Jo, já s tebou souhlasím - je fakt, že každý se může rozhodnout sám, jestli se do BOINCe pustí nebo ne. On se ale takhle staví ke všemu - nezná to, neví co to je nebo tomu kdoví proč nevěří, tak je to pro něj prostě hovadina a nesmysl a nenechá si to od nikoho vysvětlit - on musí mít prostě vždycky pravdu....kdyby mi řekl alespoň jeden smyslný důvod a ne ty jeho vymyšlené teorie, tak bych ho samozdřejmě akceptoval, ale ty jeho blbé "kecy" typu "a na takové blbosti platíme daně" mě už někdy fakt štvou...Howard píše:Budu ted trosicku na druhe strane, prestoze sam pocitam na spousty kompech.
Nechteli byste spis pochopit, ze nekteri lide - vubec je nechci obhajovat - maji jiny nazor nez vy a ne je porad presvedcovat a snazit se jim to tam nacpat? Proc byste to meli delat, da vam za to nekdo neco? Nekteri lide se proste na tom podilet nechteji (znam takove a nejsou to bfu, jsou programatori, jako ja) a maji sve duvody - v tomto pripade se ho snazis presvedcit, protoze si myslis, ze on tomu nerozumi a to, ze to nechce, povazujes jen za priznak jeho neinformovanosti (nebo hlouposti)? Mozna si rikas, kdyby si o tom neco precetl, tak by to pochopil, mozna uz to udelal a dospel k prave tomuto nazoru, mozna si nic neprecetl, nebot nechce, nebo ja nevim proc, kazdopadne proc se snazit cpat boinc na vsechny pocitace - tito lide maji svuj nazor a pokud se budes furt dokola snazit mu to docpat, tak jses ty ten spatny, a ne on, ze to odmita.
Ja vim, co mi na toto asi tak odpovis. Ale musis si uvedomit, ze nekteri lide maji jiny nazor.
Jak presvedcit rodice...
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Každý se může rozhodnout sám, s tím souhlasím. Na druhou stranu pochopte, že BOINC není středem zeměkoule a jsou lidé, které to prostě nezajímá a tak nemají zájem si vyslechnout pro a proti.4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:Jo, já s tebou souhlasím - je fakt, že každý se může rozhodnout sám, jestli se do BOINCe pustí nebo ne. On se ale takhle staví ke všemu - nezná to, neví co to je nebo tomu kdoví proč nevěří, tak je to pro něj prostě hovadina a nesmysl a nenechá si to od nikoho vysvětlit - on musí mít prostě vždycky pravdu....kdyby mi řekl alespoň jeden smyslný důvod a ne ty jeho vymyšlené teorie, tak bych ho samozdřejmě akceptoval, ale ty jeho blbé "kecy" typu "a na takové blbosti platíme daně" mě už někdy fakt štvou...
To je jako kdyby vás někdo nutil, abyste si vyslechli popis politické situace v Guatemale a podle toho si udělali názor, jestli je dobře, že strana X je dobrá opozice. Taky tomu dotyčnýmu řeknete, že je padlej na hlavu a že taková kravina vás nezajímá.
dejv
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

hehe, hezké srovnání s Guatemalou...
Mi ani tak moc nevadí ta konkrétní situace s BOINCem - vadí mi na něm to, že se takhle staví ke všemu...prostě on má vždy pravdu a opovažte se říct, že nemá...no, za ty roky jsem si zvyknul, takže mu to vracím podobným způsobem - něco si najdu, on řekne, že je to blbost, pak mu přinesu tak 3 - 4 nevyvratitelné důkazy a pak nemá co říct. Abych tohle mohl udělat s tím BOINCem, na to nemám dost těch "nezvratitelných důkazů" - a tak by stačila jenom zmínka, že za to nic nedostane a dokonce to zežere víc elektriky...no a byl by jsem bez BOINCu i já... nic, už to nechám být, ale stejně do něj asi budu občas "mírně rýt" konstatovaními typu "tak jak to bylo v tom filmu, to taky zkoušeli v tom CPDN pod BOINCem" a podobně...
to má snad největší šanci na úspěch.-..těch 2.2 GHz je fakt škoda...ta trocha elektriky navíc by snad neuškodila...když už to má brát elektriku, tak hned pořádně, a ať něco dělá, a ne aby celý den bral sice míň elektriky, ale zbytečně - radši víc a zužitkovat ji....
