Barbar píše:No mě se po připojení k projektu stáhla aplikace pro 686. 64bit boinc core mám.
Ano mám pocit, že na fóru to tak bylo i psáno, že x86_64 core clientům bude zasílána 686 aplikace, ostatně takto to řeší i další projekty:
# SETI & SETI ß
# HashClash
# Leiden
# Malaria
# Docking
(jen přejmenují 686 na x86_64)
Pokud máte někdo (jako třeba já) ještě aplikaci Sieve 5.32, tak zrušte jednotky, protože obsahuje chybu kvůli které se neukončí korektně výpočet jednotky a aplikace se dostane do smyčky. V současné době je již aplikce Sieve 5.34 a pracuje se na dalších vylepšeních.
Hm, tak nové aplikace asi nebyly to pravé ořechové, protože jako oficiální je pro windows opět verze 5.31 (a také se i ztahuje) - bohužel se zatím nepodařilo odstranit chybu 161 file transfer error.
EDIT: tak už je info i v news projektu. Celý problém se motá kolem checkpointů, které na linuxu běhají v pohodě, zato pod windows způsobují prblémy.
Tak tu máme novou verzi 5.36 a již se mi korektně stáhla jednotka
Teď jen, jestli nebude mít nějakou chybu ve výpočtu, jako tomu bylo u verzí 5.32-5.34
Tak mohu potvrdit, že verze 5.36 je stabilní a jako bonus počítá jednotku (na mém postarším Xeonovi) za polovinu času než verze 5.31 .
Pro Linux by měla snad být tahle verze ještě v tomhle týdnu, Bryan se omlouvá, že ji slíbil na včerejšek, ale jaksi nestíhá (většina z nás asi ví jak to chodí )
Takl jsem doma pro test spustil pár jednotek jak pod Windows, tak pod Linuxem, samozřejmě je to jedna a táž mašina. A výsledek 64b aplikace pro Linux je cca o 7% rychlejší než 32b pro Windows.
Diky za experiemnt. 7% patri do te kategorie zrychleni az 20% pouze vlivem kompilatoru. Je docela mozne, ze low-lever optimalizace kodu by prinesly vyssiz rychleni...
Tak tu máme novou aplikaci pro Linux. Řeší (snad) problém error -131, dále pak zpřesňuje odhad času. Updatován byl soubor riesel.dat. Nový je také dual-application wrapper formát, který má zjednodušit přepínání mezi aplikacemi Sieve a LLR (někdy v budoucnu). Updatován byl též sr2sieve na verzi 1.4.42 což by mohlo o trochu zvýšit rychlost (to jdu hned zkusit, někteří uživatelé totiž zaznamenali naopak drobné prodloužení doby výpočtu).
Tak skutečně byl problém v aplikaci, něco ve smyslu klient x86_64 kompilován s flagem i686/athlon. Holt chybička se někdy stane
Týkalo se to tedy 64b aplikace (a byla skutečně o něco pomalejší) a už tu máme náhradu - verzi 5.39, která podle prvních ohlasů je skutečně o něco rychlejší než 5.35
Na fóru projektu se momentálně řeší úprava kreditního systému a je možno hlasovat pro novou výši. Přeci jen po optimalizaci aplikace je v současné době přidělovaný kredit za jednotku času hóóóóódně vysoký.
Jen připomínám, že Riesel je jedním z projektů, které zvolily cestu fixního kreditu za jednotku.
Na stránkách projektu se objevilo doporučení pro všechny uživatele starého jádra Boinc 5.4.x na aktualizaci na poslední doporučenou 5.10.x. Podle všeho není staré jádro "kompatibilní" a vykazuje velké množství výsledků končících chybou.
19.10. (nebo někdy kolem tohoto data) by se mohla objevit nová aplikace pro Linux (a snad i pro ostaní platformy), která snad vyřeší problémy s počítáním Sieve pod linuxem - zatím se na Linuxové mašiny posílá LLR aplikace