boinc generuje více tricklů

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

boinc generuje více tricklů

Příspěvek od Barbar »

Dnes jsem si všiml, že PC, která mám dlouhodobě bez připojení k internetu, vykazuje v Boinc manageru i v Boinc View stav kolem 25 procent výpočtu, ale v příslušném adresáři bylo výrazně více nových tricklů, než by odpovídalo práci, kterou to mohlo vykonat od posledního připojní k internetu, Tak jsem je zkusil odeslat, všechny odešli. Podle stránek na clima jsem u tohot PC už v 2. fázi výpočtu, což není s ohledem na spočítaných 25 procent možné. Kredit mi to ještě nespočítalo, ale obávám se, že to směřuje k chybě a nedopočítání projektu. Boinc je tam verze 4.43. Datum vytvoření tricků je někdy i u 2-4 tricklů stejný či s rozdílem 1-2 minuty. Tak jsem kouknul na jiné Pc, které je také off line, jedná se o Boinc ver. 4.19 a opět je zde v adresáři více tricků, než to odpovídá procentnímu stavu projektu. První PC je Athlon XP 2.400+ a druhý je celeron 1.000. Virovou nákazu u jednoho vylučuji, u druhého nevím, neb nemám práva administrátora. Máte někdo podobnou zkušenost? Co se bude s počítanou jednotkou dít dál?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

U počítání CPDN bez přístupu na net je to asi normální stav, tedy co se týče počtu těch tricklů.
Já když počítal doma bez netu, tak jsem jich měl mnohdy i 2x tolik než by jich dle procent mělo být, ale jednalo se o tzv. zdvojené tricky, které se stejně započítají jako jeden, protože nemůžeš dostat za jednu jednotku více než ohodnocení za 72 tricklů.
S těma procentama a 2 fází je to divné, ale já vždy odesílal jednotku až celou zpracovanou, tak ti nepovím, jestli je to normální :wink:

Myslím si že tyto zdvojené trickly se mohou tvořil při často přerušovaném výpočtu při střídání s jiným projektem, či když PC často zapínáš a vypínáš, což byl zrovna můj případ, ale to nevím na 100%. Možná se to děje, ikdyž je CPDN připojen k netu, akorát se to odešla a nikdo si toho nevšimne.

Třeba s tímto má zkušenost ještě někdo jiný ?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Častým vypínáním a zapínáním ani střídáním projektů to nebude. PC jela skoro nonstop a je na nich jen Clima.
Pokud mluvíš o zdvojených tricklech, tak to snad bude fugovat tak, že nejprve po odeslání jsou na stránkách Clima všechny (tím se někdy dostane projekt do další fáze) a později po zpracování servrem se to srovná. No uvidím, budu to sledovat a pak informovat. Zatím zřejmě ke zpracování nedošlo, protože jsem nedostal kredit.
Zamčeno