No kdyby mi někdo zaručil, že můj táta nainstaluje BOINC a bude tam něco počítat, tak bych si snad tu politickou situaci v Guatemale nechal vysvětlit
...
Mi ani tak moc nevadí ta konkrétní situace s BOINCem - vadí mi na něm to, že se takhle staví ke všemu...prostě on má vždy pravdu a opovažte se říct, že nemá...no, za ty roky jsem si zvyknul, takže mu to vracím podobným způsobem - něco si najdu, on řekne, že je to blbost, pak mu přinesu tak 3 - 4 nevyvratitelné důkazy a pak nemá co říct. Abych tohle mohl udělat s tím BOINCem, na to nemám dost těch "nezvratitelných důkazů" - a tak by stačila jenom zmínka, že za to nic nedostane a dokonce to zežere víc elektriky...no a byl by jsem bez BOINCu i já... nic, už to nechám být, ale stejně do něj asi budu občas "mírně rýt" konstatovaními typu "tak jak to bylo v tom filmu, to taky zkoušeli v tom CPDN pod BOINCem" a podobně...
No kdyby mi někdo zaručil, že můj táta nainstaluje BOINC a bude tam něco počítat, tak bych si snad tu politickou situaci v Guatemale nechal vysvětlit
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Licis tatu v dost spatnem svetle. A stoji ti to zato se s nim hadat? Ty narazky jsou snad jeste horsi, nez kdyz to reknes na rovinu.
Hele, ja jsem se tu kdysi ptal, jestli se da boinc nejak zamaskovat, napr. zmenit nazvy procesu. Ono to asi jde, jenom ja jsem to jeste nevyzkousel. Jakej tam mas antivirak? Pokud bys mel treba AVG, tak by u tebe mohl bezet proces s nazvem avgw.exe s prioritou LOW na 100%, chapes, co tim myslim, neustale by se "skenoval" pocitac na "viry"
...tak presne takhle poustim na jednom kompu klasicke seti a pobezi tam, dokud to pujde. Pak se budu trapit s prejmenovavanim boinc procesu.
Hele, ja jsem se tu kdysi ptal, jestli se da boinc nejak zamaskovat, napr. zmenit nazvy procesu. Ono to asi jde, jenom ja jsem to jeste nevyzkousel. Jakej tam mas antivirak? Pokud bys mel treba AVG, tak by u tebe mohl bezet proces s nazvem avgw.exe s prioritou LOW na 100%, chapes, co tim myslim, neustale by se "skenoval" pocitac na "viry"
Have you tried to turn it off and on again?
Jenze tady jde o to, ze kdyby komp padl a zjistilo se, ze tam bezelo SETI, tak by vina padla na seti a na toho, kdo ho tam dal.Howard píše:Licis tatu v dost spatnem svetle. A stoji ti to zato se s nim hadat? Ty narazky jsou snad jeste horsi, nez kdyz to reknes na rovinu.
Hele, ja jsem se tu kdysi ptal, jestli se da boinc nejak zamaskovat, napr. zmenit nazvy procesu. Ono to asi jde, jenom ja jsem to jeste nevyzkousel. Jakej tam mas antivirak? Pokud bys mel treba AVG, tak by u tebe mohl bezet proces s nazvem avgw.exe s prioritou LOW na 100%, chapes, co tim myslim, neustale by se "skenoval" pocitac na "viry"...tak presne takhle poustim na jednom kompu klasicke seti a pobezi tam, dokud to pujde. Pak se budu trapit s prejmenovavanim boinc procesu.
