Jednání radních o smlouvě

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

forest
Kontaktovat uživatele:

Jednání radních o smlouvě

Příspěvek od forest »

Tak ahoj páni bejci, sjme tu ještě čtyři, co se mohou pokusit udělat pořádek v týmu.
Nepřicházím s ničím převratným a tak to na úvod napíšu v pár bodech co by v té dohodě či smlouvě jak to budeme nazývat mělo být.

1. Závazek člověka který je zřizovatelem týmové domény (měl by to být dle mého názoru člen rady CNT), že na této doméně budou vždy jen týmové stránky, že bez souhlasu rady na nich nebude umístěna žádná reklama či na nich nebude jinak vydělávat, že bez souhlasu rady doménu neprodá, či nedaruje někomu jinému, že v případě smrti či dlouhodobé nepřítomnosti (musí se určit nějaká délka) vlastnictví přechází automaticky na jiného člena rady (zde se musí rozhodnout koho), že umožní přístup do redakčního systému a FTP členům které schválí rada, že grafická podoba, loga a podobné věci budou odsouhlasovány radou

Která doména bude pro toto ujednání startovací je v podstatě jedno když bude odpovídat ujednání v bodě 1. Nyní tomu odpovídá pouze doména http://www.CzechNationalTeam.cz . Ale klidně po podepsání smlouvy může rada odhlasovat že to bude jiná doména a taky by ve smlouvě mělo být uvedeno za jak dlouho je potřeba od založení té další domény přesměrovat tu původná na nové umístění, aby se nám nerojily týmové domény s různě aktuálním obsahem. Každopádně by to chtělo do budoucna nějakou konečnou verzi domény už jen kvlůli propagaci a členům týmu, aby zachvíli neměli guláž kam vlasně mají koukat.

2. Je třeba dožešit kde bude týmové fórum, zda hostovat na jiném fóru, tedy jiné adrese než té kde bude i web týmu, nebo na jiné. Osobně požaduji aby i u fóra byla vyřešena všechna majetková uspořádání a platily stejné závazky. Aby se nemohlo jednoho krásného dne stát, že tým přijde o své fórum a bude muset někam nahrát zálohu, která bude z půlky nefunkční kvůli tisícům linků odkazujícím na místa ve fóru která nebudou platit. Taky kvůli lidem aby chodili stále na stejné místo a kvůli propagaci v článcích a podobně.

Jak to udělat nyní když fórum není na týmovém webu je otázkou kterou by se rada měla také zabývat.

3. Tímto bodem jsou hesla. Musí se definovat správa a nakládání s hesly ke správě týmu na jednotlivých projektech, tedy kdo bude znát hesla, kdo je oprávněný vytvářet profil CNT na projektech na který správa bude přecházet, že bez souhlasu rady nikdo nebude převádět správu na jiný účet či jej nějak upravovat, na jaký mail bude účet CNT registrován pro zasílání hesel a to je asi vše.

Jinak pro hesla navrhuji následující postup. Ve smlouvě bude pro správcovský účet uveden e-mail na kterém se dohodneme s přístupem a bude ve smlouvě uvedený termín, do jaké doby po podepsání smlouvy všemi zúčastněnými já včechna správcovské účty převedu na tento mail. Pak si hesla může nechat zaslat kterýkoliv z účastníků smlouvy na který projekt bude chtít.

4. Sankce za jakékoliv porušení psaných dohod. Osobně bych navrhoval hodně velkou částku, ale až za takové porušení, na nějž bude dotyčný upozorněn že se jím prohřešil proti smlouvě a on pak ani na toto upozornění nevrátil vše dopořádku.
Nerad bych aby každou chvíli platil někdo nějakou pokutu radě za úplnou blbost jen proto že nevěděl že zrovna tohle dělat neměl bez souhlasu, třeba na webu při nějakých úpravách.

