A je tu opet skolni rok :-)

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

A je tu opet skolni rok :-)

Příspěvek od Necroman »

Chtel bych timto dredem podekovat vsem lidem, kteri behem tohoto skolniho roku prispivali na foru, za ty skvele clanky k zamysleni, debaty nad vedeckymi projekty ci reseni vsech moznych i nemoznych problemu... :Honza_clap
Za ten uplynuly pulrok, co jsem se zacal trochu vice zajimat o distribuovane vypocty jsem (nejen) diky tomuto foru prisel na to, ze SETI neni stred sveta, ale ze je tu i mnoho jinych, dalsich, nemene zajimavych vyzkumu, jejichz cile nejsou jen pouhou utopii, ale realitou, o kterou je dobre se zajimat. Je to skvely pocit mi na konte pres 300 vypocitanych setaku a kolem 100 einsteinu, jo, cinil se muj notebook :D .
Prazdniny jsou tu a s tim take souvisi to, ze se jiz zitra bohuzel stehuji z koleje domu. Prechod z 100Mbit linky na vytacene pripojeni, to bude asi docela sok :Honza_wall Pravdepodobne se na nejakou dobu zastavi i me vypocty, aspon do doby, nez nam pripoji ADSL a bude to opet vse v pohode... :mrgreen: snad se mi obcas dostanu pres prazdniny na forum, prectu si, co noveho a prohodim par slov ... toz mejte se vsichni fajn a zas nekdy. :Honza_hand
Naposledy upravil(a) Necroman dne čtv zář 01, 2005 9:35 pm, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Myslím si že takovýchto členů bude zrovna o letních prázdninách asi spousta a nejen školáci, ale i dovolenkáři a prostě ti všichni, kteří si rádi někde vyprázdní hlavu a přestanou myslet na BOINC a věci kolem :wink:
Všem těmto lidem přeji hezké prožití dovolené či prázdnin a doufám že se tu po zaslouženém odpočinku zase všichni potkáme :Honza_dance
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

No já mezi ně patřit nebudu , já se tu budu vyskytovat průběžně (téměř každý den :lol:) po celé léto, nikam se na dovolenou nechystám. Jediné co mě každý den čeká je práce (mimo víkendů). Ale kdyby se našel nějaký hodný sponzor tak rád pojedu :twisted:.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

forest píše:Myslím si že takovýchto členů bude zrovna o letních prázdninách asi spousta a nejen školáci, ale i dovolenkáři a prostě ti všichni, kteří si rádi někde vyprázdní hlavu a přestanou myslet na BOINC a věci kolem :wink:
Všem těmto lidem přeji hezké prožití dovolené či prázdnin a doufám že se tu po zaslouženém odpočinku zase všichni potkáme :Honza_dance
Já tady budu skoro poříd,mimo 14dnů v červenci. To nebude puštěn ani komp - nebude počítat. Myslím,že fórum okurkové sezoně nepodlehne. Tak si to volno všichni užijme.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Když odjíždím na dovolenou, tak nechávám počítač jet. Když shoří, tak shoří. Hlavně že počítá. :D I když, mám o něj vždycky strach. Pořád přemýšlím, jak bych ho mohl hlídat na dálku. Zkoušel jsem to tak, že jsem nechal online ICQ, ale nějak jsem z jinýho kompu sám sebe pořád viděl offline. Nevíte někdo o jiném inteligentním a elegantním řešení?
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Můžeš na webu boincu sledovat jestli přibejvaj výsledky u projektů :lol:

Co třeba VNC, či něco podobnýho?
Ještě bych v biosu nastavil aby se comp po výpadku proudu restartoval a pokud neshoří pojede opravdu pořád :wink:
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Vladimir Bugdol píše:Když odjíždím na dovolenou, tak nechávám počítač jet. Když shoří, tak shoří. Hlavně že počítá. :D I když, mám o něj vždycky strach. Pořád přemýšlím, jak bych ho mohl hlídat na dálku. Zkoušel jsem to tak, že jsem nechal online ICQ, ale nějak jsem z jinýho kompu sám sebe pořád viděl offline. Nevíte někdo o jiném inteligentním a elegantním řešení?
Nejlepsi je pripojit na nej webcam. To se pak muzes divat jestli se z nej uz kouri nebo ne. Pro ten pripad doporucuji napojit i hasici pristroj :)
Jinak samozrejme, nejlepsi reseni je zaktivovat Remote Desktop (sucasti Win XP PRO), nebo pouzit RealVNC (maji i freeware) - to funguje prakticky na vsem od Maca, pres Windows po Unixy, a to i napric temito OS. Samozrejme, je potreba to poradne zabezpecit, at se ti tam nekdo nenahakruje - nejlip pres VPN (Virtual Prvate Network) a povolit jen z definovane IP adresy, bloku adres, nebo domeny. Pokud pevnou adresu na ceste nemas, je vhodne nainstalovat si na notebook dynamickou domenu (napr u dyndns.info).