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Tak bud mej boinc na flashce, nebo ve svem profilu - nekam ho zahrabej *), aby se nedal najit (predpokladam, ze mate ve woknech vic uzivatelu) a budes ho poustet, pokud budes prihlasen. Ale opravdu bych se zabyval tim prejmenovanim. Pokud budes mit boinc dobre skryt a komp padne (ackoliv nevim, proc by to delal), tak nemusi prijit na to, zes tam mel boinc, no ne?
*)
Hrabe se tvuj tata hodne v systemu? Mam pro tebe jeden osvedcenej trik. Vytvor adresar zvany SYSTEM23 v X:\WINDOWS. Tam na to nikdo neprijde. Nebo to zakopej jeste hloubeji.
*)
Hrabe se tvuj tata hodne v systemu? Mam pro tebe jeden osvedcenej trik. Vytvor adresar zvany SYSTEM23 v X:\WINDOWS. Tam na to nikdo neprijde. Nebo to zakopej jeste hloubeji.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
No ja tiez uplne suhlasim s nazorom, ze niektore veci typu politicka situacia v guatemale niekoho nemusi zaujimat. S boincom vsak ide o to, ze to ma ovela konkretnejsi dopad na ludi. Napr. predictor. Ak sa vdaka nemu vyvinie novy liek proti rakovine ci inej chorobe, to nie je o guatemale to moze byt aj o vas za jeden rok. Radioaktivita je vsade, geneticvke poruchy tiez, zajtra vam mozu objavit kozny melanom alebo rakovinu prostaty. Taky je hlavny rozdiel medzi boinc a napr. pol. sit. v guat.
A ja, Martin a dalsi tu nehovorime o nicom inom ako o tom, ze aspon TOTO by si ti ludia mali dat vysvetlit, dvoma vetami, ziadne dlhe kecy. A ak aj potom povedia - nemam zaujem - tak OK, respektujem ich nazor. Ak mi povedia argument ze SETI sa aj tak nenajde a je to blbost, OK, ak povedia, ze protony v LHC ich nezaujimaju, OK, ak povedia ze je im zhola jedno ci einstein mal pravdu s tymi grav. vlnami alebo nie, OK, ak povedia ze predpovedanie klimatu je marnenie casu s neznamymi parametrami, OK, ak nebudu chciet prispievat farmaceutickej firme na vyvoj novych liekov, OK.
Pomyslim si sice, ze ten clovek ma obmedzeny obzor a nevidi si za spicku nosa do buducnosti a chyba mu co i len stipka pocitu zodpovednosti za vyvoj ludstva, ale - respektujem to.
Jedine co nerespektujem je neochota a nezaujem o strucne VYSVETLENIE. To je ignorantsvo porovnatelne s punkermi a anarchistami, ktori si nic nenechaju vysvetlit, pretoze "no future" is the best choice. A ziadne argumenty nepomozu. No a niektori ludia zostanu do smrti takymito hlupymi. Tu nejde o ich vlastny nazor a jeho respektovanie, tu ide o ABSENCIU ich vlastneho nazoru.
Takze preto povazujem za uzitocne venovat cas presviedcaniu ludi. Ovsem ak nechcu - nenutit och, samozrejme. Je to ich vec ci chcu zostat do smrti detmi alebo sa chcu aj niekam so svojimi zivotnymi pristupmi posunut.
Tot kratka uvaha nad pristupom ludi k novym veciam (a vobec nielen k boincu) a rozdielu medzi boincom a situaciou v guatemale.
A ja, Martin a dalsi tu nehovorime o nicom inom ako o tom, ze aspon TOTO by si ti ludia mali dat vysvetlit, dvoma vetami, ziadne dlhe kecy. A ak aj potom povedia - nemam zaujem - tak OK, respektujem ich nazor. Ak mi povedia argument ze SETI sa aj tak nenajde a je to blbost, OK, ak povedia, ze protony v LHC ich nezaujimaju, OK, ak povedia ze je im zhola jedno ci einstein mal pravdu s tymi grav. vlnami alebo nie, OK, ak povedia ze predpovedanie klimatu je marnenie casu s neznamymi parametrami, OK, ak nebudu chciet prispievat farmaceutickej firme na vyvoj novych liekov, OK.