Dále je v této otázce třeba vyřešit na co budou tyto peníze z případné pokuty použity. Osobně navrhuji pokud by se jednalo o ukradení domény pro soukromé účely či fóra na vybudování a zřízení nového + peníze na reklamu týmu a výrobu nových reklamních předmětů pro členy, jelikož apůvodní adresa bude neplatná, aby lidi věděli že se web přesunul jinam a případně to přilákalo další lidi.

Jinak jakékoliv příjmy s případných pokud jednoznačně použít na reklamu týmu, protože jakékoliv porušení dohod tým poškodí, tak aby se mohl vrátit zpět bez větší újmy.

5. smlouva bude sepsána a rozeslána v počtu vyhotovení kolik bude členů rady se chtít rovným dílem podílet zároveň na provozu týmu, tedy hlavně domény. Každý s ní dojde na obecní úřad či jinak k ověření podpisů a pošle to dál Až to bude podepsáno všemi, tak každý dostane jednu kopii.

To je tak asi vše. Možná to v nějakém návrhu přeháním, či jsem něco opomněl, od toho tu máme další 3 bejky, aby to doplnili, vyjádřili se k tomu, případně navrhly svá řešení postřehy, zkušenosti atd.

Rovněž přivítáme do debaty jakéhokoliv právníka, který by chtěl a mohl přispět radou, či právní pomocí při návrhu a sapsání smlovy. Třeba Pepino takovou pomoc již dříve navrhoval.

Jakékoliv jiné příspěvky by měli být z tohoto threadu odstraněny, ale k tomu jí třeba nemám přístup, ale spoléhám na ty kteří k tomu přístup mají.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

No dobra, zkusim se vyjadrit.

Nejprve musim pred zavorku vytknout, ze sepisovani smluv s nasem konickovskem pocitani mi prijde neprimerene, neladi mi s open-source myslenkou celeho BOINCu a vubec se z konicka muze stat neco jineho...
Druhou a take trvalou vyhradu mam k nazvu tymu i domeny. Udajne jedina vyhovujici domena je ma pro mne minus v nazvu domeny (obsahu i delce) i v nazvu tymu.

Ted k bodum.
ad. 1.
Zde bych mluvil o domene a obsah obecne; web nemusi mit redakcni system, naopak muze mit wiki, sice zminujes ftp pristup ale na sql jsi uplne zapomnel a bez toho je forum impotentni atp. Chapu, ze technickym zalezitostem nehovis, ale spise jde o pruznost obsahu - tj. nevazat to na konkretni realizaci obsahu.
Z hlediska radnich predpokladam rovny pristup, tudiz pristup vsech k heslum, bude-to li kdokoli z bejku chtit/potrebovat - v podstate stejnym zpusobem, jako to vzdycky delal dejv. (rozumim, ze treba kvuli technicke nezpusobilosti o to nekdo nemusi mit zajem a bude naopak vynikat v jine oblasti)

ad. 2. Jsem pro variantu jedne domeny a k ni pridruzneho obsahu (web, forum, wiki, subdomeny projektu atp.). V podstate scenar, ktery ma boinc.cz
Nemuzu si pomoci, ale druha cast je demagogicka - presne to rozboreni linku z pulky nefunkcnosti zadas presunem fora jinam a to bych do toho radsi nemotal (ze to podle tebe jinak nejde je vec jina). Mozna tento moment nejak poresim nahrazovanim dat v SQL souboru...nevim.

ad. 3. Sorry, z toho mi zase cisi neochota hesla sdilet. Radni si kruva maj bejt rovny, takze hesla budou sdilet vsichni. Jak na jednotlivych projektech? Snad na vsech projektech. S tim, ze jsou si vsichni rovni a nekteri rovnejsi uz jsem v rade zazil a s tim jdi pekne vis kam.
Navrhuji bejkum zaslat polovinu hesel nahodne vybranych projektu (pripadne treba 20% projektu kazdemu z bejku a zbylych 20% si nechat) jeste pred podepsanim smlouvy jako projev dobre vule, jak uz tady bylo mnohokrate receno. Jinak se jedna fakt vo nemoc.
Ze to nebudou bez svoleni posilat tretim stranam je jasne, zakladat bude asi ten kdo driv prijde at se nemusi cekat mesice jako ted.

