Zatížení PC

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Martin S
Nováček

Zatížení PC

Příspěvek od Martin S »

Mám tento problém :
Z počátku jsem počítal prediktora a odešel jsem od něj, protože neúměrně začal zatěžovat PC. Přešel jsem k rossete, která byla nesrovantelně lepší. Ale "kde loňské sněhy jsou" - rosseta citelně brzdí stroje i se 2 GB paměti. Seti je výrazně lepší, ale raději bych počítal něco užitečnějšího (z měho pohledu). Jaké jsou Vaše zkušenosti s jednotlivýma projektama případně je nějaké řešení?
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

2Martin S:

Počítám CPDN - střední zátěž na stroj, ale na slabších kompech odstrašující počet hodin. Dostat 40.000 kreditů za 3.000 hodin času CPU na Celeronu M 1,5 GHz může odradit, ale dobré pro špatné připojení. SETI je dobrá věc, s optimalizací na C2D jede jako drak, ale bez nonstop připojení extra RAC neuděláš. Stejný výkon mi sežere i Einstein, minimální nároky má Spinhenge a Proteins. Na druhou stranu, když počítám na C2D CPDN a Spinhenge, je kompl OK, když dám na obě jádra optimalizovaný projekt, potřebuji hasičák. Ale v zimě šetřím na vytápění :lol: Ale výtěžek pro credit huntery není zajímavý. O jiných projektech z vlastní zkušenosti nic nevím.

A smysl projektu SETI neřeším, můj názor vyjadřuje můj profil. 8)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Otazka je co je s tveho pohledu uzitecne :wink:
U mne je favorit Einstein (32MB RAM) a CPDN s 100MB se da dneska uz take prezit. WCG mozna take ma nejakou app nenarocnou na RAM.

Jinak mezi malymi projekty jde vybrat dost veci s rozumnymi naroky. Zas je obcas problem se stabilitou nebo zazemim projektu...
Namatkou Malaria, Lieden Clas

U ostatnich nestiham sledovat jak jdou nebo nejdou. Bud prolezt fora, nebo pockat az nekdo doplni.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
gigadisk
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Tak průzkum projektů :)

Příspěvek od gigadisk »

ABC@home: tady s tím jsem maximálně spokojený, na hodinu tak 30 - 50 kreditů
ABC @ Home - Beta: Tohle jsem zkoušel včera, nic moc na kredity, tady dostanu za hodinu 15 - 20 kreditů, ani s C2D se nechytám.
BURP: Tohle jsem taky ukončil, zbytečná práce, celkově jsem dostával za projekt 1 - 3 kredity, celkem na hodinu 15 - 25 kreditů.
Einstein @ Home: Tady s tím jsem spokojený na notasu, za den a půl 525 kreditů na notasu, na desktopu jen 150 :?
Chess960@Home: za pět minut 1 - 4 kredity, často se stávalo, že jsem dostal i nulu, když to šlo pod tři minuty, na hodinu 15 - 20.
PrimeGrid: za 5 minut přidělí dva kredity, to se mi celkem líbí, 60 kreditů na hodinu je fajn, až moc fajn.
RieselSieve: délka projektu od 25 - 45 minut a za každý dostanu 14.95 což je moc fajn, občas se dostanu na 30 kreditů na hodinu, spokojenost.
Rosetta @ Home: tady tohle počítalo dost dlouho, tohle si už ani nepamatuju a statistika není a počítat to nebudu.

Seti @ Home - Beta: Zkusil jsem to jednou a nikdy víc, počítal jsem se s tím pomalu 2 dny a pak chyba.
Over Client error Compute error 152,312.33sec 407.10 claimed --- granted

Spinhenge @ Home: to jsem jen zkoušel, nenadchly mě časy a přidělené kredity.
μFluids @ Home: Fuj, tohle taky už nemusím, každá třetí WU padá, zahlcuje to systém, na hodinu tak 25 kreditů, když vynechám to zamrzání.
VTU @ Home: Tady jsem byl celkem spokojený, nabíhalo to po 2 kreditech za 6 - 10 minut, takže na hodinu jsem se někdy dostal až na 30 kreditů, ted to nešlape.
World Community Grid: spočítal jsem dvě WU, píše mi průměr 67 kreditů na hodinu, ale docela jsem počítání pocítil při hraní her, časem to přidám zpátky.
XtremLab: Tohle mě baví počítat, co WU tak 5 - 6 minut, dostávám se na 60 - 70 kreditů na hodinu.
Zivis: Tohle mi poslalo hodně moc souborků, který jsem za 6 hodin spočítal a dostal jsem 287 kreditů, škoda, že mi to nic neposílá.

Když to shrnu, tak ABC, Riesel, XtremLab, PrimeGrid, Zivis byly nejmín náročné projekty, dalo se při nich dívat na webTV, vypalovat a hrát hry bez toho, aby se mi hryzl PC.
Nejhorší zkušenost mám s uFluids, tohle mi hodně krát zatopilo a často jsem čekal, než se to nějak dobrovolně ukončí, nikdy jsem si nevšimnul, že počítám šachy 960, to stáhlo a hned se to počítalo, to by snad spočítala jakákoliv mašina (i kalkulačka), jinak pořád zkouším všechny projekty jak na PC, tak na notasu a uvidíme, co nakonec vyhraje, nemůžu se rozhodnout, každý projekt je celkem zajímavý.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak průzkum projektů :)

Příspěvek od dejvidek »

gigadisk píše:Zivis: Tohle mi poslalo hodně moc souborků, který jsem za 6 hodin spočítal a dostal jsem 287 kreditů, škoda, že mi to nic neposílá.
Projekt je bez práce, je málo informací, drtivé většina toho je ve španělštině :(. Jinak tady u toho projektu bych brzdil, občas byl pro někoho s pomalou linkou upload hrozivý.
dejv

Obrázek
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Prehled dobry, ale na jakem HW?

