Nastaveni noc/den
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Ja myslim, ze forest ma dobry napad a lze to resit zapojenim do dvou projektu a jeden omezit, aby se pocital pouze v urcite hodiny nebo kdyz je pocitac nevyuzit (poledni prestavka).forest píše:Globálnì je, ale co to udìlá když to nastavíš tekto?
Pøehodí se v daném èase na druhý projekt nebo ne?
Co udìlá, když mezi èasy bude tøeba 5 minut prázdno 15:00-5:55 a 6:00-14:55?
To chce otestovat, byl to jen nápad
upresneni
Hasi jsem prisel proc mi pomalu startujou programy.... je to nejspis tim ze ve firme pouzivame F-secure antivirus, kterej je treba radno vypnout pred instalacema nejakejch velkejch programovejch baliku (pr. MS Office) pac ten antivir je desne linej a obcas s necim miva konflikt na W98se jsem to mnel kazdou chvili temer se to vyresilo preinstalaci na W2k
s tim antivirem to dneska odzkousim a uvidim
s tim antivirem to dneska odzkousim a uvidim
Konecne rozuzleni
Tak se mi to potvrdilo opravdu kdyz vypnu antivirak tak nejni skoto poznat ze bezi vypocet..... ten f-prot je opravdu zrout vykonu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: Konecne rozuzleni
Takže jsi to nastavení 2 projektů netestoval?Musacek píše:Tak se mi to potvrdilo opravdu kdyz vypnu antivirak tak nejni skoto poznat ze bezi vypocet..... ten f-prot je opravdu zrout vykonu.
Zajímal by mě výsledek, ale nemám to jak testnout, nejede mně ani jeden PC non-stop
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Dalsi podrobnosti
tak jsem to zkusil nastavit casove a bohuzel mi to pak celou noc stalo...... takze se to musi prepinat ruco
our preferences have been updated. They will take effect when your computer communicates with Einstein@Home or you issue the "Update" command from the BOINC client.
ale nemuzu to nikde najit ja mu to prikazat "Update" .... zkusim jinou verzi.....
our preferences have been updated. They will take effect when your computer communicates with Einstein@Home or you issue the "Update" command from the BOINC client.
ale nemuzu to nikde najit ja mu to prikazat "Update" .... zkusim jinou verzi.....
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dalsi podrobnosti
k Update se dostaneš když klikneš na projekt (na kartě Projekty, Projects) a dáš pravym UPDATE (nebo aktualizuj). Tím donutíš projekt, aby se připojit na server.Musacek píše:ale nemuzu to nikde najit ja mu to prikazat "Update" .... zkusim jinou verzi.....
dejv
Konecne
Takze huz jsem konecne dospel k tomu haby to fachala jak potrebuju:
Takze v profilu zmenime pocet procesoru ze 2 na 1 co obracene a jeste musime zmenit i nejakou jinou polozku mne se osvecilo
Connect to network about every
(determines size of work cache; maximum 10 days) 0.1 days
Pak musime pockat cca 10 - 30 minut
Otevrit clienta na zalozce projekty pravil talcitkem kliknout na projekt a dat aktualizovat
a pokud mamte stesti tak se zmeni pocet bezicich procesu, pokud ne tak je potreba jeste nejakou dobu pockat a pak to zkusit znovu
Bylo by dobre tvurce clienta na tento problem upozornit, bohuzel nevladnu tak dobre anglictinou habych to dokazal sam.
Problem je nejspis v tom ze Client bezi na priorite nejnizsi a zaroven F-prot bezi na normalni priorite. Fprot sam pri spusteni cehokoliv spotrebovava zbytecne velike mnozstvi prostredku, ktere Windowsy (W2k) nejsou schopny dostatecne rychle poskytnout. Proto se pak musi pristupovat k takovymto resenim (vyz. vyse).
Takze Boinc sam je v podstate bez viny jen by mnel umoznovat pruznejsi a rychlejsi konfigurovatelnost pro tyto pripady.
Takze v profilu zmenime pocet procesoru ze 2 na 1 co obracene a jeste musime zmenit i nejakou jinou polozku mne se osvecilo
Connect to network about every
(determines size of work cache; maximum 10 days) 0.1 days
Pak musime pockat cca 10 - 30 minut
Otevrit clienta na zalozce projekty pravil talcitkem kliknout na projekt a dat aktualizovat
a pokud mamte stesti tak se zmeni pocet bezicich procesu, pokud ne tak je potreba jeste nejakou dobu pockat a pak to zkusit znovu
Bylo by dobre tvurce clienta na tento problem upozornit, bohuzel nevladnu tak dobre anglictinou habych to dokazal sam.
