chyba při výpočtu

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Michal

chyba při výpočtu

Příspěvek od Michal »

poslední dobou mně nejde výpočet CPDN jednotky.
V BoincView vidím exit status app error -5.
Rád bych přišel na to čím to je, mám totiž nový comp a zároveň používám BM 4.43.
Na starém compu s verzí 4.19 to šlapalo v pohodě. Má někdo tento problém s 4.43 nebo je to problém compu?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Co to znamená nejde?
Přeinstaloval jsi starou 4,19 novou 4.43 a ve výpočtu nepokračuje?
Nebo to nějakou dobu jelo a nyní se to zastavilo?
Nebo ti to háže chyby ve výpočtech?
Nebo se ti odeslala kompletní jednotka a novou to nenatáhne?

Prostě by to chtělo nějaký podrobnější popis problému, pak se to dá řešit :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Myslim, ze problem ve verzi BOINC neni.
Pokud pocitas CPDN 4.12 (verze aplikace), tak asi neni problem ani tam.
Predpokladam, ze na tom novem pocitaci bezi Win2K nebo XP - Win 9x a podobne historicke kousky by mohly delat problemy.

Ja jiz bylo na foru mnohokrate opakovano a overeno, CPDN vyzaduje STABILNI masinu - ze chodi ostatni projekty a programy neni smerodatne. Takze velmi opatrne s jakymkoli overclockingem.

Jak forest psal - chce to vice relevantnich informaci. Padne ten vypocet uz nekdy na zacatku? Pri prechodu do dalsi faze? ...?
Michal

Příspěvek od Michal »

mam uplne novy comp s WinXP SP2, zadny overlock
na cisty disk jsem instaloval rovnou 4.43, zadna preinstalace, i jsem zkousel se odpojit a znovu pripojit do CPDN, stahlo to zminovanou verzi CPDN 4.12, ale stejne to pada.
No nicmene to vypada, ze to bude compem pripadne systemem :(
Chvili vypocet bezi, napr do 1% a pak padne na error
Honza

Příspěvek od Honza »

zkusil bych nejake testy stability jako Memtest, Prime, zapakovani 2GB souboru a CRC kontrola atp.
Mozna je to sunt pocitac, sizene pameti, chlazeni ci co...
Ja bych to tipoval na HW nespolehlivost - v momente, kdy vlastne BOINC bezi, CPDN se stahne a spusti asi neni porlem v SW (napr. antivir, firewall), ale spise HW.

Drzim palce, at to rozbehas.
Zamčeno