Tichy a dobry zdroj

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
KPX
Začatečník
Začatečník

Tichy a dobry zdroj

Příspěvek od KPX »

Muzete nekdo doporucit hodne tichy a relativne kvalitni zdroj 400-500W v kategorii kolem 2000-3000 Kc? Nejlepe z vlastni zkusenosti, nebot na alza nebo CZC jsou vsechny zdroje supertiche a superkvalitni... Bude to pro obycejny stolni PC, Athlon X2, ATI 1600, 1 GB RAM, jeden SATA disk, jedna DVD vypalovacka, zadne velke taktovani... Dik. :)
gabberattack
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabberattack »

Neviem, ci Ti pomozem, ale ja som si kupil Thermaltake 700Watt a musim povedat, ze je nepocutelny. Vyrobca udava 16 dB, musim povedat, ze je to zhruba odpovedajuca hodnota, lebo viac pocut disky, ako tento zdroj. POdotykam, ze mam Athlon x2@4800, 2x1GB RAM, 2x250 GB disky v RAID a 2x DVD RW. Tento zdroj Ti uzivi aj nadbytok externych zariadeni a ani sa pritom nezahreje. Chcem len napisat, ze cim mas vacsiu rezervu vo vykone, tym menej je zdroj nuteny fukat vzduch a tym menej je hlucny. Takze pokial na Tvoj X2 je optimalny zdroj 400Watt, mal by si kupit aspon 600, aby tam bola vykonova rezerva a zdroj by bezal na 50-60% maxima. Akonahle je zdroj na hranici maximalnej vykonnosti, je hlucny a nic s tym nespravis. Na webe Thermaltake mas aj pekne graficke tabulky, ktore Ti ukazuju pomer LOAD vs OTACKY. Cim vyssie percento, tym vyssie otacky a tym aj vyssi hluk. Efektivita tohoto zdroja sa pohybuje na hranici 90%, co je v pohode. Co ocenujem najviac je, ze kable sa daju odpojit a zbytocne nezaberaju v skrini miesto, ked nie su potrebne. Cena sa pohybuje tesne vyse Tvojej hranice 3000 korun. Nasiel som aj link na Alzasofte.
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit Enermax Liberty 400W, případně jeho 500W variantu.
Mám na něm C2D, je neslyšitelný a s regulací otáček. Na plnou rychlost se mi jeho větrák nepodařilo dostat :wink: Mechanický zpracování je vynikající a má i odpojovací kabely.
kubis
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Seasonic S12

Příspěvek od kubis »

Ja bych doporucil Seasonic S12, konkretne pak treba model 430W.

Stoji neco malo pres 2000,- a je velmi tichy. Na netu jsou na nej velmi dobre reference.
Viz napr tady http://www.silentpcreview.com/article226-page1.html.
Mistral
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Mistral »

The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.
Honza

Příspěvek od Honza »

Davam uz delsi dobu Fortrony a maji excelentni pomer cena/vykon (ticho).
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Mám tu kraxnu za 700,- má to asi 300W nebo co a spim u toho už asi 2 roky a pohoda :lol: Je fakt, že tu nemám "cpu topení" a podobné vylomeniny :D Kup něco a kdyžtak to vrať a je to.
dejv
KPX
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od KPX »

Diky vsem za dobre rady - snad si z toho neco vyberu. Lepe receno, asi to jeste 27x promyslim, a pak to udelam podle dejva. Dik! :D
shafa

Příspěvek od shafa »

Pred par lety jsem se podobne rozhodoval, slo mi o nasledujici:
1) tichy a relativne vykonny zdroj ktery co mozna nejvic vykryje kolisani napeti
2) rozumnou cenu
3) min 350-400W, at to neco utahne

Prochazel jsem si ruzne Enermaxy, Akasy (mnam, pekne lahudky), pasivni zdroje, atd, nicmene ty byly prece jen dost drahe. Tak jsem to prubnul a sel jsem do FORTRON 400W

Neni zrejme tak tichy jak nejake specialy, jenze i pri zavrene skrini jsou disky slyset dost podobne. Nemluve kdyz seekujou.
V tuto chvili bych hluk ve ze sveho PC videl nasledovne (opkud by byl jeste nejaky clovek v mistnosti a chtel spat, co by ho asi nejvic rusilo)
1) Klikani klavesnice a mysi
2) HDD pri seeku
3) nastejno disky / proud vzduchu ven ze skrine 8cm vetraky (pod 1000to/min) / zdroj / chladic cpu

Muj zaver je tedy takovy ze nema cenu mit zcela tichy zdroj, protoze kdyz mas navic nejake vstupni a vystupni vetraky v PC, tak stejne uslysis minimalne proudeni vzduchu zkrz ruzne mrizky, selest disku, cpu vetraku, atd.
Rozhodne ale nebrat Eurocase, apod. zverstva. To radeji parkrat nejit na pivo a koupit neco poradny.

P.S:
Ty fortrony taky nejsou nejake zazraky - kdyz se v tom hrabali kamosi elektrikari tak nad dilenskym zpracovanim a pajenymi spoji kroutili hlavou.
Ale zatim jsem neslysel ze by se nekomu podelaly.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Odpovědět