Cílová skupina je opravdu na domácích, tam je hodně možností zvlášť když už jsou možnosti připojení jiné než jen dial-up či prostě limitované připojení. Je jasné, že farmáři budou nedostižnou skupinou lidí, ale ten kdo mohl, tak to na síti nahodil, ten kdo nesmí, tak prostě smůla.Tengu53 píše:Zdravím,
jsem rád, že článek vzbudil takový ohlas. Snažil jsem se jej napsat velmi populárně (jinak to ani neumím;-)). Svého času se hodně psalo o SETI@home, v současnosti jsem chtěl tohle téma oživit v souvislosti s nárůstem domácností přiipojených k internetu – tam je také cílová skupina čtenářů Computeru.
Odměnou pro mne je to, že boinc.cz není jen nepřístupná a uzavřená skupina nějakejch exotů, ale web na kterej chodí lidi, které zajímají distr. výpočty. Poteší mě i to, že se někde o boinc.cz i napíše, je to přesně rok, co boinc.cz jako doména existujeTengu53 píše:Za drobné nepřesnosti se samozřejmě omlouvám – snažil jsem se článek hodně konzultovat s odborníky ve svém okolí (správci sítí a programátory). Slovo psychologický v článku nejspíš zaznít mělo, ale stejně bych existenci týmů a jejich soutěživost, komunitu okolo boinc.cz, myšlenku dobrovolné práce na poměrně vzdálené avšak prospešné věci považoval za fenomén hlavně sociologický.
Alespoň částečná uzavřenost je znakem asi každé komunity, snahou je aby tomu tak nebylo, k tomu snad drobet dopomůže web i fórum.Tengu53 píše:Jako největší nevýhodu a odtud pramenící i určitá nedorozumění bych viděl určitou uzavřenost komunity okolo grid computingu, která myslím pochází z její velké vazby na akademickou půdu (opravte mě jestli to není pravda). Šlo mi o to dostat BOINC na domácí počítače, na kterých podle mě opravdu jako první běžel SETI@home.
Nepřesnosti jsou v pohodě, nikdo není dokonalej, jak by to pak vypadalo kdyby joTengu53 píše:Tedy ještě jednou omluva za nepřesnosti a poděkování za poměrně dobré přijetí článku. U odborných a trochu elitářských komunit to nebývá zvykem.
dejv