merge computer

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

merge computer

Příspěvek od vejpuste »

Zdravicko.
Chtel jsem se zeptat na zkusenosti se slucovanim pocitacu.
Na ucebnach, kde se obcas preinstaluji pocitace dochazi k vyrabeni novych a novych ID pocitacu v projektech. Sice to asi nicemu nevadi, ale rad bych tam trochu "uklidil".
K tomu slouzi merge computer. Chtel bych se zeptat, jestli s tim nekdo nemate nejake "spatne zkusenosti" nebo jestli jste nenarazili na nejaky problem.
Me napada nekolik veci :
Co se stane, kdyz se spoji do jednoho 2 ruzne pocitace : jednomu se zmeni ID ze strany projektu. Pobezi dal pod starym nebo novym ID? Bude s tim mit nejake problemy?
Co se stane s pending jednotkama? Na nejakem projektu jsem zahlidl par pending jednotek, ktere byly hodne stare, ale kdyz jsem klepl na computer, tak ho to nenaslo. Jako by zustaly u puvodniho ID, ktery uz neexistovalo.
Diky za info a zkusenosti.
Libor
forest
Kontaktovat uživatele:

Re: merge computer

Příspěvek od forest »

vejpuste píše: Me napada nekolik veci :
Co se stane, kdyz se spoji do jednoho 2 ruzne pocitace : jednomu se zmeni ID ze strany projektu. Pobezi dal pod starym nebo novym ID? Bude s tim mit nejake problemy?
Dva různé PC spojit nelze, lze pouze spojit dva PC u kterých jsi třeba dělal reset projektu, či přeinstaloval BOINC, nebo přenesl instalaci a tím se ti vytvořil nový PC v profilu.
Občas to bohužel nabídne ke spojení i PC jiný, ale to je bohužel chybou na straně projektu a né záměr.
vejpuste píše: Co se stane s pending jednotkama? Na nejakem projektu jsem zahlidl par pending jednotek, ktere byly hodne stare, ale kdyz jsem klepl na computer, tak ho to nenaslo. Jako by zustaly u puvodniho ID, ktery uz neexistovalo.
Diky za info a zkusenosti.
Libor
Možná jen nedohledáš ty WU v pending, ale Credit by jsi měl logicky obdržet. Tohle jsem nikdy nezkoumal, ale jinak jsem spojoval PC už několikrát pomocí merge computer a vždy bez problémů.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Forest : Na ucebne je treba 10 pocitacu, ktere jsou takrka stejne. V projektu je pak treba 50 x takrka stejny pocitac, ktery se pak nabizi k merge do jednoho.
Kdyby se u merge nepsalo jenom created, ale i last contact, tak by se z toho poznalo, jestli je to jeste zivej pocitac nebo ne.
Libor

PS: Ruzne pocitace mi to nabizi jak u Proteinu, tak u SIMAPu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Možná to dělá stejná IP adrasa, to nevím, nemám možnost to bohužel vyzkoušet. Nikde více PC na jedné IP nemám.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

forest píše:Možná to dělá stejná IP adrasa, to nevím, nemám možnost to bohužel vyzkoušet. Nikde více PC na jedné IP nemám.
Nedela. Jsou to ruzne vnitrni IP adresy. Jenom jsou si ty pocitace podobne HW.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

Obcas je opravdu problem s tim, ze nektere pocitace nejdou spojit, ackoli by jit mely a take obracene (nabizi se spojeni masin, ktere k sobe nepatri).

Krome hostid je dulezity is RPC sekvence. Pri kazdem spojeni se scheduler se toto cislo zvysuje. To je dalsi odlisovaci prvek masiny. Takto jsem prisel o HostID cislo 12 na CPDN. Tedy prisel ve toho, ze mi vygeneroval novou masinu a na starou uz jsem se nemohl napojit a bylo nutne dat merge; nova masina samosebou ziskava vyssi hostID.
Je to kosmeticka zalezitost, ale v pripade CPDN to ma jeste vazbu na SpinUp projekt, resp. jeho db hostu, uctu atp.

prijde mi bezpecnejsi spojovat masiny, u kterych jiz nevysi zadna WU. Spravne navrzena db, resp. procedura merge host, by to mela osetrit, ale asi to nefunguje na 100%.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Tak jsem to vyzkousel a vypada to, ze to funguje nasledovne.
* spojit jde vsechno mozne. Jak pocitace, ktere jsou HW podobne, tak obcas i uplne jine.
* pokud se spoji ruzne pocitace, ktere bezi, tak si pri dalsi aktualizaci vytvori nove ID a predpokladam, ze to nebude mit jiny vliv nez ze jim zacina bezet RAC i kredit od 0.

Snad casem nevyplave neco neprijemneho.
Aspon jim trosku procistim DB od starych nepouzivanych pocitacu.
Libor
Odpovědět