ad. 4. Sankce ano. Pouze bych pokuty urcil na cestovni vylohy a reprezentacni vydaje (Sulov) :lol: Ne, vazne, tahle cast je dobra a verim, ze k jejimu naplneni nikdy nedojde. :Honza_pray

ad. 5. To je kua papirovani, ze mi to smrdi uz ted. Zlatej open-source :Honza_think

ad. 0. Nazev domeny, tymu, jak by se mel web/forum/wiki provozovat by bylo lepsi poresit predem, nez to pak zase cele predelavat.
Kdyby bylo po mem, tak CNT prejmenuju na Czech BOINC Team (zbavim se toho National a zaroven reknu, ze nejsem v tymu cvrnkacu kulicek) nebo proste na BOINC.cz a necham soucasnou domenu i s obsahem.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše: Nejprve musim pred zavorku vytknout, ze sepisovani smluv s nasem konickovskem pocitani mi prijde neprimerene, neladi mi s open-source myslenkou celeho BOINCu a vubec se z konicka muze stat neco jineho...
Druhou a take trvalou vyhradu mam k nazvu tymu i domeny. Udajne jedina vyhovujici domena je ma pro mne minus v nazvu domeny (obsahu i delce) i v nazvu tymu.
Bez papírů by to asi šlo a taky to šlo, dokud náš tým nedosáhnul značné velikosti. Právě takový tým naší velikosti, už musí stát na nějakých pevně daných pravidlech a mít své základy penvě ošetřené a né jen jedna paní povídala že dosud problém nebyl, tak ho nehledejme. To už prostě nestačí. Proto ta smlouva která by to vše řešila, aby lidi měli jistotu a vedení týmu také.
Po 3/4 roční hádanici si myslím že je každému co to četl asi jasné že bez podobné smlouvy se dál asi nepohneme.
Honza píše: Ted k bodum.
ad. 1.
Zde bych mluvil o domene a obsah obecne; web nemusi mit redakcni system, naopak muze mit wiki, sice zminujes ftp pristup ale na sql jsi uplne zapomnel a bez toho je forum impotentni atp. Chapu, ze technickym zalezitostem nehovis, ale spise jde o pruznost obsahu - tj. nevazat to na konkretni realizaci obsahu.
Z hlediska radnich predpokladam rovny pristup, tudiz pristup vsech k heslum, bude-to li kdokoli z bejku chtit/potrebovat - v podstate stejnym zpusobem, jako to vzdycky delal dejv. (rozumim, ze treba kvuli technicke nezpusobilosti o to nekdo nemusi mit zajem a bude naopak vynikat v jine oblasti)
Ok, na sql jsem fakt zapomněl, prostě by radní kteří podepíší smlouvu a budou se finančně na webu podílet měli přístup k celé správě, to je jesné. V tomhle fakt nejsem fundovaný, takže spíše ty Honzo napiš čeho všeho by se ty přístupy měly týkat, abychom to obsáhli všechno.
Honza píše: ad. 2. Jsem pro variantu jedne domeny a k ni pridruzneho obsahu (web, forum, wiki, subdomeny projektu atp.). V podstate scenar, ktery ma boinc.cz
Nemuzu si pomoci, ale druha cast je demagogicka - presne to rozboreni linku z pulky nefunkcnosti zadas presunem fora jinam a to bych do toho radsi nemotal (ze to podle tebe jinak nejde je vec jina). Mozna tento moment nejak poresim nahrazovanim dat v SQL souboru...nevim.
Také jsem pro variantu jedné domény, ale ty sám jsi mně říkal že je dobré mít fórum web oddělený, proto by to asi chtělo taky nějak pořešit.
Honza píše: ad. 3. Sorry, z toho mi zase cisi neochota hesla sdilet. Radni si kruva maj bejt rovny, takze hesla budou sdilet vsichni. Jak na jednotlivych projektech? Snad na vsech projektech. S tim, ze jsou si vsichni rovni a nekteri rovnejsi uz jsem v rade zazil a s tim jdi pekne vis kam.
Navrhuji bejkum zaslat polovinu hesel nahodne vybranych projektu (pripadne treba 20% projektu kazdemu z bejku a zbylych 20% si nechat) jeste pred podepsanim smlouvy jako projev dobre vule, jak uz tady bylo mnohokrate receno. Jinak se jedna fakt vo nemoc.
Ze to nebudou bez svoleni posilat tretim stranam je jasne, zakladat bude asi ten kdo driv prijde at se nemusi cekat mesice jako ted.
Pokud ti to není jasné, tak to napíšu jinak. Ve smlouvě bude jasně napsané na který mail ty hesla pošlu a heslo k němu. Také počet dnů, do kdy správu na tenhle mail budu mít převést. Po podepsání všech ze smluvních stran tedy bude na mě uvalena hrozba pokuty, protože bdybych je do daného počtu dní nepřevedl, budu platit pokutu, protože bych porušil podmínky smlouvy.
To pro tebe Honzo není dostatečná záruka? Klidně dej pokutu na 100.000, já to prostě splním, jinak bych tu smlouvu sepsat přece nechtěl ne?
Jakmile bude správa na všech projektech převedena na ten mail, kdokoliv kdo k němu bude mít přístup, může si na kterémkoliv projektu zažádat o zaslání hesel a na mail přijdou. Tedy všichni budou mít přístup ke správě na všech projektech, myslel jsem si že jsem to napsal dost srozumitelně.
Honza píše: ad. 4. Sankce ano. Pouze bych pokuty urcil na cestovni vylohy a reprezentacni vydaje (Sulov) :lol: Ne, vazne, tahle cast je dobra a verim, ze k jejimu naplneni nikdy nedojde. :Honza_pray
Ano to si myslím také, ale je třeba tuhle pojistku mít. Bez ní by smlouva byla téměř k ničemu.
Honza píše: ad. 5. To je kua papirovani, ze mi to smrdi uz ted. Zlatej open-source :Honza_think
Vždyť je to jednoduché. Každý z nás jednou zajde na úřed a pak to pošle dál. To je takový problém?
Honza píše: ad. 0. Nazev domeny, tymu, jak by se mel web/forum/wiki provozovat by bylo lepsi poresit predem, nez to pak zase cele predelavat.
Kdyby bylo po mem, tak CNT prejmenuju na Czech BOINC Team (zbavim se toho National a zaroven reknu, ze nejsem v tymu cvrnkacu kulicek) nebo proste na BOINC.cz a necham soucasnou domenu i s obsahem.
Můj názor na to znáš. O změně jména týmu se dá jednat a hlasovat , ale to bych nyní neřešil. Každopádně dávat do názvu týmu jméno jakéhokoliv systému není dobré, to už jsem ti vysvětloval také ze svého pohledu. Já jsem rád že náš tým je národní a nestydím se za to. Myslím že díky tomu má i mnoho členů.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

