Výpočty na slabém PC

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Zkoušel jsem rozjet BOINC na Celeronu 333MHz s Win 98se. Bohužel mi to při přihlašování k projektům napsalo, že mám málo paměti (32MB). Pokud by náhodou někdo měl nějaký ty paměti do tohoto starouše navíc, tak mi je můžete poslat. :D
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Bugi píše:Zkoušel jsem rozjet BOINC na Celeronu 333MHz s Win 98se. Bohužel mi to při přihlašování k projektům napsalo, že mám málo paměti (32MB). Pokud by náhodou někdo měl nějaký ty paměti do tohoto starouše navíc, tak mi je můžete poslat. :D
Počítej Primegride, ten mi jede na ještě slabším PC, jednu WU spočítá za cca 54 hodin.

Obrázek
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

[Jilem]Karell píše:Počítej Primegride, ten mi jede na ještě slabším PC, jednu WU spočítá za cca 54 hodin.
Hmm... pochlub se na jakym. Ja to testoval na Cyrix 150MHz PR200 (2x75MHz) a casy kolem 100 000s/wu
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

P166, 32 MB RAM, 1 WU od 157000 do 317000 s. Ale teď v zimě se hodí, že topí...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Fajn pánové (a případně dámy :lol: ), mám tu teď jednu zahálející mašinu P133 po nadupání paměti celých 40 MB RAM. Jaký projekt mám na tom pustit :?: - prosím o doporučení. A ještě jeden dotaz - budou lepší wokna nebo linuch - a v jaké verzi?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

S tak malým množstvím paměti ti pojede možná jedině PrimeGrid, ale myslím že ani ten ještě nikdo nerozchodil s méně než 64MB RAM.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tak PrimeGrida jsem rozchodil, vzhledem k tomu, že ten comp není v síti, tak jsem to nejprve rozchodil na jiném (vybavenějším) kompu a následně přenesl na tu šunku. Výsledky benchmarku:
93 double precision MIPS (Whetstone)
154 integer MIPS (Dhrystone)

Předpokládaný čas výpočtu: okolo 57 hodin
OS Win98SE
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Dobrá práce :Honza_clap , na jakém systému se ti to nakonec podařilo?
Mohlo by se to hodit více lidem.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Foreste,taky jsem to psal o kousek níž,já to rozchodil na P166, 32 MB RAM, 1 WU od 157000 do 317000, myslím tím PrimeGrid na WIN 98. Vlastně rozchodil...nebyl to problém, narozdíl od WCG si to začalo hned sosat práci.

Obrázek
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Myslim, ze pocitani na takovych strojich nema smysl. Jejich vedecky prinost vubec neodpovida ekologicke zatezi, zpusobene nutnosti tento stroj napajet. Trochu jina situace je tehdy, pokud ten stroj musi bezet, predevsim nonstop jako napriklad router. Pak to snad smysl ma 8)
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Hm, máš asi pravdu, ale malinko tě uklidním, já stoprocentně vím, že odebírám duhovou energii. :wink:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

FordPrefect píše:Myslim, ze pocitani na takovych strojich nema smysl.
S tím se nemohu ztotožnit. I když jednotka trvá (podle současného odhadu >62 hodin), tak se nakonec reálná doba výpočtu může blížit případu, kdy má někdo nastaveno, aby počítal pouze při nečinnosti a komp mu běží cca 8 hodin denně. Navíc se řídím heslem "nemusí pršet, stačí když kape" :lol:
FordPrefect píše:... vedecky prinost vubec neodpovida ekologicke zatezi, zpusobene nutnosti tento stroj napajet.
Ano s tím bych zcela souhlasil za předpokladu, že se tím budou řídit všichni obyvatelé planety. Bohužel jsem stále okolo sebe svědkem případů, kdy se plýtvá energií jak jen to je možné, takže comp, ve kterém běží pouze CPU, RAM, GK, HDD a PCI karta s USB řadičem to už o tolik nevytrhne. :?
Navíc tuším, že mi ve státní správě podle jakéhosi nařízení vlády máme též odebýrat především duhovou energii. :wink:
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

LiborA píše:Bohužel jsem stále okolo sebe svědkem případů, kdy se plýtvá energií jak jen to je možné, takže comp, ve kterém běží pouze CPU, RAM, GK, HDD a PCI karta s USB řadičem to už o tolik nevytrhne.
No víš co, on když se každej řídí heslem dělaj to všichni, proč bych to nedělal taky, těžko se to někdy změní... wink:
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 Libor: to, ze je nekdo darebak jeste neznamena, ze i ja budu darebak. A jeste pridam jeden pripad z naseho sidliste. Nejaky imbecil se pokusil vykrast mistni materskou skolku. Kdyz nic zajimaveho nenasel, tak se vysral doprostred hlavni mistnosti. Podle tveho mota bys to mohl zkusit i ty v materske skole v blizkosti sveho bydliste :D
Zamčeno