Nové vymoženosti fora

Informace a diskuse o webu boinc.cz a o tomto fóru

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

Honza píše:
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:nástroj na úpravu stylů je přece v administrační část fóra, ne? Alespoň na mojem test-fóru to tam je...a je to myslím stejná verze, jako tahle...
A jsi schopen pomoci tohohle siditka predelat ze subSilver do Solaris na rozliseni 1280+ Nebo proste jenom predelat Solaris na vetsi rozliseni, aby se na to dalo koukat i jinak nez jako na postovni znamku :?:
no...pokusím se....jenom to budu muset nahrát znovu, protože se mi občas ukazují chyby...teda už ne, ale co kdyby...

Příspěvek od Honza »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:no...pokusím se....jenom to budu muset nahrát znovu, protože se mi obèas ukazují chyby...teda už ne, ale co kdyby...
To vsichni delaji nove styly uplne rucne? Rekl bych, ze na to budou existovat nejake WYSIWYG nastroje...ale priznam se, ze jsem nehledal...
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

:cry: chybělo už jen pár úprav, předělat a připojit CSS, změnit pár obrázků a mohl tu být subSolaris (předělávka subSilveru na barvy, pozadí atd. Solarisu)....no ale pak přišla rána pod pás:
phpBB : Critical Error

Could not open subSolaris template config file

DEBUG MODE

Line : 361
File : functions.php

to znamená tak hodinu a půl práce v .... no vy víte kde...stejně by ale možná byl problém s přenesením na toto fórum, takže se zase tak nic nestalo...
teď to udělám do zvláštní složky, kde změním obrázky subSilveru na Solarisovské, uploadnu a teprve pak to všechno dodělám...o podstatnou část úprav tak nepříjdu....
jo jo, já jsem věděl, že tam bude chyba...jsem to nakonec risknul, no a takhle se mi to vymstilo.....
hotové to bude nejdřív v úterý, protože dnešek byl poslední relativně klidný den (v pondělí píšu přijímačky na SŠ)...
hvězdičkové pozadí tam taky bude, ale to slunce....nevím nevím...

Příspěvek od Honza »

Martine, snad ze jenom o obecny postup nebo najit na to nejaky nastroj.
Musi se pak vychazet z naseho subSilver, protoze uz je tam sousty modu. Jenze pak budou odkazy ne na puvodnich mistech Solari, ale subSilver.
Takovych protichudnych tendenci jsem tam nasel vic.

Jsem zvedavy, jak si poradis se slunickem a dalsimi prvky, ktere jsou delane na miru a na promenlivou sirku obrazovky (tj. 100%) se to cele...vic co :wink:

Drzim palce na prijimacky - dobre se vyspat je podle mne zaklad.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Honza píše:Martine, snad ze jenom o obecny postup nebo najit na to nejaky nastroj.
Musi se pak vychazet z naseho subSilver, protoze uz je tam sousty modu. Jenze pak budou odkazy ne na puvodnich mistech Solari, ale subSilver.
Takovych protichudnych tendenci jsem tam nasel vic.

Jsem zvedavy, jak si poradis se slunickem a dalsimi prvky, ktere jsou delane na miru a na promenlivou sirku obrazovky (tj. 100%) se to cele...vic co :wink:

Drzim palce na prijimacky - dobre se vyspat je podle mne zaklad.
no, ty mody by se snad nějak dořešily - třeba bych je postahoval a dal je tam - v tomhle dredu si je vlastně postupně všechny popsal....
kdybych si vlastně hrál s tím sluníčkem, stejně by pak byly problémy to dostat sem na fórum - teda podle toho, jak by to bylo obtížné....nebo taky skusím pár experimentů na originál solarisu - já na mém test-fóru nemám co ztratit...
jo, a přijímačky - slibuju, že v neděli půjdu po večerníčku spát :lol:
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Foreste, no problem s tym rozlisenim je ozaj v tom, ze si forum citam na 20" monitore, takze mat na nom nizsie rozlisenie vyzera ako by som sa pozeral lupou na pixely, to by som odporucil svojim rodicom ktori uz nemaju najlepsie oci, lebo vsetko je potom strasne velke. No a s normalnym rozlisenim je zas ozaj strasne neefektivne aby som mal solaris v strede monitora a text prispevku rozdeleny na desat riadkov s 50% prazdneho priestoru po bokoch. No a 20palcove veci urcite ma coraz viac ludi, minimalne Honza. :wink:

Martine - keby sa ti to teda podarilo predefinovat/prerobit bolo by to super.
Ale hlavne tiez v pondelok drzim palce na prijimacky - good luck!
Hlavne treba byt pred nimi v pohode - pozri si trebars Matrix alebo tak, i ked neviem ci ucitelia budu suhlasit s tym, ked im povies ze tento priklad nevies ale ze to je len iluzia, takze co keby ti ho vymenili. :wink:
Honza

Příspěvek od Honza »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:no, ty mody by se snad nìjak doøešily - tøeba bych je postahoval a dal je tam - v tomhle dredu si je vlastnì postupnì všechny popsal....
Taky jsem psal, ze neco jsem upravoval rucne - u Solarisu trebas umisteni stats a status baru.
Zkus jenom zmenit sirku boxu na psani zprav tak jako je v subSilver + prerovnani znacek tagu nad nim a dole pod nim kazdy na jeden radek...a uvidis.
No a samosebou aby sirka fora byla normalne 100% a ne na tvrdo v pixelech - tedy pro mne necelou polovinu - jako mam ted.
Letos frci 17" LCD (1280), pristi rok to budou trebas 19" a prespristi mne nekteri dozenou s 20" LCD (to uz budu mit zase neco jineho, verim). Delat stranci na pevnou sirku sloupce je hrozna vec.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:no, ty mody by se snad nějak dořešily - třeba bych je postahoval a dal je tam - v tomhle dredu si je vlastně postupně všechny popsal....
Taky jsem psal, ze neco jsem upravoval rucne - u Solarisu trebas umisteni stats a status baru.
Zkus jenom zmenit sirku boxu na psani zprav tak jako je v subSilver + prerovnani znacek tagu nad nim a dole pod nim kazdy na jeden radek...a uvidis.
No a samosebou aby sirka fora byla normalne 100% a ne na tvrdo v pixelech - tedy pro mne necelou polovinu - jako mam ted.
Letos frci 17" LCD (1280), pristi rok to budou trebas 19" a prespristi mne nekteri dozenou s 20" LCD (to uz budu mit zase neco jineho, verim). Delat stranci na pevnou sirku sloupce je hrozna vec.
Myslím že u Solarisu je to dělaný tímhle způsobem hlavně kvůli tomu, aby byla zachována ta hvězdná obloha na obou stranách středového sloupce :wink:
To totiž budí ten SUPER dojem že se koukáte do vesmíru a přitom čtete tohle fórum=úžasná kombinace :lol:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

No ja myslim, ze je to delane hlavne kvuli ten prvkum nahore - tedy sluncu atp.
Pristi tyden se k tomu snad dostanu; o vikendu nejsem.
Honza

Příspěvek od Honza »

nechodilo vyhledavani - asi jsem udelal nejakou chybku pri upgrade na 2.0.14.
Ted by to melo byt OK.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Kterej mod prida do profilu funkci Pořadí, ve kterém jsou příspěvky zobrazeny: nejstarsi/nejnovejsi?
Honza

Příspěvek od Honza »

Post Display Order, instalace tvrdi ze 20 minut. Je treba menit hlasky v kazdem jazyce + menit veci v stylech, cimz se narocnost zvysuje. Nutne jsou i zasahy do databaze fora.
Honza

Příspěvek od Honza »

Toz, jak muzete videt, pokus o upgrade na 2.0.15.
Zkousejte a hlaste pripadne problemy - zatim se to zda OK :Honza_pray

EDIT 12:48 Sorry vsem za nefunkcnost fora dnes dopoledne. Uz jsem si rikal, jak se vsechno dneska dari - dokud jsem se z fora neodhlasil. Bylo mi divne, ze pisu o novem BOINC projektu atp. a nikdo nereaguje a nikdo tu neni az... ted uz to vim.
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, tak jsem na tu chybu prisel. Upgrady z 2.0.6 az 2.0.14 (tedy predposlednich 9 verzi) nevyzadovalo zasahy do databze. Ale 0.14->0.15 ano.
Takze jsem vcera v noci instaloval Apache, php, Perl,mySQL a podobne radosti, importoval a nakonfiguroval forum off-line a v pul treti rano bylo jasne :roll:

Toz ted uz opravdu jedeme na 2.0.15 :D
Honza

Příspěvek od Honza »

Koukam, ze Bruno ma problemy s webem s tudiz nejde ani BOINC server status.
Myslime, ze ho mam zkusit pumpnout o ten PHP script a zkusit na nas server nainstalovat nebo obcsne vypadky nejsou problem; samosebou nemuzeme zajistit, ze tento web/server pojede na 100%.
Taky zatim poradne nevim, co je k tomu potreba - napriklad mel problem s fonty atp...
Odpovědět