Video BOINC

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

bože, jak já miluju Operu (a nenávidím M$ Internet Explorer). Ani s Internet Explorerem, ani se dvěma ftp klientama jsem se nemohl připojit ke svému webu - s Operou ano...
proč to píšu sem? Protože to znamená, že brzo na net hodím verzi v lepší kvalitě(a větší velikosti :-D)
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

No mne se to docela zamlouva.
Jak jsem skouknul cely video tak vsechyn projekty maji nejakou spojitost s realnym podtextem ale SETI jak tam proleti ten montas to mi tam nejak nesedi :lol: ale jinak vynikajici prace...jak mas obavy o LHC a Einstein tak myslim ez se ti ukazka techto projektu povedla mnohem vice nez Seti...vsechny sou nejak reprezentativni az na to seti jak rikam .-) treba jeset na neco prijdes...a kdyz ne tak se taky nic nestane...tot muj nazor :wink:
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

zod píše:No mne se to docela zamlouva.
Jak jsem skouknul cely video tak vsechyn projekty maji nejakou spojitost s realnym podtextem ale SETI jak tam proleti ten montas to mi tam nejak nesedi :lol: ale jinak vynikajici prace...jak mas obavy o LHC a Einstein tak myslim ez se ti ukazka techto projektu povedla mnohem vice nez Seti...vsechny sou nejak reprezentativni az na to seti jak rikam .-) treba jeset na neco prijdes...a kdyz ne tak se taky nic nestane...tot muj nazor :wink:
OK, právě renderuju další verzi - na konci je už i LHC, ale chtělo by to nějak vylepšit. Neviděl jsem LHC grafiku v pohybu, takže nemám úplnou představu jak rychle a jakým směrem se ty částice hýbou.
ad SETI: nevím, jak bych ho měl vylepšit - zatím jsem jenom zvětšil ten monitor, aby ten SETI byl líp rozeznatelný. Jestli má někdo jiný nápad, tak pište. Nejideálnější by bylo, kdyby ve stejném časovém úseku proletělo jen něco jiného než ten monitor. Kdyby to mělo např. trvat dýl, musel bych celé to video překopávat a to by bylo tak na 3 - 4 hodiny..
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:
zod píše:No mne se to docela zamlouva.
OK, právě renderuju další verzi - na konci je už i LHC, ale chtělo by to nějak vylepšit. Neviděl jsem LHC grafiku v pohybu, takže nemám úplnou představu jak rychle a jakým směrem se ty částice hýbou.
ad SETI: nevím, jak bych ho měl vylepšit - zatím jsem jenom zvětšil ten monitor, aby ten SETI byl líp rozeznatelný. Jestli má někdo jiný nápad, tak pište. Nejideálnější by bylo, kdyby ve stejném časovém úseku proletělo jen něco jiného než ten monitor. Kdyby to mělo např. trvat dýl, musel bych celé to video překopávat a to by bylo tak na 3 - 4 hodiny..
No co tam treba poslat napric obrazem letajici talir? Misto toho Monitoru...nebo nemuselo by byt spatny na pozadi nechat bezet grafiku Seti a prave pres ni by mohl proletet flying saucer jako medialne nejproflaknutejsi symbol mimozemske civilizace.
Ber to jako napad jelikoz netusim jak yb se to dalo realizovat nebo vytvorit ten talir...nejsem grafik :wink:
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

zod píše:No co tam treba poslat napric obrazem letajici talir? Misto toho Monitoru...nebo nemuselo by byt spatny na pozadi nechat bezet grafiku Seti a prave pres ni by mohl proletet flying saucer jako medialne nejproflaknutejsi symbol mimozemske civilizace.
Ber to jako napad jelikoz netusim jak yb se to dalo realizovat nebo vytvorit ten talir...nejsem grafik :wink:
Jako recese by tam mohly litat i normalni talire - ty vetsina lidi, narozdil od UFOnu, videla.
Jednou proletne normalni talir, podruhe dva talire, potreti talire k sobe prilepene (budi dojem letajiciho talire). Jako textura by na nich mohla byt nejaka zalezitost pojici se k SETI. Neni to nic sloziteho na udelani...
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Honza píše:
zod píše:No co tam treba poslat napric obrazem letajici talir? Misto toho Monitoru...nebo nemuselo by byt spatny na pozadi nechat bezet grafiku Seti a prave pres ni by mohl proletet flying saucer jako medialne nejproflaknutejsi symbol mimozemske civilizace.
Jako recese by tam mohly litat i normalni talire - ty vetsina lidi, narozdil od UFOnu, videla.
Jednou proletne normalni talir, podruhe dva talire, potreti talire k sobe prilepene (budi dojem letajiciho talire). Jako textura by na nich mohla byt nejaka zalezitost pojici se k SETI. Neni to nic sloziteho na udelani...
no, ta teorije s létajícíma talířema se mi celkem zamlouvá. Skusím nějak vymodelovat pár talířů a uvidíme, co z toho vznikne...
btw: co je to flying saucer?
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:
Honza píše:
no, ta teorije s létajícíma talířema se mi celkem zamlouvá. Skusím nějak vymodelovat pár talířů a uvidíme, co z toho vznikne...
btw: co je to flying saucer?
Flying saucer je anglický výraz pro létající talíř.
Pojem vznikl při pozorovani tohoto fenomenu Kennethem Arnoldem kteremu objekty pripadaly jako talire na vodni hladine...sups a tento pojem pretrval az dodnes :wink:
BTW zajimave informace o pozemskych talirich najdete treba ZDE ...jedna se o dolozena fakta...doporucuju vsem skeptikum
:lol:
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

