Je samozrejme ovsem nutne dat vetracek na spravnou stranu chladice - tak aby foukal smerem ven z krabice.
Čím chladíte CPU a jakou teplotu má Váš procík
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Tak abych se taky pridal - AC Freezer mohu urcite doporucit. V mem compu (Athlon X2 4200+) je sice typ Freezer 64, ale to je jen AMDckova varianta, Freezer 7 je totez pro C2D. Je temer neslysitelny.
Je samozrejme ovsem nutne dat vetracek na spravnou stranu chladice - tak aby foukal smerem ven z krabice.
-
Xenostellar
- Pokročilý

Já mam na C2D Thermaltake Sonic tower s tímhle větrákem.
Ten větrák se točí jen tak aby se neřeklo
Přetaktovaný C2D jede na 52°C a kdyby to bylo bez toho větráku, tak bych tipoval, že moc přes 70° taky nepude.
Pravda je, že je to asi 2x dražší než ten freezer
Ten větrák se točí jen tak aby se neřeklo
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Prodávají se i chladiče na Chipset Jak pasivy tak s větrákem. Od pár lidí jsem slišel, že na chip-set nabastlili chladič z cpu.
To by chtělo vědět konkrétní desku.
Obecně dávám přednost řešení s velkým pasivem na chipsetu (alá intel desky) a dobře větrané bedně.
To by chtělo vědět konkrétní desku.
Obecně dávám přednost řešení s velkým pasivem na chipsetu (alá intel desky) a dobře větrané bedně.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
-
vyzkumnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jake mas c2d a na kolik ho mas pretoceny moje e6600@3600 me teplota jede na 65°CXenostellar píše:Já mam na C2D Thermaltake Sonic tower s tímhle větrákem.
Ten větrák se točí jen tak aby se neřekloPřetaktovaný C2D jede na 52°C a kdyby to bylo bez toho větráku, tak bych tipoval, že moc přes 70° taky nepude.
-
Xenostellar
- Pokročilý

Mam E6300 na FSB 320MHz, takze CPU jede na 2,2GHz. Jede to i na 450 ale nechci ho trapitvyzkumnik píše:jake mas c2d a na kolik ho mas pretoceny moje e6600@3600 me teplota jede na 65°C
Teplota zalezi na teplote okoli, ted mam treba 50°C. Kdyz sem to zkousel na tech 450, tak sem se dostal max na 57°C, ale vetrak nebezel naplno. Kdybych ten vetrak vic roztocil, tak teplota este vic spadne, ale k tomu neni duvod.
Chlazení P4
Hledám vhodný chladič pro svoje HT Prescott šidítko, musí být hlavně tichý(s počítačem spím v jedné místnosti a budí mě), relativně účinný a použitelný do více patic, abych ho mohl osadit i na příští procesor co koupím řekněme za rok za dva.
Tedy soket 478 + další, snadná instlace(zacvaknutí), PWM regulace a cena by neměla moc přesáhnout tisícovku. Nevíte o něčem alespoň přibližném?
Měl jsem vyhlédnutý Arctic Cooling Freezer 7 Pro, ale ten je bohužel jen pro LGA 775
Hledám vhodný chladič pro svoje HT Prescott šidítko, musí být hlavně tichý(s počítačem spím v jedné místnosti a budí mě), relativně účinný a použitelný do více patic, abych ho mohl osadit i na příští procesor co koupím řekněme za rok za dva.
Tedy soket 478 + další, snadná instlace(zacvaknutí), PWM regulace a cena by neměla moc přesáhnout tisícovku. Nevíte o něčem alespoň přibližném?
Měl jsem vyhlédnutý Arctic Cooling Freezer 7 Pro, ale ten je bohužel jen pro LGA 775
No nejlepsi je merit teplotu primo v procesoru, K8 to maji stejne tak jako C2D, staci na to mit programek, SpeedFan to uz umi, ale ta moje verze zatim dokazala ukazovat jen jedno jadro, ale je mozny, ze uz to je predelany. Stejne tak to umoznoval zjistit programek jmenem CoreTemp. To jsou pak jiny teploty, nez ukazuje deska, ktera podle vyrobce muze lhat vic nebo min.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
chalzeni procesoru
ahoj no ja chladim svuj Athlon 3000+ pro socket 754 pretaktovany z 2GH na 2.45Gh chladicem artic cooling freezer 64 pro 
Diky za radu, uz jsem na nej koukal, ale pusobil na me takovym subtilnim dojmemKPX píše:Mel jsem nekolikrat Arctic Super Silent (je jich vice typu, vsechny podobne) a mam s nimi celkem dobrou zkusenost. Dobre chladi a nejsou prilis hlucne - no, asi tak, ze vetrak od zdroje je hlucnejsi...