je pravdepodobne, tak ho budes muset nahradit nejaky tim echt linuxovym, ktery zvladne linuxove atributy jako spustitelnost...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

2Pav Lucistnik: Zůstala tam FATka, je to stejna klicenka na které mam windowsovský Boinc
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

no, bud si na klicence udelas jeste jednu partisnu pro linux, nebo jeste muzes pouzit wine. Pak nebudes mit dve instalace boincu, ale jen jednu, coz je pomerne vyhodne. A na rychlosti to nepoznas, takze vpoho
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Nakonec jsem to rozchodil pod Slaxem a je třeba to spuštět z konzole (to by pravděpodobně fungovalo i pod tím Kubuntu, ale livko Slaxu se mi líbí víc). Ještě si asi budu hrát s tím, jak vytvořit distribuci na flasku - na netu jsem našel pár návodů, ale nejsem Linuxák, takže opět zvítězí experimentátor ve mně :)
Odpovědět