Stavba PC

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

[Jilem]Karell píše:Díky vám všem za rady. Už chápu to core 2 duo, to jsem u AMD nemohl najít.Nějak jsem k Intelu nekoukal, měl jsem jej cenově příliš jinde, ale teď vidím, že třeba ten, o kterém píše forest má dobrou cenu. Jenomže je na socket 775, foreste poraď nějakou základní desku. Co třeba ASUS P5W DH DELUXE - i975X/ICH7R, 2x PCIe x16 CF, DualCh DDR2 800, ATA133, SATA II RAID, FireWire, USB2.0, 2xGLAN, DO, sc775 ?
Záleží na tom, kolik za tu desku chceš dát a jak moc chceš taktovat, určitě bych ale volil nový chipset 965.
Od ASUSu na normální přetakt stačí bohatě
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=12559
na opravdové ladění tuhle
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=12560

Všeobecně dle různých fór je ale nejlepší volbou pro přetakt prozatím
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=12589
i cena této desky je velice přijatelná, vzhledem k jejímu provedení.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
shafa

Příspěvek od shafa »

thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fanless

Příspěvek od thales »

***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2thales: Úžasná práce. Case musí bejt pěkně těžká. Super je na tom, že se o to vlastně nemusíte vůbec starat. Jen jednou za čas upgrade a je to. :D Škoda, že taky nikde autor nenapsal kolik to stálo.
dejv
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

já jsem si pročetli i diskusi a stálo to pouhých 50k :shock:
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

zdarec chci si postavit pc na hrani a na dc vypocty na xenonech 5310 a potrebuji poradit
1.jakou desku na tyto prociky s 1 nebo 2 pci-e 16x sloty a na normalni dd2 pameti
2.jak je to s taktovanim jestly to jde ci ne
3.jak se stam upevnuje chladic jestly to ma stejne roztece jako patice 775 ze bych tam dal 2xfreezera 7pro
4.jaky je rozdil mezi C2D a timto xenonem klady a zapory
dekuji za rady
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Výzkumníku, ty musíš být šílený. Pokud jsi ten XEON E5310 (Američani to čtou zíon) nedostal zadarmo, kup si radši C2D, bude to efektivnější. Jestli ti to ještě nikdo neřekl, Xeony jsou do serverů a výkonných workstejšen. To se radši podívej na Quad Core. Fakt je, že dobře naprogramované cykly by se tomu Xeonu vešly do L3 cache, má 8MB.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

JardaM píše:Výzkumníku, ty musíš být šílený. Pokud jsi ten XEON E5310 (Američani to čtou zíon) nedostal zadarmo, kup si radši C2D, bude to efektivnější.
Taky se primlouvam za Core2Duo. Pokud nechces moc investovat, tak staci v pohode E4300, ktery lze bez problemu pretocit z 1,8 na 3,0, popr 3,4 GHz, pokud je dobry kousek. Ziskas tim vetsi vykon, nez X6800 Extreme v zakladu a za ty peniza naprosta pohoda, pokud mas vice penez nazbyt, tak zkus nejaky model se 4MB L2 Cache a pretocit na 3,6 Ghz :-).
A nebo jeste moznost, pokud to nespecha, pockej si na zakladni desku s cip. sadou Bearlake, DDR3 pametmi a ATI X2800 grafikou :wink:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Rozdíl mezi XEON a klasickým C2D je sběrnice 1333 MHz místo 1066. XEON má 4 MiB cache (to mají conroe 6600 také )

Dnešní hry imho mají stále problémy s využitím 2 jader a 4 jádra ve většině dnešních her moc výhodu nepřinesou.

Né že bych chtěl tým ochuzovat o body, s C2D 6300 na desce za 3000,- a 8xxx grafikou si zahraješ stejně za poloviční náklady.

BTW-Dát do té desky 2 4jádorvé XEONY tak BOINC mít pekelný výkon :). Nebo koknout po 4jádrovém C2D
Bohužel zatím je boinc jediná neprofesionální app co využije více jader.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

JardaM píše:Výzkumníku, ty musíš být šílený. Pokud jsi ten XEON E5310 (Američani to čtou zíon) nedostal zadarmo, kup si radši C2D, bude to efektivnější. Jestli ti to ještě nikdo neřekl, Xeony jsou do serverů a výkonných workstejšen. To se radši podívej na Quad Core. Fakt je, že dobře naprogramované cykly by se tomu Xeonu vešly do L3 cache, má 8MB.
ja mam C2D E6600 na 3,6 pretocen :) ale chtel jsem si postavit fak neco high-end mno tak nic pockam na Q 6600 co se da delat
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

vyzkumnik: Až tam zas pojedeš, tak pozdravuj strejdu v Dubaji :lol:
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

Xenostellar píše:vyzkumnik: Až tam zas pojedeš, tak pozdravuj strejdu v Dubaji :lol:
lol to si clovek ani nemuze postavit komp jen tak pro radost?aby nebyl podezdrelej?
Honza

Příspěvek od Honza »

vyzkumnik píše:lol to si clovek ani nemuze postavit komp jen tak pro radost?aby nebyl podezdrelej?
Ale jasne ze muze.
Taky jsem si stavil kompy pro radost - vzdycky modely CPU chvilku po uvedeni. A treba i-RAM mam taky pro radost, EIZO na praci i pro radost...proste s takovym kompem je radost delat.
Loni v rijnu jsme mel ctyrjadro, ale ted uz po nem tolik netouzim. Misto toho jsem si koupil auto (z nutnosti dojizdeni do prace), ale alespon takove, ktere mi udelalo radost.

Klidne si postav poradnou masinu, ja ti to preju :wink:
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Plánuji upgrade compu, potřebuji radu, zatím sem si vybral toto:
AMD Athlon 64 X2 4200+ EE
Corsair DIMM 1024MB DDR II 667MHz VS1GBKIT667D2 nebo G.Skill DIMM 2048MB DDR II 667MHzF2-5400PHU2-2GBNT
Co sem ale nevybral je deska, nějak to už nesleduji a tak netuším co bude dobré.
Podmínky pro desku: Buď AGP slot (to už asi nemají, nenašel sem žádnou) a nebo integrovanou grafiku - hry nehraju a tak mě samotné grafiky nezajímají, nyní mi bohatě stačí Radeon 9200 s pasivem. A deska musí mít i IDE řadič.
Poraďte jakou desku koupit. Díkes.
dejv
shafa

Příspěvek od shafa »

Co treba tohle? BIOSTAR
Sam bych si to sice asi nikdy nekoupil (zalostne malo PCI slotu i mista pro ne...) ale dle toho co potrebujes asi idealni... Navic nema na chipsetu zadnej vetracek coz je dost prijemne ...

Co do pameti - ted jsem si poridil misto 1GB 2GB a ac jsem vahal, rozhodne nelituju. Ve Win2003SrvStd jedu bez swapu ( ooorggghhhhh, much better !) a zatim se mi nestalo ze by to rvalo neco o nedostatku pameti. Driv kdyz jsem pustil nastelovanej Azureus, AllPeers, Counter-Strike, Skype dohromady, tak se to pri prepinani aplikaci mohlo zblaznit. A vliv latenci (CAS, atd...) - pokud nedelas silene dekomprese tisicu zapakovanych souboru nebo databaze, nepoznas.
Na druhou stranu v Ubuntu jsem od 1GB nepoznal rozdil :D Holt wokna s tou pameti hospodari dost blbe.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Odpovědět