datove servery dole?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

datove servery dole?

Příspěvek od swamp »

Nemuzu se spojit s datovym serverem pro upload & download jednotek... deje se to na boincovy verzi casto?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Vyborny link je toto http://fragment1.berkeley.edu/~cricket/ ... faces.html
Ukazuje to statistiky tech velikejch trubek co jim vedou na univerzitu. Jakmile je nejakej problem na S@H, hned to spadne na polovinu (30-40Mbps misto 60-70M). Je z toho ale i videt, ze to pravdepodobne neni problem site, ale spis bordel u S@H. Sit ocividne funguje (jinak by to bylo na nule, nebo by byl narust chybnych paketu). Nejspis jim zase nejde jeden z file serveru nebo neco podobnyho, co se neobjevi v jejich statusu, ale znemozni to funkci systemu.

Taky mi to mnozstvi problemu, a hlavne ten druh problemu pripadne dost divny. Je prece jen videt, ze to nejsou zadni profici, ale spis, ze to tam bastli studenti a vice mene se na tom uci. Taky ta motivace, s jakou problemy resi, naprosta absence pohotovosti v noci a o vikendech dost vypovida o jejich zapalu pro vec. Sice je pravda, ze jejich servery maji ze vsech projektu nejvetsi zatez, ale zase to neni nic extremniho. Kazdy blby profesionalni IHP (Internet Host Provider) resi podobnou zatez bez problemu, a kazdy host ti zaruci 99.99% casu v provozu. Bohuzel jsou to jenom amateri. Osobne bych byl radsi, kdyby ty svoje servery sverili profikum a vsadil bych se, ze by je to neprislo ani o moc draz. Klidne bych jim i nejakej dolar prispel, kdybych mel jistotu, ze to bude behat spolehlive.

Na druhou stranu, v podstate uz nekolik mesicu od te doby co jsem si nastavil cache na maximum, nemam problemy. Jeste se mi nestalo, ze bych byl bez prace. Je to spis ten pocit frustrace, kdyz clovek vidi jak se k tomu tam stavi. Ja tady do toho vrazim spoustu svyho osbniho casu a spoustu penez za hardware a elektrinu, a oni na to kaslou jako v komunizmu. Proste dostavaji obrovsky vypocetni potencial zadarmo, a taky podle toho chovaji. Kdyby za to museli platit, mrskali by sebou mnohem vic. Kdyby nebyli tak neschopni, vsadim se, ze by se vedy spocitalo uz nejmin dvakrat tolik. Taky jsem si naprosto jist, ze spoustu lidi ty neustale problemy znechutily tak, ze proste odesli. Ja jsem ze zacatku taky mel chut s tim prastit.

trux
Honza

Příspěvek od Honza »

jo, vetsinou to nejsou uplny profici. Problem je taky v tom, ze IT a programatorske zdroje byvaji podceneny ve prospech akademiku a akademici tlaci na to, aby se poustely dalsi subprojekty, platformy atp. Alespon to je problem CPDN. Na takovy projekt jsou 1-2 lidi malo: nejprve Carl, pak pomahal Tolu, pak zustal sam a ted ma snad pomoc (resp. behem jeho dovolene nekdo zaskakuje).
Dost ucastniku ma hlubsi znalosti o pocitacich,programovani a sitich, nez akademici. Ja to take vidim v nerovnovaze (manpower na computer cast a na akademickou). Jenze co nadelame? Do rozpoctu jim mluvit nemuzeme...PR je nenaucime.
Zbyva cachovat a pocitat :Honza_think
Nektere projekty mozna priberou dobrovolne vyvojare a lidi, kteri budou jinak prispivat k projektu. I to muze byt cesta.

Nicmene problem site a serveru s chabou dostupnosti tohle neresi.
Taky bych rekl, ze sverit to profikum by bylo lepsi. Jenze servery se stale upravuji a saha se na databaze atp. Leckere nedostupni mohou vyplyvat z problemu databaze, preplneni disku (viz CPDN), nedostupnosti v momente synchronizace po vypadku a dalsi faktory, ktere nesouvisi s trubkama na internet ci routery atp.
No mozna jsem vedle jak tak jedle, protoze jsem tam nebyl a nevidel to...
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Líp bych to nenapsal :(
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Honza píše:Nicmene problem site a serveru s chabou dostupnosti tohle neresi.
No prave kdyby to bylo u profiku, tak by to bylo vyreseno - ti maji vzdycky nekolik redundantnich pripojeni. Samozrejme i tak se stava, ze je obcas problem, ale za prve je to mnohem vzacnejsi, a za druhe takovy profik sebou poradne mrska a honi i dodavatele pripojeni, aby to bylo v cajku co nejdriv. Slysel jsem, ze Berkeley dostava pripojeni od jejich dodavatele zadarmo (nebo silne dotovane), takze je ani nemohou nejak moc kritizovat.
Honza píše:Taky bych rekl, ze sverit to profikum by bylo lepsi. Jenze servery se stale upravuji a saha se na databaze atp. Leckere nedostupni mohou vyplyvat z problemu databaze, preplneni disku (viz CPDN), nedostupnosti v momente synchronizace po vypadku a dalsi faktory, ktere nesouvisi s trubkama na internet ci routery atp.
Pocitace nepotrebujes videt. Ja jsem naprostou vetsinu pocitacu na kterych pracuju, nikdy nevidel, a i doma obsluhuju vsechny svy masiny pres pracovni notebook, protoze jsem liny prepinat klavesnice a monitory. Z toho hlediska je uplne jedno, jestli je pocitac v kanclu, nebo na druhe strane zemekoule. Krome vymeny hardware, to zadnou vyhodu nema. A o tu vymenu se profik promptne postara - na rozdil od tebe ma nahradni dily na skladu a cokoliv vadneho (nebo noveho) nainstaluje vetsinou behem minut. A snazit se vytvorit u sebe stejne podminky (24/7 obsluha a monitorovani, backup, redundance, rozlozeni zateze, pripojeni, zalozni napajeni, protipozarni opatreni, bezpecnost proti kradezi fyzicke i pres sit, firewall, klimatizace,...) jako jsou u profiku je silene neefektivni a prijde draz nez ten server pronajmout. A hlavne na tom stravis vetsinu sveho casu a nemuzes delat svou vlastni praci.

