teplota cpu

Fórum o projektu Rosetta@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

shafa

Re: teplota cpu

Příspěvek od shafa »

Uz tady podobne tema bylo (anebo na boinc.sk), je potreba zjistit a zajistit par veci. Nejcastejsi trable s chlazenim jsou asi tyto.

- dela to notas od sameho pocatku, anebo se to zhorsuje?
Zcela bezne je zanaseni chladicich zeber a ploch prachem a bordelem, doporucuju profouknout stlacenym vzduchem (vzduch na benzince, zahradni fukar na listi, prinejhorsim silna pumpicka na kola, atp.). Vysavac je naprd, nepomuze.

- jak je resene sani a vyfuk?
Bezne take byva chlazeni vyreseno spatne a pokud je notas na stole nepodlozen, tak se proste prehriva – ma bud spatne sani vzduchu (zespoda), prilis nizke nozicky (= spatne zespoda nasava), anebo se do sani dostava teply vzduch z vyfuku. Zkus ho podlozit, napr. knihama (tak abys nezakryl sani a vyfuk) a vyzkouset to.
Takhle mi u 2 stroju normalne padaly Win a nechapal jsem cim to je... az me napadlo to podlozit. Taky jsem pak musel cekat az se to vychladi.

- lze si pohrat s regulaci teploty?
Funguje vetrak - je vyfukovany vzduch citit rukou bez problemu? Lze nastavit teplotu kdy se zapne vetrak ? Kdy a jak casto se vetrak zapina?

K chlazeni asi tolik...

Pokud to nezabere, tak zkus zagooglit, jestli se nejedna o bezne konstrukcni provedeni tohoto notebooku (tzn. ze je to v tomto pripade "normalni").
Hrabat se s pripevnenim procaku k chladici desce (vule, moc zvykacky mezi cpu a deskou, aj,.) radeji az nakonec, pokud vse ostatni selze.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
zdespi
Moderátor II
Moderátor II

Příspěvek od zdespi »

A jakejpak přesně FS to je?
"Kdybychom byli nesmrtelní, nevážili bychom si tolik života."
Jacques-Yves Cousteau.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

No já mám osobně FS Amilo Pro (tuším V2000) a upřímně pro BOINC je to děs a hrůza, topí jak kávovar a když jsem měl spuštěný NHC, tak mi ho každou chvilku vypínal. Párkrát se mi už stalo, že když jsem jej používal položený na klíně, tak jsem si spálil nohu :(
zdespi
Moderátor II
Moderátor II

Příspěvek od zdespi »

No jo, to víš, od řady, která se prodává na pultu v Tescu, nemůžeš čekat solidní práci :lol:

Na mých E-Lifeboocích jsem nikdy problémy neměl. Ventilátory běžel a notebooky taky. A takhle počítaly přes 2 roky v podstatě nonstop.
"Kdybychom byli nesmrtelní, nevážili bychom si tolik života."
Jacques-Yves Cousteau.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

No jo, problém je, že jsem ho nafasoval jako služební notebook. Dnes už naštěstí fasujeme Lifebooky - to mi připomíná, že bych si asi měl co nejdřív zažádat o výměnu NTB abych ho v příštím roce dostal :)
Odpovědět