OK, nebudu znovu psat, s cim vsim nesouhlasim, spis neco doplnim a upresnim tam, kde jsme se opet nepochopili.

Ze to nejde bez papiru je tve hledisko zalozene na tom, ze jsi presvedcen, ze tvoje malickost vi nejlepe, co je to tym dobre. S tim nesouhlasim, je to chybny predpoklad, protoze:
1. predpokladam, ze mas zjisteno, ze i ostatni tymy jako Frantici, SETI.USA a BoincSynergy (ktere myslim CNT brzy predbehnou), maji take sepsane smlouvy, papiruji atp. Jako "leader" tymu predpokladam, ze jsi s nim ve spojeni a situaci znas. Popis to v jinych tymech a prestan kua s tim mentalizovanim. Jiste vis, ze BS provozuje dalsi priadane hodnoty, ktere CNT take nikdy nemel - vlastni plnohodnotne statistky. A ze ma take system prispevku, aby patricne servery, datovy prostor i traffic uzivili. Napis, jak to provozuji, jake maji smlouvy...urcite se budes moci inspirovat. Napis, jake maji smlouvy, o ktere body se opiraji.
2. Maji rozhodnout bejci a doufam, ze jejich nazor tentokrate budes respektovat. Jinak v tom mam jasno. Snaz se zacit rozlisovat, ze "domnivam se, ze pro tym xyz je nejlepsi" meti tim "pro tym xyz je nejlepsi a tak to udelam"...tve ego fakt neni vseobjimajici...nebo je?

Zapomen na SQL nebo na Wiki nebo na system xyz. Prave proto jsem psal, ze se ma bavit o domene a jejim obsahu obecne a ne konkretne vyjmenovavat vsechny mozne systemy, jak obsah naplnit. Nebo se nekdo pusti do programovani vlastniho webu a k nemu pridruzeneho pseudofora jako ma BOINC.sk a obejdou se bez systemu xyz.
SQL jsem daval jako konrektni priklad prave proto, ze na tuto esenci zapominas a prave proto, abychom se nejakym podobnym opomenutim vyhli tim, ze se nebude konretne vyjmenovavat.

A prave proto jsem poukazoval na system, ktery nam fungoval s dejvem - proste jsme se shodli, ze by bylo neco noveho dobre zkusit - treba wiki. Takze jsme to nahodili, rekli jsme si hesla a hotovo. Nemusi se kvuli tomu predelavat smlouva a dalsi srani kolem.

Hesla jsem uz rikal - je v tom primarni neduvera a neochota a tim pro me cely podnik opek klesl o dalsi stupen dolu. Ne, neni to dostatecna zaruka, protoze tam chybi vstricny krok na zaklade duvery. Pokud se ptas, co pro situaci muzes udelat, tak prave zde mas mnoho mesicu rezervy a nejviditelnejsi podil na soucasnem stavu.

Nazev tymu mi dlouhodobe nevyhovuje, nejsem jedinny. S nim se pripadne poji nazev domeny a zmena nazvu tymu znamena i zmenu domeny a zase kua predelavani. Zlaty boinc.cz
Navic popis tymu je neaktulani - nejake optimalizace uz bych stahnul (hezke, jak jsi pritom aktivne zacal delat reklamu na sve stranky v popisu tymu).

Ze jsi rad, ze tym je cesky ti neberu (i kdyz ja na ceskou populaci a narodni rysy totik hrdy nejsem...no snad to bude tim, ze mam porovnani s nekterymi jinymi narody). Ono "national" neznamena je narodni, vselidovy atp., ale take vlastenecky (to je ten zde kritizovany patetismus) a take nacionalni, nacionalistky...tedy ten nevrazivy vuci cemukoli, to neni vlastni. Ano, to je to, co dela zlou krev mezi narody, to je to, co zavira cestu lidem ze zahranici sem, to je to, proc zde nejsou zahranicni clenove a vyvojari...a pokud byli/jsou, nebyly/nejsou s CNT totik svazani.
Muze to lakat lidi z ceskeho pisecku, muze to odrazovat kohokoli ostatniho.
Tva povaha je uzavrena, hledas zaruky atp. Uz se tesim na to, jak budes sepisovat smlouvu anglicky, francouzky nebo nemecky, az se objevi nekdo schopny. Vsadim, ze do 14 dnu utece :lol:
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Vidis Foreste, vse by se viresilo smehem ruky, kdybys nekomu predal hesla :idea: Me osobne nebavi cist denne 50kb textu. :!:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Poprosil jsem Foresta, aby tyden pockal nez se sejdeme v Praze. I kdyz Forest sraz zda se bere, jako frontu proti sve osobe.
Bohuzel tu den co den ctu spoustu prispevku, kde se lidi do roztrhani klavesnice hadaji kdo je lepsi a kdo horsi. Uz me to fakt nebavi cist.

Honza tu spravne nadhodil, ze by ho zajimalo jak se to resi u jinych velkych teamu. Podle me team zalozilo par znamych a ostatni se postupne prifarili. Mozna je jim jedno, kdo je leader a vsechno funguje na zaklade duvery. Verim tomu, ze kdybychom jim napsali a zeptali se jestli maji smlouvu mezi leadrama o provozovani domeny a o heslech, tak by nepochopili co po nich vlastne chceme.

Podle me neexistuje zadne reseni, kdy by se nekdo nemohl urvat a vsechno si privlastnit. Kdyz budou hesla registrovana na jeden E-mail a vic lidi k nemu bude mit pristup, tak jednoho dne (nebo noci) zmeni heslo nebo prevede teamy na jineho uzivatele a ostatni se muzou jen smutne koukat. Muzou s tim nesouhlasit, muzou protestovat, ale to je tak vsechno.

Pro sebe si National v nazvu teamu prekladam jako narodni, ale je pravda, ze v anglictine az tak nevladnu a spis nez slovnikovy vyznam je dulezite co napadne bezneho anglicky mluviciho cloveka. Na druhou strani si vybavim nacionalismus v Nemecku minuleho stoleti a ruzne militantni skupiny dneska a je mi spatne.

Na druhou stranu me hodne tesi, kdyz se, pro Honzu nezajimavyma, kreditama posunujeme nahoru a pak je ve statistikach videt "Czech" hodne nahore.

Co se smlouvy tyce, tak osobne nehodlam podepsat nic, kde mel sankci treba 100 kKc. Proc bych se mel kvuli konicku, kde nejde o penize zavazovat k takovymhle sankcim? Sankce by mela byt umerna pripadne skode, ale tohle je naprosto neadekvatni. Kdyz budu hodne paranoidni, tak na me nekdo elektronicky neco narafici, bude to vypadat, ze jsem to udelal ja a nebudu to moct vratit. Pak po me budete pres pravniky chtit 100 kKc?

Pro me je BOINC zabavou a potesenim, ze muzu pomoct dobre veci. Budu ho nadale podporovat a propagovat a jednou si rad prectu clanek, kde se bude psat, ze diky vysledkum z BOINCu se neco noveho naslo nebo urychlilo.
Venuju tomu spoustu casu, neco malo penez a vic nic. Na tom nehodlam nic menit. Pokud se opravdu dohodnete, ze chcete sepisovat smlouvu se sankcema, tak klidne odstoupim a rady, ktera se neradi, a uvolnim misto dalsimu na pripodepsani.
Libor
PS: sorry za dalsi kilobajty.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše: Ze to nejde bez papiru je tve hledisko zalozene na tom, ze jsi presvedcen, ze tvoje malickost vi nejlepe, co je to tym dobre. S tim nesouhlasim, je to chybny predpoklad, protoze:
1. predpokladam, ze mas zjisteno, ze i ostatni tymy jako Frantici, SETI.USA a BoincSynergy (ktere myslim CNT brzy predbehnou), maji take sepsane smlouvy, papiruji atp. Jako "leader" tymu predpokladam, ze jsi s nim ve spojeni a situaci znas. Popis to v jinych tymech a prestan kua s tim mentalizovanim. Jiste vis, ze BS provozuje dalsi priadane hodnoty, ktere CNT take nikdy nemel - vlastni plnohodnotne statistky. A ze ma take system prispevku, aby patricne servery, datovy prostor i traffic uzivili. Napis, jak to provozuji, jake maji smlouvy...urcite se budes moci inspirovat. Napis, jake maji smlouvy, o ktere body se opiraji.
Nevím jak je to jinde. Někde jistě má doménu a hesla jeden člověk, někde parta kamarádů co spolu chodí do hospody, někde to zase funguje jinak. Myslím si že na tohle nejde udělat šablona, záleží na podmínkách a konkrétních lidech. Řešme naši situaci a né to jak by to mělo být, či jak by to mělo být, to nám nijak nepomůže.
Musíme si vytyčit body které ve smlouvě potřebujeme mít my pro naše potřeby a né co má někdo jiný.
Honza píše: 2. Maji rozhodnout bejci a doufam, ze jejich nazor tentokrate budes respektovat. Jinak v tom mam jasno. Snaz se zacit rozlisovat, ze "domnivam se, ze pro tym xyz je nejlepsi" meti tim "pro tym xyz je nejlepsi a tak to udelam"...tve ego fakt neni vseobjimajici...nebo je?

Zapomen na SQL nebo na Wiki nebo na system xyz. Prave proto jsem psal, ze se ma bavit o domene a jejim obsahu obecne a ne konkretne vyjmenovavat vsechny mozne systemy, jak obsah naplnit. Nebo se nekdo pusti do programovani vlastniho webu a k nemu pridruzeneho pseudofora jako ma BOINC.sk a obejdou se bez systemu xyz.
SQL jsem daval jako konrektni priklad prave proto, ze na tuto esenci zapominas a prave proto, abychom se nejakym podobnym opomenutim vyhli tim, ze se nebude konretne vyjmenovavat.

A prave proto jsem poukazoval na system, ktery nam fungoval s dejvem - proste jsme se shodli, ze by bylo neco noveho dobre zkusit - treba wiki. Takze jsme to nahodili, rekli jsme si hesla a hotovo. Nemusi se kvuli tomu predelavat smlouva a dalsi srani kolem.
Tak prosím podobu tohoto bodu navrhni sám, třeba lépe pochopím jak to vlastně myslíš.
Honza píše: Hesla jsem uz rikal - je v tom primarni neduvera a neochota a tim pro me cely podnik opek klesl o dalsi stupen dolu. Ne, neni to dostatecna zaruka, protoze tam chybi vstricny krok na zaklade duvery. Pokud se ptas, co pro situaci muzes udelat, tak prave zde mas mnoho mesicu rezervy a nejviditelnejsi podil na soucasnem stavu.
Nevím nač dávat jaké záruky dopředu, zárukou bude podepsaná smlouva a dodržení podmínek v ní. Za nedodržení budou sankce, co je na tom že by to potřebovalo nějaká vstřícná gesta nechápu. Nevím proč se na ty hesla tak třepeš, čím dříve se smlouva podepíše, tím dříve k nim budeš mít přístup. Vtřícný krok třeba od tebe by bylo navrhovat nějakou konkrétní podobu jednotlivých bodů, nejen kritizovat vše co napíšu, tak se moc dál nepohneme.
Honza píše: Nazev tymu mi dlouhodobe nevyhovuje, nejsem jedinny. S nim se pripadne poji nazev domeny a zmena nazvu tymu znamena i zmenu domeny a zase kua predelavani. Zlaty boinc.cz
Navic popis tymu je neaktulani - nejake optimalizace uz bych stahnul (hezke, jak jsi pritom aktivne zacal delat reklamu na sve stranky v popisu tymu).

Ze jsi rad, ze tym je cesky ti neberu (i kdyz ja na ceskou populaci a narodni rysy totik hrdy nejsem...no snad to bude tim, ze mam porovnani s nekterymi jinymi narody). Ono "national" neznamena je narodni, vselidovy atp., ale take vlastenecky (to je ten zde kritizovany patetismus) a take nacionalni, nacionalistky...tedy ten nevrazivy vuci cemukoli, to neni vlastni. Ano, to je to, co dela zlou krev mezi narody, to je to, co zavira cestu lidem ze zahranici sem, to je to, proc zde nejsou zahranicni clenove a vyvojari...a pokud byli/jsou, nebyly/nejsou s CNT totik svazani.
Muze to lakat lidi z ceskeho pisecku, muze to odrazovat kohokoli ostatniho.
Tva povaha je uzavrena, hledas zaruky atp. Uz se tesim na to, jak budes sepisovat smlouvu anglicky, francouzky nebo nemecky, az se objevi nekdo schopny. Vsadim, ze do 14 dnu utece :lol:
Nevím proč nyní při jednání o smlouvě zde řešit změnu názvu týmu, to se fakt nikam nedostaneme. O tom může rozhodovat rada až ta smlouva bude. Drž se prosím smlouvy, tvé osobní názory na jméno týmu znám moc dobře, ale mnoha jiných členů tím to zde opravdu zaplácávat nemusíme.
Naposledy upravil(a) forest dne pon říj 23, 2006 9:22 am, celkem upraveno 2 x.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Co se tyce nazvu tymu, tak o tom se hlasovalu. Nazev tymu prosim ponechte stranou :idea:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

