Zálohujete adresáø BOINC?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Zálohujete adresáø BOINC?
Zalohování BOINC adresáøe už nejednou zachránilo hodiny èi stovky hodin výpoèetního èasu.
Jak jste na tom?
Jak jste na tom?
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Občas...
Zálohuju jen když zkouším jinou verzi klienta, jinak ne
Je fakt, že kdybych si to nezazálohoval a přišel o pár set hodin výpočetního času, tak asi něco nepřežije můj vztek, asi by to byla myš
dejv
dejv
V podstate cely adresar \BOINC (tedy nejen podadresar \projects).zod píše:Sice nevim co presne ta zaloha ma obsahovat ael pro jistotu nez se pripojim azse k netu tak si skopcim vsechny 3 slozky s projektama.
Idealni mi prijde proste cely adresar zazipovat a dat nekam jinam (trebas na druhy nebo sitovy disk).
Zaloha od SETI atp. pak ma do 10MB, zaloha CPDN pak ma neco pres polovinu puvodni velikosti. Navic CRC kontrala je take k necemu dobra.
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zaloha BOINCu
Ja jsem si zalohoval BOINC v pripade reinstall systemu , bohuzel jsem jednou tohle neudelal a prisel jsem o climku , kde uz jsem byl v 3 fazi a "ztratil jsem" dokonceni unity (mel jsem vypocitano uz pres 1000 hodin). Taky mne to rozhodilo, ze jsem zanevrel nad BOINCem mesic a pul , ale ted uz opet pocitam unitky. Ten problem smazani jsem vyresil tim, ze jsem BOINC nainstaloval na jiny partition disku a neni na systemovym, takze pokud budu reinstalovat system, nehrozi premazani (to doufam" 
Re: Zaloha BOINCu
Dat BOINC na jiny disk je taky resenim. Obcas bych doporucil, hlavne v pripade CPDN, defragmentaci, protoze tech dat se tam mydli dost...® Radim ... ® píše:Ja jsem si zalohoval BOINC v pripade reinstall systemu , bohuzel jsem jednou tohle neudelal a prisel jsem o climku , kde uz jsem byl v 3 fazi a "ztratil jsem" dokonceni unity (mel jsem vypocitano uz pres 1000 hodin). Taky mne to rozhodilo, ze jsem zanevrel nad BOINCem mesic a pul , ale ted uz opet pocitam unitky. Ten problem smazani jsem vyresil tim, ze jsem BOINC nainstaloval na jiny partition disku a neni na systemovym, takze pokud budu reinstalovat system, nehrozi premazani (to doufam"
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Je naprostá blbost mít nějaká důležitá data na systémovém disku. Na "céčku" mám prostě jen systém a to je vše. SWAP, poštu, záložky, dokumenty a vše další mám na jiné partition. Na céčku nemám ani cache prohlížečů, protože ta dost rozbordeluje disk (nutná defragmentace). Když je třeba, céčko prostě sformátuju a nahodím systém znovu. Pokud by systém havaroval, tak o nic nepřijdu® Radim ... ® píše:Ja jsem si zalohoval BOINC v pripade reinstall systemu , bohuzel jsem jednou tohle neudelal a prisel jsem o climku , kde uz jsem byl v 3 fazi a "ztratil jsem" dokonceni unity (mel jsem vypocitano uz pres 1000 hodin). Taky mne to rozhodilo, ze jsem zanevrel nad BOINCem mesic a pul , ale ted uz opet pocitam unitky. Ten problem smazani jsem vyresil tim, ze jsem BOINC nainstaloval na jiny partition disku a neni na systemovym, takze pokud budu reinstalovat system, nehrozi premazani (to doufam"
dejv
Jo, taky pristup.dejvidek píše:Je naprostá blbost mít nìjaká dùležitá data na systémovém disku. Na "céèku" mám prostì jen systém a to je vše. SWAP, poštu, záložky, dokumenty a vše další mám na jiné partition. Na céèku nemám ani cache prohlížeèù, protože ta dost rozbordeluje disk (nutná defragmentace). Když je tøeba, céèko prostì sformátuju a nahodím systém znovu. Pokud by systém havaroval, tak o nic nepøijdu![]()
dejv
Ja mam dva systemy, takze jednim muzu zalohovat druhy
Temp, cache, printer spooler a podobny border davam na Ramdisk - jednak mi to nebordelari disk, druhak to pak svisti.
Ovsem kdyz mas 256Mb ram a amd1300 tak si moc vyskakovat nemuzes...Honza píše:Jo, taky pristup.dejvidek píše:Je naprostá blbost mít nějaká důležitá data na systémovém disku. Na "céčku" mám prostě jen systém a to je vše. SWAP, poštu, záložky, dokumenty a vše další mám na jiné partition. Na céčku nemám ani cache prohlížečů, protože ta dost rozbordeluje disk (nutná defragmentace). Když je třeba, céčko prostě sformátuju a nahodím systém znovu. Pokud by systém havaroval, tak o nic nepřijdu![]()
dejv
Ja mam dva systemy, takze jednim muzu zalohovat druhy![]()
Temp, cache, printer spooler a podobny border davam na Ramdisk - jednak mi to nebordelari disk, druhak to pak svisti.

