Aktuální stav projektu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Jak jsem napul prozrazoval jiz drive, SAP modely budou k dispozici pres chlavni CPDN projekt - uz je mozne si je zvolit v profilu.
Chce to vsak kontrolovat Server status, jestli jsou k dispozici.
To je docela pakarna. Na dost dualcorech masinach potrebuju jet na jednom jadru SAP a na druhem coupled model. Kdyz to bude pod jednim projektem, tak nemam sanci to rozumne uchodit. No jeste ze mam nasosanou zasobu z drivejska, takze jeste tak 1Mcr SAPu spoctu a pak budu pocitat vic coupled modelu.Honza píše:Jak jsem napul prozrazoval jiz drive, SAP modely budou k dispozici pres chlavni CPDN projekt - uz je mozne si je zvolit v profilu.
Jeste dotaz na credity v SAPu.... zustanou, nebo se prevedou pod CPDN?
Private (old) + CCU stats.
Pokud budes mit BOINC nastaven tak, ze nebude mit k dispozici dostatek pameti pro SAP, tak ti tam dva nepobezi - zustane dost pameti pro ostatni veci.Bubak píše:To je docela pakarna. Na dost dualcorech masinach potrebuju jet na jednom jadru SAP a na druhem coupled model. Kdyz to bude pod jednim projektem, tak nemam sanci to rozumne uchodit. No jeste ze mam nasosanou zasobu z drivejska, takze jeste tak 1Mcr SAPu spoctu a pak budu pocitat vic coupled modelu.
Odhodlavam se, ze bych na nejakem quadu zkusil rozjet 4xSAP (dva maj 4gb na x64, jeden v praci 4gb zatim na XP, treti ma ale jenom 2 giga) - schvalne, jak by si to vedlo.
Kredity asi zustanou na SAP. Mozna by bylo dobre je dat do sekce "Credit From Other Affiliated climateprediction.net Projects" v profilu usera.
Edit: asi jako na mnoha jinych projektech hostovanych na univerzitach, CPDN bude mit mezi 22.12. a 2.1 limitovanejsi administraci.
Zkousel jsi to? Kolik tedy pameti vyzaduje scheduler, aby poslal hadam model? Obavam se ze me by na par masin neposlal ani jeden.... Pokud jedu na 512MB momentalne SAP+coupled model, tak CPDN scheduler by mi asi ten hadam neposlal zadny. A i kdyby. Co kdyz se scheduler dostane do overcommited modu a bude mit v zasobe 2 hadam modely? Nerozbehne je nahodou na obou jadrech soucasne? Navic se snizi prehlednost v BS. Ted vidim SAP jako samostatny projekt a muzu se lehce podivat kolik a kde mi toho bezi. Pokud se to bude zobrazovat pod jednim projektem spoledne s coupled a slab modely, bude to neprehledne.Honza píše:....
Pokud budes mit BOINC nastaven tak, ze nebude mit k dispozici dostatek pameti pro SAP, tak ti tam dva nepobezi - zustane dost pameti pro ostatni veci.
....
Proste se mi tohle reseni na prvni pohled nelibi, mozna casem zmenim nazor, ale zatim radsi hadam modely nepovolim. Treba casem vymyslej jak omezovat mnozstvi soucasne pocitanych hires modelu directivneji nez ted.
Jsem zvedav na vysledek, hlavne s 2GB RAM. Ja bohuzel dostal do sparu prvniho quada az po te, co SAPu dosla prace, tak experimenty s 4xhadam necham na novy rok a prvni dalsi nakup quada.... teda pokud prijdu na to jak poresit profily. V tomhle ohledu to mam slozitejsi, v CCU je profilu nedostatek.Honza píše:...
Odhodlavam se, ze bych na nejakem quadu zkusil rozjet 4xSAP (dva maj 4gb na x64, jeden v praci 4gb zatim na XP, treti ma ale jenom 2 giga) - schvalne, jak by si to vedlo.
...
Edit: Jinak, s tema hadam modely se prekonali. V dubnu jich na SAP hodily 10k a ted koukam na server status CPDN a je jich v zasobe pres 40k.
Nezkousel jsem to -vdycky jsem mel v masine dostatek pameti i pri standardnim nastaveni BOINC.
Jinak Tolu psal, ze snad zvedne naroky na pamet (z pohledu scheduleru, ne aplikace). EDIT: Requires 1.5GB RAM minimum
Nove SAP modely maji nove kombinace parametru - zatim neprobadane. Pristi rok by se mohlo studovat i jine obdobi...to je tak trochu k tomu podiveni o 40k novych modelech.
Jinak Pardeep, ktery rozjizdel SAP, uz na projektu neni, takze to bude dal soucasti hlavniho CPDN. Jsem zvedavy, kdo dalsi si na tom udelat doktorat...