tak sem udělal první verzi talířů. Chce to ale hodně dopilovat. Až to bude vypadat k světu, hodím to na net.
btw: hehehe, zod je moderátor popelnice :D :lol:

Příspěvek od Honza »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:btw: hehehe, zod je moderátor popelnice :D :lol:
To bylo jenom pro to, aby si mohl vyzkouset slucovani threadu a vubec kdejake vymozenosti moderavani.
Jinak ne, takovou praci mu preci davat nebudem...
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:tak sem udělal první verzi talířů. Chce to ale hodně dopilovat. Až to bude vypadat k světu, hodím to na net.
btw: hehehe, zod je moderátor popelnice :D :lol:
lol toho si muzes vsimnou jenom ty :lol:
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

tak, a už renderuju verzi z přízviskem "beta2". Je to prakticky hotové, ale je to beta, protože nevím, zda nebude třeba upravit SETI nebo LHC (jěště jsem neviděl grafický výstup v pohybu). Možná jěště dnes tady hodím tu verzi co renderuju teď
novinky:
1) nové CNT logo na začátku
2) místo monitoru proletí dva talíře a ten flying saucer - je to ale celkem nedokonalé - jako textura je tam grafický výstup se SETI@classic
3) mraky na zemi - nic moc, ale zase země bez mraků, to by nebylo ono...
4) na konci přidán LHC - to zelené je pokus o napodobení grafického výstupu - tak nějak to vypadá, možná se to ale jinak točí, jiným směrem...co já vím...
5) na Predictoru budu pracovat zvlášť - na konci sem jednoduše udělal přechod do bílé a na začátku Predictoru bude jednoduše přechod z bílé do normálu...
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Vyborne uz se moc tesim az to skouknu :wink:
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

final_part1_beta2_xq.avi

takžé...právě to uploadim na server...ta nejkvalitnější verze má asi 2.5 MB, takže ji tam nedám (jestli ji pak budete chtít, pište e-mail), protože technicky jsme připojeni přes "mobil", teda spíš přes mobilní modem, který by si těch 2.5 MB mohl špatně vyložit a vypovědět službu...
Část SETI by chtěla ale jěště vylepšit...dejte pak nějaký návrh, nebo mi pošlete lepší texturu než grafický výstup SETIho...
Linky:
malá kvalita(cca 1 MB)
střední kvalita(cca 1.7 MB)
pro duševně choré, kteří si myslí, že je zničí 1 MB, modemisty, nebo pro ty, kteří prostě nechtějí moc stahovat - nejhorší kvalita(cca 0.5 MB) - víc se to opravdu zkomprimovat nedá :D
doporučuju malou kvalitu (dobrý poměr velikost/kvalita)
no...a teď jěště Predictor, a později ty nové projekty...pořád mám co dělat...
dneska jsem měl problémy s DivXem - teda ony byly už dřív, ale dnes se to vyhrotilo. Musel jsem odinstalovat nejnovější verzi pět a něco, a hodit tam 4.1, protože se to při otevření jakéhokoliv videa bruntálně zaseklo...užuž sem chtěl ze zlosti začít stahovat debiana, ale pak sem si uvědomil, že bych na tom wine, nebo jak se tomu říká, nerozjel třeba Cinemu... takže zatím zůstanu u Win98 a debian si nejspíš vyhradí kousem disku pro sebe až později...
btw: je možné že ty videa přesunu do složky BOINC (na mojem webu) - Total Comander totiž opět vše z nepochopitelných důvodů zkopíroval do kořenového adresáře...

Příspěvek od Honza »

so far, so good :D
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Vyyyyborny...talirky se mi moc libej :wink: a zakonceni videa je taky paradni :wink:
Obrázek
Odpovědět