Souhlas; na tech 2GB co mam uz nekolik let je to jiny kafe.fatbozz píše:Ovsem kdyz mas 256Mb ram a amd1300 tak si moc vyskakovat nemuzes...jinak bych to taky bral
Pamatuji ale doby 640KB RAM, kde par KB Ramdisk a smartdrive udelali z MS-DOSu pomalu jiny pocitac. Verim, ze i Ramdisk 16 nebo 32MB s odkazatim tempu a cache do nej by beh Web browseru atp. urychlil.
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

jenom tak mimo téma: v jednom nejmenovaném časopisu jsem si přečetl, že Bill Gates prý kdysi prohlásil: "640 kB by mělo stačit každému." Myslel tím samozdřejmě operační paměť. Nedivím se,že když teď paměť dosahuje někdy i kolem 2-4 GB, Bill Gates popírá, že by to kdy řekl...Honza píše:Souhlas; na tech 2GB co mam uz nekolik let je to jiny kafe.fatbozz píše:Ovsem kdyz mas 256Mb ram a amd1300 tak si moc vyskakovat nemuzes...jinak bych to taky bral
Pamatuji ale doby 640KB RAM, kde par KB Ramdisk a smartdrive udelali z MS-DOSu pomalu jiny pocitac. Verim, ze i Ramdisk 16 nebo 32MB s odkazatim tempu a cache do nej by beh Web browseru atp. urychlil.
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To jsi urcite zaslechl od nejakyho odpurce woken , to nerekl Bill Gates . To se netyka pameti "Extended memory", ale te zakladni "Base memory", kdyz se kouknes do BIOSu , tak tam mas zakladni pamet 640kb . Ta ustrnula diky nejakymu pitomemu urednikovi, jelikoz v dobe kdy zacinala doba rozvoje PC v domacnostech , tak ta pamet byla na tu dobu velka dostacujici. Ale pokrok sel s dobou a jaksi se ustrnulo diky nejakymu urednikovi. Pamatuji si doby s programky pod systemem MS-DOS, kde jsme my uzivatele si museli editovat soubory autoexec.bat a v config.sys , kvuli nedostatku teto zakladni pameti, jelikoz nesly spustit. Resilo se to prikazama DOS=HIGH DOS=UMB DEVICEHIGH atd. tim , ze se ovladace a ruzny podprogramy presunovavaly do Extended memory. Tj tak asi vse co bych k tomu rekl4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:jenom tak mimo téma: v jednom nejmenovaném časopisu jsem si přečetl, že Bill Gates prý kdysi prohlásil: "640 kB by mělo stačit každému." Myslel tím samozdřejmě operační paměť. Nedivím se,že když teď paměť dosahuje někdy i kolem 2-4 GB, Bill Gates popírá, že by to kdy řekl...Honza píše:Souhlas; na tech 2GB co mam uz nekolik let je to jiny kafe.fatbozz píše:Ovsem kdyz mas 256Mb ram a amd1300 tak si moc vyskakovat nemuzes...jinak bych to taky bral

- Kontaktovat uživatele:
Dovol abych se drobet přidal i když to je dost offtopic. Výrok se připisuje Billu Gatesovi, nicméně on se od něj distancuje. V několika rozhovorech přiznává chyby kterých se dopustil ( a kdo se nedopustil...) ale tento výrok údajně neřekl.® Radim ... ® píše:To jsi urcite zaslechl od nejakyho odpurce woken , to nerekl Bill Gates . To se netyka pameti "Extended memory", ale te zakladni "Base memory", kdyz se kouknes do BIOSu , tak tam mas zakladni pamet 640kb . Ta ustrnula diky nejakymu pitomemu urednikovi, jelikoz v dobe kdy zacinala doba rozvoje PC v domacnostech , tak ta pamet byla na tu dobu velka dostacujici. Ale pokrok sel s dobou a jaksi se ustrnulo diky nejakymu urednikovi. Pamatuji si doby s programky pod systemem MS-DOS, kde jsme my uzivatele si museli editovat soubory autoexec.bat a v config.sys , kvuli nedostatku teto zakladni pameti, jelikoz nesly spustit. Resilo se to prikazama DOS=HIGH DOS=UMB DEVICEHIGH atd. tim , ze se ovladace a ruzny podprogramy presunovavaly do Extended memory. Tj tak asi vse co bych k tomu rekl![]()
Co se týče 640kB KB paměti. To není výplod úředníka, Microsoftu, ale firmy IBM. Její první procesory i8086/8088 které měly 20-bitovou adresovou sběrnici, a dokázaly tedy adresovat pouze 1 MB paměti. Firma rozhodla o tom, že prostor od 0 do 640 KB bude využit pro operační paměť, a zbývajících 384 KB bude využito pro jiné účely (např. pro videoRAM,atd.).
dejv
- branio
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Predom sa ospravedlnujem za svoju nevedomost, ale tiez by som rad rozbehal ramdisk pod WinXP - ani neviem, ci to ide, hadam hej...Honza píše: ...Temp, cache, printer spooler a podobny border davam na Ramdisk
Moja otazka je vsak ako to spravit, ako prinutit, aby cache isla na ramdisk, prosto taky ten rozny "bordel"...
Len na upresnenie, mam 1GB RAM v Dual Channel...
Dik za odpoved.
Br.