Pomyslim si sice, ze ten clovek ma obmedzeny obzor a nevidi si za spicku nosa do buducnosti a chyba mu co i len stipka pocitu zodpovednosti za vyvoj ludstva, ale - respektujem to.
Jedine co nerespektujem je neochota a nezaujem o strucne VYSVETLENIE. To je ignorantsvo porovnatelne s punkermi a anarchistami, ktori si nic nenechaju vysvetlit, pretoze "no future" is the best choice. A ziadne argumenty nepomozu. No a niektori ludia zostanu do smrti takymito hlupymi. Tu nejde o ich vlastny nazor a jeho respektovanie, tu ide o ABSENCIU ich vlastneho nazoru.
Takze preto povazujem za uzitocne venovat cas presviedcaniu ludi. Ovsem ak nechcu - nenutit och, samozrejme. Je to ich vec ci chcu zostat do smrti detmi alebo sa chcu aj niekam so svojimi zivotnymi pristupmi posunut.
Tot kratka uvaha nad pristupom ludi k novym veciam (a vobec nielen k boincu) a rozdielu medzi boincom a situaciou v guatemale.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych se divil, kdyby se našel člověk, který by neměl zájem aspoň na jednom z projektů, spíše v tom bude to jak píše Martin, nechce do toho dávat prachy za elektřinu a nevěří tomu.
Mně se podařilo dva takovéto lidi, kteří všechno odmítají, přesvědčit jedíně dvěma článkama které vyšli v tisku (také se zde o nich psalo).
Na to co jsem kamkoliv napsal a říkal jim já, to pro ně nemělo žádnou váhu, ale jak to vyšlo v časopise= rádi si to přečetli a pak už jsem nestačil odpovídat na jejich dotazy kde najdou více informací a jak se vlastně mohou zapojit
Ještě jedna připomínka k rozpoznání BOINC na PC. Je pravda že má nejnižší prioritu, ale při různých testech pamětí, se budete divit rozdílům výsledků s BOINC a bez BOINC. Také při testech grafiky jsou rozdíly, ikdyž menší. Ale takovéto testy moc lidí nedělá
Mně se podařilo dva takovéto lidi, kteří všechno odmítají, přesvědčit jedíně dvěma článkama které vyšli v tisku (také se zde o nich psalo).
Na to co jsem kamkoliv napsal a říkal jim já, to pro ně nemělo žádnou váhu, ale jak to vyšlo v časopise= rádi si to přečetli a pak už jsem nestačil odpovídat na jejich dotazy kde najdou více informací a jak se vlastně mohou zapojit
Ještě jedna připomínka k rozpoznání BOINC na PC. Je pravda že má nejnižší prioritu, ale při různých testech pamětí, se budete divit rozdílům výsledků s BOINC a bez BOINC. Také při testech grafiky jsou rozdíly, ikdyž menší. Ale takovéto testy moc lidí nedělá
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Jo to je presny
s tim jsem se taky setkal, i kdyz ne primo boinc. Taky jsem obcas nekomu rikal, jak to ci ono je dobry, neveril mi, dokud si o tom nekde neprecetl. Nevim, jestli ten dotycny mi neveril, nebo ja nevim co, kazdopadne pak se mohl zblaznit, aby to mel a vylepsoval to - typicky webove prohlizece a ICQ klienti. Priklad - pred rokem me malem zabije, kdyz mu rikam, ze IE je shit a ted se muze podelat s milionem rozsireni firefoxu. Ohledne boincu jsem tedy na problemy nenarazil, staci rict, ze bude hledat ufouny a uz je to jasny