BOINCStudio

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

Pripravil jsem na server balicek noveho BOINCStudia zalozeneho na core 5.10.13. Obsahuje samotny BS core, knihovny i GUI. Kdo bude mit zajem, piste PM.
Samosebou: test version, use at your own risk, absolutely no guarantee etc.

Vyvoj se ted asi zase na chvilku pozdrzi. Vyvojar ma jinou (placenou) praci, ale to mu zase umozni novou masinu.
Krome nejakeho preprogramovani komunikace bere v potaz zajem o cmd verzi.
Nejake datum dalsi verze ale zarucit nelze...
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Pokud Vam ten Honzovo balicek nebezi, tak si nainstalujte Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package (x86)
borekv
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od borekv »

Tak jsem to prubnul a zjistil, ze zadne vymozenosti BS to neumi: Backup mode, credit correction, fake number of CPUs, CPU usage limit. Co to teda umi?
Sahib
Nováček

Příspěvek od Sahib »

Asi jsem slepej, ale kde je ta nová verze, teda odkud si ji mohu stáhnout. V downloadu je stará verze.
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

Sahib píše:Asi jsem slepej, ale kde je ta nová verze, teda odkud si ji mohu stáhnout. V downloadu je stará verze.
No Honza psal, že kdo má o stažení zájem, má mu poslat PM.. Z toho bych usuzoval, že ten download bude třeba někde jinde.
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Bubak - BS mam na jedne Quad masine, ktera ma nove instalovane Win XP a zminenou M$ V C++ tam nemam.
V boinc folderu mam knihovny msvc?80.dll - to by melo stacit.

@ borekv - to jsi asi spatne hledal. Kdyz pustis NBS (GUI), zvolis si masinu, tak:
- na projecs tabu je Backup mode, cislo udava prioritu backup projectu - muze jich byt vice. To znamena: kdyz neni prace pro hlavni projekty, vem zalozni projekt a, kdyz neni ani pro ten prace, vem zalozni projekt b etc.
- hned v dalsim sloupecku je credit correction
- a hned v dalsim sloupecku je CPUs z moznostmi 1,2,4,8,16.
CPU usage limit najdes na tabu Parameters (logicky, nebot je to parametr pro celou masinu), pod volbou CPU limit. Je tam volba po desitkach procent, nebo si lze hodnotu zadat rucne.
Doporucuju zprubovat znovu a poradne :wink:

@ Sahib - jak psal Fran...
Naposledy upravil(a) Honza dne pát zář 28, 2007 3:07 pm, celkem upraveno 1 x.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:@ Bubak - BS mam na jedne Quad masine, ktera ma nove instalovane Win XP a zminenou M$ V C++ tam nemam.
V boinc folderu mam knihovny msvc?80.dll - to by melo stacit.
Zajimave. To bylo prvni, co jsem udelal, ze jsem nakopiroval ty 2 DLLka do boinc directory, ale to nepomohlo. Mozna by pomohlo je pak regnout programem regsvr32.exe, ale to uz jsem nezkousel a rovnou tam nainstaloval ten runtime...
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

hjustne meme problem,
honzo to co jsi mi dal ke stazeni je jen jadro boinc pro bs(client), tak se ptam kde je zbytek..... myslim rozhrani bs(boincstudio.exe) a dalsi serepeticky okolo..... to se nemneni???

hasi by se to zmenit mnelo pac zmizel mi v sekci work nazev aplikace(treba einstain 4.01 apod.), a pak mi nejde v nastaveni vypnout pristup na internet, nastavit exec mod i cpu limit nejde hlasi to jen

01/10/2007 08:18: 10.1.3.39 bs_set_exec_mode failed. unrecognized op
01/10/2007 08:18: 10.1.3.39 bs_set_exec_mode failed. unrecognized op
01/10/2007 08:19: 10.1.3.39 bs_set_cpu_usage_limit failed. unrecognized op

takze by to chtelo i dalsi soubory.....(aspon graficky rozhrani bs), no nic vracim se k puvodnimu..... jinak to fachalo v pohode dokonce si to stahlo dalsi jednotku na einstaina
Honza