trux
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Stats

Příspěvek od 'bosh »

Miras píše:... Je to urèitì škoda, bylo by docela zajímavý vìdìt o kolik uživatelù SETI kvùli tomuhle pøišlo...
SAH
http://www.teamocuk.com/sprojectcred.php?&p=SAH

CPDN
http://www.teamocuk.com/sprojectcred.php?&p=CPDN

EAH
http://www.teamocuk.com/sprojectcred.php?&p=EAH

Predictor
http://www.teamocuk.com/sprojectcred.php?&p=PAH

LHC
http://www.teamocuk.com/sprojectcred.php?&p=LHC

BURP
http://www.teamocuk.com/sprojectcred.php?&p=BURP

Active = poslali WU pred (before) 14 dni
Naposledy upravil(a) 'bosh dne pon čer 13, 2005 8:49 am, celkem upraveno 1 x.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Upload...

Příspěvek od Higgi »

Koukl jsem do Boinc Managera a co nevidím :arrow: spočítané jednotky se nechtějí uploadovat.Visí mi tam 3 a nic. Je to jen u mně :?:
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Vydržet! Dneska ráno nahodili všechny servery včetně validace výsledků. Pomalu se to rozjíždí a sem tam to už přidává i kredit. Na validaci tam ale čeká přes půl miliónu WU, takže to bude chviku trvat. Doufejme že to udělali správně a že ten nápor to vydrží. :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Blackkarel píše:Vydržet! Dneska ráno nahodili všechny servery včetně validace výsledků. Pomalu se to rozjíždí a sem tam to už přidává i kredit. Na validaci tam ale čeká přes půl miliónu WU, takže to bude chviku trvat. Doufejme že to udělali správně a že ten nápor to vydrží. :lol: :lol: :lol:
Oki,to je dobře,že to zase jede.To bude najednou kreditu navíc :lol:.Hlavně,aby se vše dobře odeslalo,když už jsem to spočítal.

vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Upload...

Příspěvek od vejpuste »

Higgi píše:Koukl jsem do Boinc Managera a co nevidím :arrow: spočítané jednotky se nechtějí uploadovat.Visí mi tam 3 a nic. Je to jen u mně :?:
Po vcerejsim planovanem vypadku se servery postupne rozjizdeji a maji s tim problemy. Dokonce ani stranka Server status se moc casto neobnovuje, takze to obcas vypada, ze vsechno bezi, ale nebezi. Snad se to brzo ustali a zase bude klid.
http://setiathome.berkeley.edu/sah_status.html
Libor
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Take mi nejde uploadovat. Jeste ze mame tohle forum...jsme informovani :-) :mrgreen:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Právě se mně odeslalo všech 140 zpracovaných jednotak a stahují se nové, takže už to asi funguje, kdyby to u vás trvalo trochu déle, bude to pravděpodobně tím, že se všichni nyní pohrnou, aby se jim to také vše odeslalo a doplnila zásoba :lol:
Takže prosím kdyžtak ještě o trošku trpělivosti, než se také dostanete na řadu :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Ja uz to neresim. Ty casy, kdy jsem rucne klikal kazdou minutu na jednotky, aby se odeslaly, jsou davno pryc. Ono se to samo nekdy odesle a me je jedno kdy.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

No mě ještě ted nechce SETI dát další práci :cry: a stále hlásí :
30.6.2005 18:39:02|SETI@home|Scheduler request to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi succeeded
30.6.2005 18:39:02|SETI@home|Message from server: Not sending work - last RPC too recent: 16 sec
30.6.2005 18:39:02|SETI@home|No work from project

No nic budu zatím kvokat a počkám jestli si na mě u SETI vzpomenou. :D
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

SETI jede...

Příspěvek od Higgi »

Tak spočítané jednotky byly odeslány ai přibyl kredit.Ale nové se zatím nesosly - no work from project.

Zamčeno