Stavba PC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip. Desek s integrovanou grafikou je asi dost, například tento ASUS, tenhle Abit (má jen dva sloty na paměti, to je málo), další DFI, tady je třeba Microstar a další MSI.
No a vyznej se v tom, nemám dneska páru co je šmejd chipset a co "letí". Kdysi se nadávalo na chipsety z produkce VIA, no mám nyní Microstar a VIA chipset a nemám problém.... a babo raď...
dejv
No a vyznej se v tom, nemám dneska páru co je šmejd chipset a co "letí". Kdysi se nadávalo na chipsety z produkce VIA, no mám nyní Microstar a VIA chipset a nemám problém.... a babo raď...
dejv
No, dalo by se rici ze chipsety od nVidie dnes vynikaji vykonem, ale kompatibilita a bezchybnost neni jejich silnou strankou. VIA je na tom dle mych zkusenosti v soucasne dobe tak, ze nenabidne zadny zazrak, ale je levnejsi a podstatne mene problemova nez nVidia. A netopi tolik. Mluvim o sadach pro AMD.
Samozrejme zalezi dost na vyrobci desky a na jejim typu. Napr. osizene desky ASUS jsou jedny z nevetsich kramu co se da sehnat (cest vyjimkam). Na druhou stranu ty nejdrazsi modely od ASUSu maji taky nekolik revizi biosu, takze ve vysledku si nevyberes
Do prace jsem poridil pred rokem nejake Gigabyte s.754/VIA a nemuzu si stezovat. Bezi mi 24/7/365, E@H. Doma jsem prostridal 4 desky s nForce2Ultra400 pro Socket A a az tahle posledni Soltek zatim nema problemy s disky. Ale zato ma jine trable
Samozrejme zalezi dost na vyrobci desky a na jejim typu. Napr. osizene desky ASUS jsou jedny z nevetsich kramu co se da sehnat (cest vyjimkam). Na druhou stranu ty nejdrazsi modely od ASUSu maji taky nekolik revizi biosu, takze ve vysledku si nevyberes
Do prace jsem poridil pred rokem nejake Gigabyte s.754/VIA a nemuzu si stezovat. Bezi mi 24/7/365, E@H. Doma jsem prostridal 4 desky s nForce2Ultra400 pro Socket A a az tahle posledni Soltek zatim nema problemy s disky. Ale zato ma jine trable
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Dneska si moc nevyberes. Dobrou volbou pro procesory AMD jsou chipsety NForce. Jsou levne a spolehlive. Hlavne nekupuj desku s integrovanou grafikou S3 unichrome. Z vlastni zkusenosti musim taky rict, ze se vyplati deska se 4mi sloty pro pameti a nekolika pci(E)-sloty. Nikdy totiz nevis, co tam jednoho dne budes potrebovat strcit. Pameti kup 667Mhz, jsou totiz stejne drahe, jako 533Mhz. Je taky dobrou volbou koupit desku s PciEx 16x, koupis do ni levnou kartu s pasivnim chladicem do tisicovky.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2Ford: Konečně někdo konkrétní. Paměti sem rozhodnutej koupit 667MHz (snad sem nedal odkaz na jiný). 4 sloty na paměti, to sem s tím počítal - nevím zda teď koupím jen 1GB paměti, nebo 2GB, takže se další 2 sloty budou hodit.
O S3 sem neuvažoval, u většiny desek (2000-3000Kč) je GeForce 6100 nebo tak nějak, jak je to v porovnání s Radeonem 9200 128MB co tu mám teď to netuším. Mimochodem kdysi sem grafiku S3 měl, S3 Trio 64 1MB PCI
. Alespoň, že ten chipset mám vzít od nVidie, v tom vůbec netuším co je na prd.