Příspěvek od Honza »

Damn :Honza_doh
Mno jo, na GUI jsem nejak pozapomnel.
Timto se take omlouvam borkovi, ktery hledal marne :oops:

Stahnete si balicek znovu, uz je tam i GUI. Sorry once again...
Honza

Příspěvek od Honza »

Neuveritelny :roll:
Pro zmenu se mi podarilo netrefit mala/VELKA pismena souboru v nazvu balicku, takze dotretice.
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

par pripominek k novymu bs:
1) u proxiny nejde nastavit localhost (musi se tam dat 127.0.0.1)
2) nejde nastavit exec mod (dobry pro prepnuti do rezimu service)
3) nejde nastavit "path"
4) nejde uspat projekt (jde uspat jen uloha)
5) nejde zakazat stahovani dalsi prace! (mam pocit ze cela zalozka project je nehotova)
6) ta potvora si sama povoluje pristup na sit... suspendnu network a po sekunde to vypise resume network i kdyz v preferencich je stale suspend network
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Tak k novemu BS jen jedna pripominka. Nove GUI si rozumi jen s novym BS core. :-( Pokud je to tak jen pro prvni testy, tak to beru (s vyhradami... misto hlasky <PC> unanthorized, nebo tak nejak, bych bral jen varovani... napr. not 100% compatible) , ale dale se neucastnim testovani. To se neda. Navic bych i pro testovani uvital nejaky scriptik pro prevod nastaveni stareho BS -> nove BS, abych tam nemusel hazet vsechny compy znova. Co jsem koukal, tak po novu je misto souboru v adresari "data" jen jeden soubor "tree.dat".
Ani do budoucnosti neni v mych silach prejit hromadne na nove BScore. Stavajici BS se umi aspon v zakladu domluvit s ruznymi verzemi core (co ja pouzivam tak 5.2.14 pocinaje pres BS5.4.9 po UCB5.8.16). Nefunguji sice BS vymozenosti, ale aspon vidim co se na danem PC pocita, funguje attach, suspend, cancel atd.

2 Honza jako stycny dustojnik pro komunikaci s vyvojari :-) :
1. Pocita se dale s podporou komunikace BS GUI <-> nonBS core? Pokud ano, kdy je to na programu vytvorit?
2. Linux BS core. Bude? Kdy? Bude staticky slinkovane?
3. Co ostatni platformy a BS core? Planuje se neco?
EDIT: 4. Script na prevod dat ze stavajiciho BS GUI.
Honza

Příspěvek od Honza »

Rozumim.
Vzhledem k fazi vyvoje BS zatim dalsi platformy nejsou. Asi budou az tehdy, az bude solidni zaklad. Jestli chcou predelat sitovou komunikaci BS core na GUI a zefektivnit, nejsem proti. Ale jestli to bude mit za efekt nekompatabilitu s UCB core, tak je to pro mne taky problem.

Mit pouze na jednom stroji pokusne BS a na ostatnich bezny UCB, tak to opravdu neni vyhra. To uz pak clovek muze zustat u BoincView (ktere kompatabilni s ruznymi verzemi core je). Ale mit BS core, ovladat to castecne pres BoincView a vychytavky nechavat na BS GUI...touz je skorem schizofrenie.

Uvidime, kolik bude z BS opet prepsaneho kodu.
Obavam se ale, ze BS nabira skluz (64-bit, CMD verze), takze dalsi platformy nejsou na poradu dne.
Beru to v potaz, ale nema ted smysl na to tlacit.

Osobne jedu BS jenom na jedne masine dome, ke ktere mam pristup a ktera jeste zustala na 32-bitu.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Honza: Rozumim, nejde to lamat pres koleno a az to bude, tak to bude. Uvital bych aspon zverejneni nejaky oficialni roadmap, at vime co muzeme ocekavat...
Honza

Příspěvek od Honza »

Kdyz to pujde dobre, na konci mesice (za tyden) bude novy build.
GUI bude stejny, ale vetsina kodu bude prepsana.

A pokud i to pujde dobre, bude build dostupny i pro verejnost.
Odpovědět