Výpočty na slabém PC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
[Jilem]Karell
- Začatečník

Počítej Primegride, ten mi jede na ještě slabším PC, jednu WU spočítá za cca 54 hodin.Bugi píše:Zkoušel jsem rozjet BOINC na Celeronu 333MHz s Win 98se. Bohužel mi to při přihlašování k projektům napsalo, že mám málo paměti (32MB). Pokud by náhodou někdo měl nějaký ty paměti do tohoto starouše navíc, tak mi je můžete poslat.

Hmm... pochlub se na jakym. Ja to testoval na Cyrix 150MHz PR200 (2x75MHz) a casy kolem 100 000s/wu[Jilem]Karell píše:Počítej Primegride, ten mi jede na ještě slabším PC, jednu WU spočítá za cca 54 hodin.
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz

-
[Jilem]Karell
- Začatečník

- forest
- Kontaktovat uživatele:
S tak malým množstvím paměti ti pojede možná jedině PrimeGrid, ale myslím že ani ten ještě nikdo nerozchodil s méně než 64MB RAM.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tak PrimeGrida jsem rozchodil, vzhledem k tomu, že ten comp není v síti, tak jsem to nejprve rozchodil na jiném (vybavenějším) kompu a následně přenesl na tu šunku. Výsledky benchmarku:
93 double precision MIPS (Whetstone)
154 integer MIPS (Dhrystone)
Předpokládaný čas výpočtu: okolo 57 hodin
OS Win98SE
93 double precision MIPS (Whetstone)
154 integer MIPS (Dhrystone)
Předpokládaný čas výpočtu: okolo 57 hodin
OS Win98SE
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá práce
, na jakém systému se ti to nakonec podařilo?
Mohlo by se to hodit více lidem.
Mohlo by se to hodit více lidem.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
[Jilem]Karell
- Začatečník

- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
-
[Jilem]Karell
- Začatečník

- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
S tím se nemohu ztotožnit. I když jednotka trvá (podle současného odhadu >62 hodin), tak se nakonec reálná doba výpočtu může blížit případu, kdy má někdo nastaveno, aby počítal pouze při nečinnosti a komp mu běží cca 8 hodin denně. Navíc se řídím heslem "nemusí pršet, stačí když kape"FordPrefect píše:Myslim, ze pocitani na takovych strojich nema smysl.
Ano s tím bych zcela souhlasil za předpokladu, že se tím budou řídit všichni obyvatelé planety. Bohužel jsem stále okolo sebe svědkem případů, kdy se plýtvá energií jak jen to je možné, takže comp, ve kterém běží pouze CPU, RAM, GK, HDD a PCI karta s USB řadičem to už o tolik nevytrhne.FordPrefect píše:... vedecky prinost vubec neodpovida ekologicke zatezi, zpusobene nutnosti tento stroj napajet.
Navíc tuším, že mi ve státní správě podle jakéhosi nařízení vlády máme též odebýrat především duhovou energii.
No víš co, on když se každej řídí heslem dělaj to všichni, proč bych to nedělal taky, těžko se to někdy změní... wink:LiborA píše:Bohužel jsem stále okolo sebe svědkem případů, kdy se plýtvá energií jak jen to je možné, takže comp, ve kterém běží pouze CPU, RAM, GK, HDD a PCI karta s USB řadičem to už o tolik nevytrhne.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Libor: to, ze je nekdo darebak jeste neznamena, ze i ja budu darebak. A jeste pridam jeden pripad z naseho sidliste. Nejaky imbecil se pokusil vykrast mistni materskou skolku. Kdyz nic zajimaveho nenasel, tak se vysral doprostred hlavni mistnosti. Podle tveho mota bys to mohl zkusit i ty v materske skole v blizkosti sveho bydliste