Jenom doplnim ze VTU ma sice naroky na RAM male, ale pokud vim tak, tak projekt zatim neni ve fazi, kdy by neco opravdu delal. A s rychlosti jeho admina tam hned tak nebude.

EDIT Zivis to inzeroval. Meli 1. mesic skusebni fazi a snad se pripravuje prace pro pokracovani. Ale jinak jsem videl, ze to delalo blbosti+Komunikace jenom ve spenelstine a i ta nefunguje ;)
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
gigadisk
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Hardware

Příspěvek od gigadisk »

První a výkonější stroj je IBM/Lenovo Z61m C2D T7200/1GB ram/120GB disk (Notebook :)) )
Druhá a už slabší šunka AMD Athlon 64 3000+/2GB ram/660 GB to jede skoro furt na koleji, jen má asi tak 3x nižší hodnocení za kredity.

společně to docela jde, nějak nemám problémy s nedostatkem paměti, pokud teda nedělám spoustu věcí najednou. Tak to se budu těšit, až zivis pustí, ten budu počítat asi na obou mašinách.
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

Zajímavej přehled pro credithuntery. Mě ale přijde dost povrchní když se rohoduješ podle toho kolik kreditu kterej projekt dává a ani nevíš co to vlastně počítá.

Taky je mi docela divný, že nějaký projekty ovlivňujou výkon PC, když procesy maj idle prioritu. Dlouho jsem počítal na Pentiu II 400MHz a žádnej pokles výkonu oproti normálu jsem nezjistil.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Xenostellar píše:Zajímavej přehled pro credithuntery. Mě ale přijde dost povrchní když se rohoduješ podle toho kolik kreditu kterej projekt dává a ani nevíš co to vlastně počítá.
To je nekonečné téma, výsledek je ale stejný jak u credithuntera tak u člověka který se rozhoduje jinak, výsledkem je tedy odvedená práce. Pokud credithunter nebude poškozovat BOINC nebo nebude počítat vysloveně nesmyslný (podvod, zneužití lidí,atd.) projekt, neviděl bych to tak dramaticky, každého motivuje něco jiného a vidí to drobet jinak.
dejv
shafa

Příspěvek od shafa »

Xenostellar:
sveho casu, asi rok a pul zpatky jsem mel opravdu silene problemy s E@H na nekolika ruznych PC s ruznymi OS (win). (Nejen) pokud se pouzila optimalizovana verze (truxova, jeste pred ofic. akosovou optimalizaci) tak boinc v PC delal neskutecnej bordel. Urcite o tom ve foru neco najdes .
I kdyz to melo nizkou prioritu. Takze nic prekvapiveho...

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
gigadisk
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gigadisk »

Zajímavej přehled pro credithuntery. Mě ale přijde dost povrchní když se rohoduješ podle toho kolik kreditu kterej projekt dává a ani nevíš co to vlastně počítá.
Mno lovím, dá se to tak říct, ale víc mi vyhovuje zkoušení, co je pro jakou mašinu lepší. Pro notas se xtremlab nehodí, počítá mi WU o 4 minuty dýl a dostávám stejný kredity, takže proč si to nezkusit co líp sedne na co ? Já se po 10 - 20 tisících zklidním a pak už mi to bude šumafuk. Jinak s tím idle procesem, na PC to funguje jak má, to nic neříkám, ale notebook se taky řídí svým softem a ten ho občas podtaktovává, zvedne výkon jáder... prostě si to dělá co chce a kdy chce, ale v průměru to počítá rychleji zase jiné věci. Momentálně mě zajímá první desetitisícovka a pak vystoupím na výšší horu... a třeba jednou bude i milionek hihi.

Jinak teda doufám, že neškodím, ale dopočítávám to co mi to poslalo a pak s tím teprv švihnu, nechtěl bych mít u sebe něco červenýho s mínusem :D
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

2Gigadisk: Máš recht, první 10 T kreditů je strašně těžkých a dlouhých, a pak už to jde samo. :lol:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

<OT>Proti "loveni kreditu" naprosto nic nemam, jenom je dobre si obcas uvedomit jak ten kredit vznika/ proc je kde tak velky-maly. U projektu kde plati kredit=benchmark*cas je problem, ze bencmark mi obcas prijde na urovni generatoru nahodnych cisel. Pro nektere cpu dava moc, jinde malo. O benchmarku win vs lin nema ani cenu psat....
U velkejch projektu to este jde (cti rozdil max 2ou nasobny) U tech malych... (viz pipad VTU vs. CNT :lol: )
To je spis do vlakna o kreditu </OT>
Tak k tematu: Zajimave je ze nekde BOINC "kouse" pocitac. Kdy a proc?
a) Z nedostatku RAM. Boinc sezere placnu 2 x 200MiB RAM a OS pak musi swapovat- Co to dela pri omezeni RAM pro boinc.
b) Pad/zatuhnuti app projektu
c) Jiny duvod
CZ BOINC WIKI
Odpovědět