Jo a pokud ti jde jen o BOINC, tak samozrejme neni nad BoincView - ja pomoci nej sleduju a ridim BOINC na 12 pocitacich na 3 lokalitach.

trux
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

realVNC je skvělá věc - můžu jen doporučit...používáme to na ovládání PROXY serveru a nemůžu si stěžovat...
jenom jsem nikdy neskoušel přistupovat někde na jiné počítače mimo naši síť a asi by to ani kvůli proxy serveru nešlo - tedy hlavně by to nešlo odjinud k nám...já budu asi muset PC na dovolenou vypnout, protože rád padá a stejně by tak jel k ničemu...
Expert

Příspěvek od Miras »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:realVNC je skvělá věc - můžu jen doporučit...používáme to na ovládání PROXY serveru a nemůžu si stěžovat...
jenom jsem nikdy neskoušel přistupovat někde na jiné počítače mimo naši síť a asi by to ani kvůli proxy serveru nešlo - tedy hlavně by to nešlo odjinud k nám...já budu asi muset PC na dovolenou vypnout, protože rád padá a stejně by tak jel k ničemu...
Proč by jel k ničemu? Boinc Magora do nabídky po spuštění či jako servis, v biosu nastavit aby po výpadku proudu comp nastartoval a no problemo :wink:
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Vladimir Bugdol píše:Když odjíždím na dovolenou, tak nechávám počítač jet. Když shoří, tak shoří. Hlavně že počítá. :D I když, mám o něj vždycky strach. Pořád přemýšlím, jak bych ho mohl hlídat na dálku. Zkoušel jsem to tak, že jsem nechal online ICQ, ale nějak jsem z jinýho kompu sám sebe pořád viděl offline. Nevíte někdo o jiném inteligentním a elegantním řešení?
Já bych ho klidně jet nechal. Ani s ovládáním na dálku by snad nebyl problém.Ale jak znám ostatní obyvatele domu,kde komp sídlí,brzy by se mohlo stát,že ho někdo vypne tím,že vycvakne vypínací zásuvku. A to se obávám, že bych na dálku asi nenahodil :lol:.A přesvědčovat dotyčnou osobu,aby to zapnula :?: To by bylo možná snazší to nahodit telepatickým příkazem :roll:.Takže radši na 14 dnů vynechám. Měl jsem pocit,že se mi podaří rozjet BOINC ještě v práci,tam by to mohlo počítat furt,ale toto se bohužel nepodaří. Takže stále jedu na jednom kompu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Miras píše:
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:realVNC je skvělá věc - můžu jen doporučit...používáme to na ovládání PROXY serveru a nemůžu si stěžovat...
Proč by jel k ničemu? Boinc Magora do nabídky po spuštění či jako servis, v biosu nastavit aby po výpadku proudu comp nastartoval a no problemo :wink:
ad1) služby na Win98 asi nerozchodím, nezkoušel jsem to :wink:
ad2) s tím by problém nebyl - je to AT a tím pádem jede pořád :wink:
jenom bych musel vypnout ScanDisk při startu systému, protože se musí potvrzovat oprava chyb a vypínat ho ručně. A tím by se neopravil soubor BOINCu, který je poškozený po každěm tvrdém resetu (i když je to myslím jen log - už nevím)

no uvidím,...jedem až v půlce srpna...třeba se něco změní do té doby...
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:ad1) služby na Win98 asi nerozchodím, nezkoušel jsem to :wink:
Myslim, ze by to taky melo jit, ale jist si nejsem. 98-ky jsem uz dva roky nevidel. Jina moznost by ale byla nastartovat z diskety Linux a jet to na nem. Ani bys nemusel mit dual-boot, coz samozrejme je taky moznost. Mel jsem takovou boot seti-cruncher disketu na seti klasika. Bylo na ni uplne vsechno, a jelo to z RAM disku, takze ani na harddisk to vubec nepotrebovalo pristup proste zasunout disketu a rebootovat. S Boincem by to uz asi tak jednoduse neslo - prece jenom to potrebuje vic mista, takze ten pristup na disk by tam asi byt musel.

trux
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

to je právě škoda - CD se nedají tak jednoduše používat jako diskety...jinak by si tam hodil CD RW a bylo by to...už jsem uvažoval - nějakou live distribuci Linuxu a na playstation....problém by asi byl s hardwarem...
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:to je právě škoda - CD se nedají tak jednoduše používat jako diskety...jinak by si tam hodil CD RW a bylo by to...už jsem uvažoval - nějakou live distribuci Linuxu a na playstation....problém by asi byl s hardwarem...
Muzes samozrejme nabootovat Linux z diskety a jet BOINC z hardisku. Jinak, na plnou instalaci by stacil i nejaky stary hardisk - treba i jen nejakych 250 MB - to ti urcite spousta lidi rada venuje, nebo sezenes v bazaru za par korun. A nainstalovat Linuxna stejny hardisk s dual-bootem taky neni zadna veda. Rozumim ale, ze pokud je to pracovni pocitac, ze se ti s nim experimentovat nechce.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

trux píše:
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:to je právě škoda - CD se nedají tak jednoduše používat jako diskety...jinak by si tam hodil CD RW a bylo by to...už jsem uvažoval - nějakou live distribuci Linuxu a na playstation....problém by asi byl s hardwarem...
Muzes samozrejme nabootovat Linux z diskety a jet BOINC z hardisku. Jinak, na plnou instalaci by stacil i nejaky stary hardisk - treba i jen nejakych 250 MB - to ti urcite spousta lidi rada venuje, nebo sezenes v bazaru za par korun. A nainstalovat Linuxna stejny hardisk s dual-bootem taky neni zadna veda. Rozumim ale, ze pokud je to pracovni pocitac, ze se ti s nim experimentovat nechce.
no pracovní jak pracovní....stejně mám jednu partition volnou pro budoucí linux...snad tam...a další na pokusy....do dovolené to nějak vymyslím...