Kdyz je overcommited, tak neprijima dalsi praci. To neznamena, ze by to muselo mit vliv na CPU scheduler, resp. ze nebude respektovat nastaveni pameti, dostupnych CPU atp. Ale opet - nezkousel jsem to, nebot jsem se do takove situace zatim nedostal.
Pokud budeme vychazet ze zasady "porad si sam, uzivatele neobtezuj", mel by respektovat nastaveni dostupne pameti a vic nepustit.
Na stanici 2GB zkouset 4hadam nebudu. Spis to hodim na W2K3 x64 Server, at se to tam popere.
EDIT: S tou prehlednosti je to tak. U ostatnich projektu take neni mozne tridit results treba podle typu WUs. "Resenim" muze byt BOINCVIew a logovani vysledku.
EDIT2: Odpovedi na malo profilu by mel byt BAM - ten by mel umet co host, to profile.
Jinak Tolu psal, ze snad zvedne naroky na pamet (z pohledu scheduleru, ne aplikace). EDIT: Requires 1.5GB RAM minimum
Nove SAP modely maji nove kombinace parametru - zatim neprobadane. Pristi rok by se mohlo studovat i jine obdobi...to je tak trochu k tomu podiveni o 40k novych modelech.
Jinak Pardeep, ktery rozjizdel SAP, uz na projektu neni, takze to bude dal soucasti hlavniho CPDN. Jsem zvedavy, kdo dalsi si na tom udelat doktorat...
Kdyz je overcommited, tak neprijima dalsi praci. To neznamena, ze by to muselo mit vliv na CPU scheduler, resp. ze nebude respektovat nastaveni pameti, dostupnych CPU atp. Ale opet - nezkousel jsem to, nebot jsem se do takove situace zatim nedostal.
Pokud budeme vychazet ze zasady "porad si sam, uzivatele neobtezuj", mel by respektovat nastaveni dostupne pameti a vic nepustit.
Na stanici 2GB zkouset 4hadam nebudu. Spis to hodim na W2K3 x64 Server, at se to tam popere.
EDIT: S tou prehlednosti je to tak. U ostatnich projektu take neni mozne tridit results treba podle typu WUs. "Resenim" muze byt BOINCVIew a logovani vysledku.
EDIT2: Odpovedi na malo profilu by mel byt BAM - ten by mel umet co host, to profile.
Tak jsem se jeste dotazoval (prudil), jak je to s tou pametovou narocnosti. Nakonec to ale vypada, ze SAP pro Win x64 nestahnu.
[/size]
Kód: Vybrat vše
23/12/2007 09:50:36|climateprediction.net|Sending scheduler request: Requested by user. Requesting 15475 seconds of work, reporting 0 completed tasks
23/12/2007 09:50:41|climateprediction.net|Scheduler request succeeded: got 0 new tasks
23/12/2007 09:50:41|climateprediction.net|Message from server: No work sent
23/12/2007 09:50:41|climateprediction.net|Message from server: (there was work for other platforms)
23/12/2007 09:50:41|climateprediction.net|Message from server: (There was work but not for the applications you have allowed. Please check your settings on the website.)
2 Honza: Takze kdyz to shrnu ze sveho pohledu, tak pro me je hadam z CPDN nepouzitelnej. Pokud plati to ze scheduler chce 1G5 RAM/model, tak se mi muzou bezet max. po 1 modelu na mych 3 novych quadech. Na testy si budu muset udelat cas az po novem roce. Treba do te doby zacnou posilat 32bit app i 64bit core (pripadne zkompilujou app nativne pro 64bit - coz by asi melo neco do sebe) a ty to vyzkousis driv. 
Ad BAM: S tim mam osobne dost negativni zkusenosti hlavne co se tyka spravy projektu. Projekty pridane pres BAM se museji v BAM taky odebrat, takze bych musel bud prejit se spravou projektu komplet pod BAM a nevrtat do nich zaroven pres BS/BV/BM, coz je dost tezkopadne, zvlaste kdyz pres BAM nemohu nastavovat vsechno. Radsi budu mit na vsechno nastavovani BOINCu jeden nastroj, nez delat cast (profily a projekty) v BAM a zbytek v BS. To radsi budu jednorazove otravovat zbytel CCU, jestli by nesly udelat v nejakem dalsim profilu zmeny v reneral preferences.
Ad BAM: S tim mam osobne dost negativni zkusenosti hlavne co se tyka spravy projektu. Projekty pridane pres BAM se museji v BAM taky odebrat, takze bych musel bud prejit se spravou projektu komplet pod BAM a nevrtat do nich zaroven pres BS/BV/BM, coz je dost tezkopadne, zvlaste kdyz pres BAM nemohu nastavovat vsechno. Radsi budu mit na vsechno nastavovani BOINCu jeden nastroj, nez delat cast (profily a projekty) v BAM a zbytek v BS. To radsi budu jednorazove otravovat zbytel CCU, jestli by nesly udelat v nejakem dalsim profilu zmeny v reneral preferences.
