BOINC a hry
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
WerK
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
BOINC a hry
Zdravim, na foru se tu ukazuju nepravidelne, protoze BOINC pouzivam nepravidelne
Duvod to ma jednoduchy, celkem casto hraju nejakou tu parbicku a BOINC (Rosetta@Home) je tam znat (poklesy fps). Zase ovsem nechci aby CPU zahalelo, a tak jsem to resil suspendovanim vypoctu dokud hraju. Bohuzel ale tato volba je utopena celkem hluboko v aplikaci a dost slozite se k ni proklikava (volba snooze dostupna z traye zase dela suspend jenom na hodinu, to nechci). Obcas se i stane ze pak zapomenu vypocty spustit a proste je to opruz
Tak me napadlo, jestli tohle uz nekdo neresil, mit nejaky app ktery si hlida bezici procesy a napr. kdyz bezi Oblivion.exe tak suspendne vypocty a po ukonceni zase nahodi. Ono by stacilo i mit nejakej upravenej BOINC s ikonkou, ktera to snadno umoznuje. Nevite nekdo ? Diky
Zdarec pařane
, tenhle problém jsem vyřešil velmi jednoduše. Než spustím G3, shodím ručně celý Boinc. Když skončím, tak ho prostě znovu nahodím. Stal se z toho zvyk, takže ta čtyři kliknutí opravdu nezapomenu. Jistě to lze dělat sofistikovanějším způsobem, ale tenhle mi funguje dobře. 
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
-
WerK
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ono to asi dost zalezi na konkretnim projektu/hre, Rosetta napr. v TrackManii dela citelny zaseky ktery po vypnuti/suspendnuti zmizi. Ted zkousim einsteina tak mozna ani nebude treba vypinat.shafa píše:Uz peknou radku let mastim CS a CS:S ale pri vypnuti boinc jsem nikdy zadnou zmenu ve vykonu nepozoroval...
No ja bych to videl na to, ze Rosetta mela dost velky naroky na pamet, tedy pokud mas ty pameti malo tak dochazi casteji ke swapu na disk a to se pak citelne projevi na ty hre.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
No je pravda, ze kdyz zavzpominam, tak s tou Trackmanii jsem mel taky problemy, ale mam takovej dojem, ze jen vecne trvalo nez se nacte nova "mapa", mozna ta trackmania je kdovijak prasacky napsana. Tedko treba mi bezi clima a bez problemu pritom muzu hrat Live for Speed.
Statistiky
-
WerK
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, taky bych rek ze nejaky hry nejak pocitaji s tim, ze maji celej cpu pro sebe a kdyz to jeste nejaky sdili, tak hnedka silej. V dobe dvoujader je stejne hra jenom jednovlaknova (vetsinou), tak neni duvod aby se druhy core nudiloMr4k píše:No je pravda, ze kdyz zavzpominam, tak s tou Trackmanii jsem mel taky problemy, ale mam takovej dojem, ze jen vecne trvalo nez se nacte nova "mapa", mozna ta trackmania je kdovijak prasacky napsana. Tedko treba mi bezi clima a bez problemu pritom muzu hrat Live for Speed.
Hm, to jse, si myslel do doby, než jsem poprvé na svém komplu C2D spustil Gothic 3 v plné náloži. Sežral si obě jádra, ale běžel v plném rozlišení a načítání mapy jsem nepoznal. ( ono taky HW požadavky téhle hry jsou srovnatelné s finančními požadavky mé ženyWerK píše:Jojo, taky bych rek ze nejaky hry nejak pocitaji s tim, ze maji celej cpu pro sebe a kdyz to jeste nejaky sdili, tak hnedka silej. V dobe dvoujader je stejne hra jenom jednovlaknova (vetsinou), tak neni duvod aby se druhy core nudiloMr4k píše:No je pravda, ze kdyz zavzpominam, tak s tou Trackmanii jsem mel taky problemy, ale mam takovej dojem, ze jen vecne trvalo nez se nacte nova "mapa", mozna ta trackmania je kdovijak prasacky napsana. Tedko treba mi bezi clima a bez problemu pritom muzu hrat Live for Speed.
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
no ja mam v praci boinc jako "service" a ovladam to pres Boinc studio (pac mam tri vypocetni masiny) a na vypnuti/zapnuti staci jednoduchy bat soubor
takze na hru by stacil bat soubor
a je to, nebo na plose jen dve ikony "boinc start" a "boinc stop"
takze na hru by stacil bat soubor
Kód: Vybrat vše
net stop boinc (vypne boinc)
c:\...\obivion.exe (spusti hru)
net start boinc (znovu nastartuje boinc po ukonceni hry)