dejv
O S3 sem neuvažoval, u většiny desek (2000-3000Kč) je GeForce 6100 nebo tak nějak, jak je to v porovnání s Radeonem 9200 128MB co tu mám teď to netuším. Mimochodem kdysi sem grafiku S3 měl, S3 Trio 64 1MB PCI
dejv
No nForce je asi pro AMD lepsi nez VIA, ale ze by to byl zazrak to se zrovna rict neda, vykonove dobry, ale obsahuji spoustu chyb, uz od dob nForce 2 a ani nejnovejsi nForce 5 neni bez chybicky. Nejlepsi si asi zjistit predem ohledne jaky problemy se toho konkretniho chipsetu tykaji a snazit se jim vyvarovat. Ja mam nForce 4 a ta je znama napriklad se svymi problemy s disky (zmrvena implementace NCQ), kde muze dochazet i k poskozovani dat, coz je moc fajn, me se to nastesti nestalo, ale vim ze si hodne moc lidi stezovalo, dal napriklad nefunguje ten jejich super vychvalovany HW firewall, coz zase takova treagedie neni.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
No, ano asi nic neni bez chyb. Ale my jako firma pouzivame uz leta cipsety NForce a zatim no problem. Jsou levne a funguji bezproblemove. Tedy alespon na LinuxuMr4k píše:No nForce je asi pro AMD lepsi nez VIA, ale ze by to byl zazrak to se zrovna rict neda, vykonove dobry, ale obsahuji spoustu chyb
-
reALTom
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak o tom NCQ trochu pokriplenym u nForce vim, zvlaste to byva lahudka u novych desek, co jeste nemaji vychytane biosy a update neprichazi a neprichazi. Pote, co vyjde novejsi verze to jiz byva v poradku.
Koho zajímají kredity, tak je najde tady
-
vyzkumnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jestly to dobre chapu tak ty xenony jsou to same jako C2D sle vyssi FSB a vyko srovnatelny?azor666 píše:Rozdíl mezi XEON a klasickým C2D je sběrnice 1333 MHz místo 1066. XEON má 4 MiB cache (to mají conroe 6600 také )
...
BTW-Dát do té desky 2 4jádorvé XEONY tak BOINC mít pekelný výkon. Nebo koknout po 4jádrovém C2D
Bohužel zatím je boinc jediná neprofesionální app co využije více jader.
a ted jsem koukal na ty C2D Q6600 tak za tech 25k co stoji tech 8 jader take postavim
Podle Intelu Jsou Core 2 Duo procesory ladene podle zarazeni - mobile, desktop, server. Nejde jen o velikost cache ci FSB, ale celkove vyladeni. Conroe das v pohode z 1066 na 1333vyzkumnik píše:jestly to dobre chapu tak ty xenony jsou to same jako C2D sle vyssi FSB a vyko srovnatelny?
a ted jsem koukal na ty C2D Q6600 tak za tech 25k co stoji tech 8 jader take postavim
2 4-core XEONs sice za 25 koliku asi sezenes, ale o dost vic pridas na desce a pametech, kdezto na Conroe staci "normalni" deska.
To sice asi jo, ale je chyba a chyba, kdyz to poskozuje data na disku tak je to docela zavazna chybka. Vim ze se to projevuje jen s nekterymi disky a podobne, proto je potreba si davat pozor.FordPrefect píše:No, ano asi nic neni bez chyb. ....
Statistiky
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Vybral sem tohle Asus M2NBP-VM - nVidia nForce 430. Blbá, dobrá volba? Deska má dva ATA řadiče, takže můžu připojit stávající disk, DVD vypalovačku a i CD pálidlo.
dejv
dejv
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Ty parametry odpovidaji cene. Tot vse. Takove normalni peckodejvidek píše:Vybral sem tohle Asus M2NBP-VM - nVidia nForce 430. Blbá, dobrá volba? Deska má dva ATA řadiče, takže můžu připojit stávající disk, DVD vypalovačku a i CD pálidlo.
dejv
-
vyzkumnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pameti se daj pouzit normalni ddr2 viz http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=38522 sice deska stoji 12k,ale takovej striker s nf 680 stoji 9,5k to zas takovej rozdil neni ale ten vikon je brutalni jinak jedine co me trapi tak je ze patice 771 ma jinou roztec na chladic nez 775,to se neda udelat ultra ticha sestava protoz e nikde jsem nenasel jine chladice nez standartne dodavaneHonza píše:Podle Intelu Jsou Core 2 Duo procesory ladene podle zarazeni - mobile, desktop, server. Nejde jen o velikost cache ci FSB, ale celkove vyladeni. Conroe das v pohode z 1066 na 1333vyzkumnik píše:jestly to dobre chapu tak ty xenony jsou to same jako C2D sle vyssi FSB a vyko srovnatelny?