Nemam odzkouseno, ze to chce na kazdy model 1G5 pameti. Prave to byla moje otazka...na kterou jsem nedostal odpoved.
CPDN posila 32bit app na x64 - ale ne pro hadam, ale pro slab a cm.
Je to trochu prefekrni situace: vysoke naroky n apamet a pritom nepodoporovani x64. Proto jsem na to upozornil a verim, ze s tim Tolu nebo Milo neco udelaji, i kdyz asi ne hned ted pres svatky.
Jo, nativni 64-bit app by byla super. Treba pristi rok dojde na ty vetsi modely, ktere si vemou opravdu hodne pameti a jinak nez na x64 je provozovat nepujde.
Se spravou zacinam mit take problemy, protoze krome doma a v praci mam po jednom Core 2 Duo stroji na 4 ruznych mistech. Dva z nich resi VNC, ale dalsi dva jsou nechany svemu osudu: jeden Einstein, druhy CPDN. Tedy "reseni" vhodnou volbou projektu, ackoli to neni uplne ono.
CPDN posila 32bit app na x64 - ale ne pro hadam, ale pro slab a cm.
Je to trochu prefekrni situace: vysoke naroky n apamet a pritom nepodoporovani x64. Proto jsem na to upozornil a verim, ze s tim Tolu nebo Milo neco udelaji, i kdyz asi ne hned ted pres svatky.
Jo, nativni 64-bit app by byla super. Treba pristi rok dojde na ty vetsi modely, ktere si vemou opravdu hodne pameti a jinak nez na x64 je provozovat nepujde.
Se spravou zacinam mit take problemy, protoze krome doma a v praci mam po jednom Core 2 Duo stroji na 4 ruznych mistech. Dva z nich resi VNC, ale dalsi dva jsou nechany svemu osudu: jeden Einstein, druhy CPDN. Tedy "reseni" vhodnou volbou projektu, ackoli to neni uplne ono.
Takze scheduler chce pro hadam:
Je otazkou jestli zohlednuje pocet core. Asi ne, protoze tuhkle hlasku jsem zkopiroval z dualcore. Tim padem podle me zadne smysluplne reseni naroku na pamet schedulerem clienta neexistuje. pouze scheduler na serveru kontroluje pamet PC pred odeslanim modelu. 
Edit: Zdejme upravili deadline. Ted jsem si sosnul 160letej coupled a deadline je mensi jak 1000 dni, takze nedela starsim core problem. Honzo, jestli je to zasluha tve intervence, tak diky.
Kód: Vybrat vše
25/12/2007 09:33|climateprediction.net|Message from server: Your computer has 495.36MB of memory, and a job requires 1464.84MB
Edit: Zdejme upravili deadline. Ted jsem si sosnul 160letej coupled a deadline je mensi jak 1000 dni, takze nedela starsim core problem. Honzo, jestli je to zasluha tve intervence, tak diky.
Dobry zpusob jak dostat na jedno jadro HADAM a na zbytek neco jineho je:
- nastavit v general preferences use max 1 CPU a zvolit si na stahovani HADAM. Updatovat preference, stahnout si model, dat no new task. Pak nahodit nazpatek use max 2 (4/8) CPU a zvolit si na stahovani treba CM. Update, znovu poolit stahovani a mely by se stahnout dalsi modely.
Obecne by sel tento postup pouzit i na to, pokud by clovek chtel treba 3 ruzne modely - vzdy stahovat po jednom a po jednom pridavat pocet dostupnych CPU.
Je to opruz, ale jde to.
Dokazi si predstavit metodu drag&drop jak na urcovani poradi vypoctu, tak na stahovani nove prace, ale to je hudba budoucnosti...jestli vubec nekdy.
- nastavit v general preferences use max 1 CPU a zvolit si na stahovani HADAM. Updatovat preference, stahnout si model, dat no new task. Pak nahodit nazpatek use max 2 (4/8) CPU a zvolit si na stahovani treba CM. Update, znovu poolit stahovani a mely by se stahnout dalsi modely.
Obecne by sel tento postup pouzit i na to, pokud by clovek chtel treba 3 ruzne modely - vzdy stahovat po jednom a po jednom pridavat pocet dostupnych CPU.
Je to opruz, ale jde to.
Dokazi si predstavit metodu drag&drop jak na urcovani poradi vypoctu, tak na stahovani nove prace, ale to je hudba budoucnosti...jestli vubec nekdy.