Jakej prohlížeč používáte?

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Jakej prohlížeč používáte?

Internet Explorer
13
26%
Mozilla + FireFox
28
56%
Opera
8
16%
Netscape
0
Žádná hlasování
Jiný
1
2%

Celkem hlasů: 50

4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

od jisté doby jsem začal proklínat IE a přešel jsem na operu - i s identifikací
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Have you tried to turn it off and on again?
swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swamp »

Howard píše:Sledujte masakr megaflame na zive

http://www.zive.cz/h/Bleskovky/F.asp?AR ... HID=1&CAI=
Tohle me dycky fascinuje... jdu flamit
Firefox rulez!!!
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Vyšla Opera 8.0 beta 2 build 7483, stahujte zde:

ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/800b2 ... n800b2.exe
Have you tried to turn it off and on again?
niding
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niding »

Pouzivam FF, ale na vetsinu mych pracovnich projektu je nezbytne se drzet i IE.
--nid!ng
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Statistika za únor

Příspěvek od dejvidek »

Statistika za únor. :wink:
dejv
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Diky za prehled.
Kterej je ten druhej robot - notifikace na mail, kdyz nas navstivi google crawler uz jsem vypnul (resp. vymazal danou modifikaci fora), protoze ne navstevuje dost casto.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Honza píše:Diky za prehled.
Kterej je ten druhej robot - notifikace na mail, kdyz nas navstivi google crawler uz jsem vypnul (resp. vymazal danou modifikaci fora), protoze ne navstevuje dost casto.
Toto je statistika boinc.cz nikoliv fóra :wink:
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Netscape

Příspěvek od dejvidek »

Už několik týdnů používám Netscape 8 (jó jó nostalgie na dobu, kdy Netscape vládl internetu :) ) a chtěl bych se zeptat, jakej skin tam používáte, ten původní se mi už nelíbí :-) Náhled to kdyby někdo mladší nevěděl co to vůbec Netscape je :lol:
dejv
swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Netscape

Příspěvek od swamp »

dejvidek píše:Už několik týdnů používám Netscape 8
dejv
Jsou tam nejaky problemy s kompatibilitou IE only stranek, FF stranek, Opera stranek atd., nebo to jeho tvurci osetruji?
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

swamp píše:Jsou tam nejaky problemy s kompatibilitou IE only stranek, FF stranek, Opera stranek atd., nebo to jeho tvurci osetruji?
Na žádné problémy sem nenarazil Netscape je postaven na jadru Gecko a umí využít i jádro Exploreru, právě kvůli kompatibilitě s některými stránkami.
dejv
swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swamp »

dejvidek píše:
swamp píše:Jsou tam nejaky problemy s kompatibilitou IE only stranek, FF stranek, Opera stranek atd., nebo to jeho tvurci osetruji?
Na žádné problémy sem nenarazil Netscape je postaven na jadru Gecko a umí využít i jádro Exploreru, právě kvůli kompatibilitě s některými stránkami.
dejv
proc tedy valku prohlizecu vyhral IE? Neni to mysleno jako rypani, ale proste me to zajima, v te dobe jsem se o tuhle problematiku moc nezajimal
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

swamp píše:
dejvidek píše:
dejv
proc tedy valku prohlizecu vyhral IE? Neni to mysleno jako rypani, ale proste me to zajima, v te dobe jsem se o tuhle problematiku moc nezajimal
Problém byl v tom, že Netscape přišel na trh s výborným prohlížečem. Microsoft neměl vůbec nic, Explorer byla katastrofa po stránce funkční. Když to MS došlo, tak vznikl Explorer ve verzi 4, který byl už u operačního systému. Začalo to Windows 95 ORS2 a je to vlastně dodnes. Explorer byl a je "zdarma" a to přímo u systému, je s tím dost provázán, tomu nemohl Netscape konkurovat. Musel být taky zdarma, ale nebyl u systému. Drtivá většina lidí proto používala "to éčko na ploše". Až v posledních letech se to malinko mění, důvodem jsou viry, červy a obecně "internetová havěť". To dříve nebylo. Takže MS využil (zneužil, jak chcete) svojí dominanci v systémech a protlačil Explorer.
dejv
swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swamp »

Takze Nestcape je vlastne na jedne lodi s Operou, FF apod...
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

mně se vůbec nelíbí, jak Microsoft zneužívá nevědomosti BFU. To u nás jednou byli známí a chtěli něco na internetu. Začal jsem tedy otevírat Operu a on hned spustil: "Co to děláš? To musíš pustit přes to éčko". To znamenalo dvacet minut vysvětlování, že to neznamená, že "éčkem" se spouští internet, ale že je to jenom prohlížeč. Když se mě pak zeptal, co je to prohlížeč, myslel jsem, že ho asi zahryzu....Nebo další příklad. Bavil sem se s jedním kámošem ve škole a přišla řeč na vypalování atd. Tak jsem se ho zeptal: "No a co máš za vypalovačku?" "No já nevím ..... teda vlastně jo - nero". Takže začalo zase vysvětlování, že Nero je jenom program...
Už mi někdy v takových případech docházejí nervy...to je fakt hnus...někteří lidi si prostě myslí, že to co mají v PC nainstalované je jediná možnost jak např. používat internet a podobně...myslím že hlavně proto dnes pořád většina lidí používá Internet Explorer...