2 4-core XEONs sice za 25 koliku asi sezenes, ale o dost vic pridas na desce a pametech, kdezto na Conroe staci "normalni" deska.
jinak jsem spocital ze by se dalo delat s 8 jadry 4800 creditu/24h v ensteinu coz dava skoro 2M creditu rocne
btw:nevi nekdo jak je to s OC techto prociku?
a jeste tech 25k jsem myslel i s deskou
- Vojtěch Žanda
- Nováček
Na týhle desce mi běží X2 4200+EE a bez nejmenšího problému. Compl si lepím jak vlaštovka hnízdo, takže připojení starších zař. je spolu s integrovanou grafikou příjemný. Gamesy nepařím a na práci v Photoshopu - perfektdejvidek píše:Vybral sem tohle Asus M2NBP-VM - nVidia nForce 430. Blbá, dobrá volba? Deska má dva ATA řadiče, takže můžu připojit stávající disk, DVD vypalovačku a i CD pálidlo.
dejv
Váhám jestli netaktovat vejš, ale ještě nevím-nevím...
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Tak odvolávám co jsem odvolal. Ty nejpomalejší 4-core XEONy 5310 mají FSB jenom 1066 a lidovou cenu 10K s daní
Na co bych se před nákupem pozor je jestli ta deska s daným procesorem půjde taktovat. Jestly máš v součastnosti dvoujádro na 3,6GHz tak 4jádro na základním taktu 1,86 (5320) Bude ve BOINC dávat stejně kreditů v naprosté většině ostatních "domácích" app na tom bude hůř (v některých o polovinu). Přidáním dalších 4 jader se výkon v BOINC zdvounásobý v ostatních app nepoleze moc nebo vůbec
Docela bych se podíval na bechmarky 4-jader. Ale třeba vyjdou nové hry co je budou podporovat.
Sehnat "proOC" serverovou" desku, tak v BOINC protočíš počítadla.
Né že bych ti nechtěl dopřát PC pro zábavu. Já si takle dopřál pro zábavu kolo (je o malinko rychlejší a brutálně drašší než normální kolo, ale nelituji
)
Akorát si pak nestěžuj že támhle franta má v nějaké gamese víc FPS s dobře přetaktovaným E6300 na desce za 3500,- než ty.
PS pro takovouto sestavu by to chtělo vhodný doplnky. jestli má dělat něco jiného než boinc- diskové pole které to bude stíhat dost paměti.
Taky bych se kouknul jestli mají už normální widle licenci na 2cpu.
Na co bych se před nákupem pozor je jestli ta deska s daným procesorem půjde taktovat. Jestly máš v součastnosti dvoujádro na 3,6GHz tak 4jádro na základním taktu 1,86 (5320) Bude ve BOINC dávat stejně kreditů v naprosté většině ostatních "domácích" app na tom bude hůř (v některých o polovinu). Přidáním dalších 4 jader se výkon v BOINC zdvounásobý v ostatních app nepoleze moc nebo vůbec
Docela bych se podíval na bechmarky 4-jader. Ale třeba vyjdou nové hry co je budou podporovat.
Sehnat "proOC" serverovou" desku, tak v BOINC protočíš počítadla.
Né že bych ti nechtěl dopřát PC pro zábavu. Já si takle dopřál pro zábavu kolo (je o malinko rychlejší a brutálně drašší než normální kolo, ale nelituji
Akorát si pak nestěžuj že támhle franta má v nějaké gamese víc FPS s dobře přetaktovaným E6300 na desce za 3500,- než ty.
PS pro takovouto sestavu by to chtělo vhodný doplnky. jestli má dělat něco jiného než boinc- diskové pole které to bude stíhat dost paměti.
Taky bych se kouknul jestli mají už normální widle licenci na 2cpu.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI