BOINC v gentoo portage!

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

BOINC v gentoo portage!

Příspěvek od TheBurn »

Dneska jsem nahodou objevil, ze v portage stromu gentoo linuxu je BOINC!

Zatim je jeho ebuild v testovaci fazi, takze pokud ho chcete pouzivat, provedte jako root prikazy

echo ">=sci-misc/boinc-4.19" >> /etc/portage/package.unmask
emerge boinc

A pote uz se bude o boince starat sam emerge/portage :]...Hnedka to jdu vyzkouset :]

EDIT1: Tento prikaz nainstalujeverzi 4.32, takze pokud chcete 4.19, tak provedte napriklad jeste

echo ">=sci-misc/boinc-4.20" >> /etc/portage/package.mask

toto zajisti, ze se nebudou pouzivat verze 4.20 a vetsi, coz jsou vlastne vsechny neoficialni pro linux,..myslim
WerK
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WerK »

Nice :) Teď si ale říkám, že si raději nechám svůj ... mám pro něj vlastní init script a funguje dost dobře. Ale dík za info, další důkaz že gentoo rulzzz 8)
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Jako ten init script,..tos to je to nejmensi :],...

Jinak duvod proc je maskovanej tu nejakej je,...Ma to kapanek problemy s kompilaci s okennim rozsirenim (proste padne),..Tos pockam chvilu jeste, potom to vyzkousim,...Zajemci at si pro nej nastvi USE="-X" a mohlo by to fachat :]
WerK
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WerK »

Jj ... to okenni rozsireni se mi taky nedarilo zkompilovat ... vyresil jsem to tak ze jsem si stahnul oficialni binarni boinc pro i386 a z nej si vytah boincmgr ... a funguje dobre :) Ale KBoincSpy je lepsi, boincmgr zase rychlejsi a komunikuje v realtime zatimco KBoincSpy jenom v intervalu kdy se obnovuje client_state.xml soubor.
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Mno tak ja bych KBoincSpy vyzkousel, kdybych mel KDE :]]...A vzhledem k tomu ze maj opravdu monstrozni zavislosti (spolu s gnome, ten je na tom ale mam pocit kapanek lepe:]), tak se jim vyhybam jako cert krizi :]]...Nepotrebuju mit miliony balicku na kompilovani :]]]....Zkusim to tak jak rikash :]],...To Xkovy se porad a porad nedari, asi budou muset neco upravit hosi v berkeley :]
Odpovědět