Problem je nejspis v tom ze Client bezi na priorite nejnizsi a zaroven F-prot bezi na normalni priorite. Fprot sam pri spusteni cehokoliv spotrebovava zbytecne velike mnozstvi prostredku, ktere Windowsy (W2k) nejsou schopny dostatecne rychle poskytnout. Proto se pak musi pristupovat k takovymto resenim (vyz. vyse).
Takze Boinc sam je v podstate bez viny jen by mnel umoznovat pruznejsi a rychlejsi konfigurovatelnost pro tyto pripady.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Re: Konecne
Tohle není problém, ale záměr. Princip distribuovaných výpočtů je právě v dovyužívání výkonu cpu do 100%, nikoliv brzdit počítač tím, že výpočet bude mít větší prioritu než jiné procesy v počítači.Musacek píše:Problem je nejspis v tom ze Client bezi na priorite nejnizsi a zaroven F-prot bezi na normalni priorite.
dejv
Ale jak je videt system priorit na to evidentne nestaci.... nebo ze by dalsi chyba v jiz tak deravych oknech???? Sorry Bille Gatesi
Protoze i kdyz ma vypocet nejnizsii prioritu a Fprot normalni tak je fprot brzden vytizenim systemu.
Skoda ze nedokazu vedeni donutit aby jsme ve firme pouzivali lepsi antivirak nez je Fprot.
Protoze i kdyz ma vypocet nejnizsii prioritu a Fprot normalni tak je fprot brzden vytizenim systemu.
Skoda ze nedokazu vedeni donutit aby jsme ve firme pouzivali lepsi antivirak nez je Fprot.
-
TheBurn
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm...nedostatek pameti, to je sice mozne, ale ze by byl az tak kritickej to se mi opravdu nezda...Ja osobne s pameti problemy nemam, momentalne ani kdyz pocitam boinc, pracuju s dopr*ele velkejma obrazkama v gimpu a jeste na pozadi neco kompiluju a to jeste mam v rezerve aspon tak 100MB...A to jedu bez hardcore bez swapu (512MB RAM), takze nevim ze by to delalo take problemy jenom kvuli pameti....

Konfigurace
mam to pusteny na masine:
P4E 3,2MHz (Prescott - 478Pin uPGA; HT)
zakl deska: Epox EP-4PDA5+
pamet: 4x Kingston K 512MB(celkem teda 2GB!!) PC 3200
HDD: SATA ST380812 AS (74GB)
grafika: Gecube Radeon 9550 (128MB)
Zvuk integrovan, sitovka taky
operacni system W2K + Novell, pravidelne aktualizovany ovladace i system
takze si myslim ze to opravdu nebude nedostatkem pameti, mozna v tomhle systemu nejni plne zvladnuta HT technologie
jedina grafarna trosku zlobi pac se hlasi jako radeon 9600XT a nechce sama menit rozliseni pri spusteni starsich her (AoE2, Cossac wars apod.)
a trosku si nerozumiva s directX,ale s novyma ovladaceme se to postupne verzi od verze zlepsuje
P4E 3,2MHz (Prescott - 478Pin uPGA; HT)
zakl deska: Epox EP-4PDA5+
pamet: 4x Kingston K 512MB(celkem teda 2GB!!) PC 3200
HDD: SATA ST380812 AS (74GB)
grafika: Gecube Radeon 9550 (128MB)
Zvuk integrovan, sitovka taky
operacni system W2K + Novell, pravidelne aktualizovany ovladace i system
takze si myslim ze to opravdu nebude nedostatkem pameti, mozna v tomhle systemu nejni plne zvladnuta HT technologie
jedina grafarna trosku zlobi pac se hlasi jako radeon 9600XT a nechce sama menit rozliseni pri spusteni starsich her (AoE2, Cossac wars apod.)
a trosku si nerozumiva s directX,ale s novyma ovladaceme se to postupne verzi od verze zlepsuje
Nemel jsem cest s Fprotem - snad v 90. letech, ale nejspis to bude zpomalovat kvuli nemu.Musacek píše:Tak se mi to potvrdilo opravdu kdyz vypnu antivirak tak nejni skoto poznat ze bezi vypocet..... ten f-prot je opravdu zrout vykonu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
JJ Fprot jsem taky používal asi před pěti lety, ale nyní mám Awast kterej je oficiálně zadarmo a ten jede OKHonza píše:Nemel jsem cest s Fprotem - snad v 90. letech, ale nejspis to bude zpomalovat kvuli nemu.Musacek píše:Tak se mi to potvrdilo opravdu kdyz vypnu antivirak tak nejni skoto poznat ze bezi vypocet..... ten f-prot je opravdu zrout vykonu.
Bohužel jak to tak znám, tak v práci si moc vybírat nemůžeš co tam nainstalují, takže bohužel
Naposledy upravil(a) forest dne čtv čer 09, 2005 8:55 am, celkem upraveno 1 x.