FordPrefect píše:Vidis Foreste, vse by se viresilo smehem ruky, kdybys nekomu predal hesla :idea: Me osobne nebavi cist denne 50kb textu. :!:
To není pravda, hesla jsou jen okraj mnohem většího problému v týmu a myslel jsem že to víš také.
Tým od začátku fungoval na ústní dohodě, která se oboustranně začala porušovat prakticky hned v zárodku, ale která tak nějak fungovala rok a půl, než to začalo pár lidem v týmu vadit. Nyní je potřeba dát týmu jasný řád, který nikdy neměl.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

vejpuste píše: Podle me neexistuje zadne reseni, kdy by se nekdo nemohl urvat a vsechno si privlastnit. Kdyz budou hesla registrovana na jeden E-mail a vic lidi k nemu bude mit pristup, tak jednoho dne (nebo noci) zmeni heslo nebo prevede teamy na jineho uzivatele a ostatni se muzou jen smutne koukat. Muzou s tim nesouhlasit, muzou protestovat, ale to je tak vsechno.
To není pravda. Porušení dohod řeší pokuta, bez ní by si opravdu mohl svévolně dělat kdo co chtěl i po podpisu smlouvy.
vejpuste píše: Co se smlouvy tyce, tak osobne nehodlam podepsat nic, kde mel sankci treba 100 kKc. Proc bych se mel kvuli konicku, kde nejde o penize zavazovat k takovymhle sankcim? Sankce by mela byt umerna pripadne skode, ale tohle je naprosto neadekvatni. Kdyz budu hodne paranoidni, tak na me nekdo elektronicky neco narafici, bude to vypadat, ze jsem to udelal ja a nebudu to moct vratit. Pak po me budete pres pravniky chtit 100 kKc?
Sankce úměrné být mohou, třeba penězům vloženým do propagace týmu, tedy k dnešnímu dni cca 36.000. Dále se tato částka dodatky může ročně zvedat vždy podle toho, kolik dalších prostředků se vloží do propagace a provozu týmu.
Takhle ti to bude více vyhovovat?
vejpuste píše: Pro me je BOINC zabavou a potesenim, ze muzu pomoct dobre veci. Budu ho nadale podporovat a propagovat a jednou si rad prectu clanek, kde se bude psat, ze diky vysledkum z BOINCu se neco noveho naslo nebo urychlilo.
Venuju tomu spoustu casu, neco malo penez a vic nic. Na tom nehodlam nic menit. Pokud se opravdu dohodnete, ze chcete sepisovat smlouvu se sankcema, tak klidne odstoupim a rady, ktera se neradi, a uvolnim misto dalsimu na pripodepsani.
Libor
Zde je otázka zda všichni radní jsou automaticky povinni smlouvu podepisovat, osobně si myslím že nikoliv. Ale jen ti co ji podepíší budou mít přístup ke správě týmu na projektech, a podobným věcem daných smlouvou.
Myslím že by stačilo kdyby ji podepsali alespoň 3 radní, ale i dvá by možná mohli stačit, na to si rád vyslechnu vaše názory.
vejpuste píše:Poprosil jsem Foresta, aby tyden pockal nez se sejdeme v Praze. I kdyz Forest sraz zda se bere, jako frontu proti sve osobe.
Bohuzel tu den co den ctu spoustu prispevku, kde se lidi do roztrhani klavesnice hadaji kdo je lepsi a kdo horsi. Uz me to fakt nebavi cist.
PS: sorry za dalsi kilobajty.
Nechci jen čekat další týdny o čem se bude mluvit někde kde být nemůžu a jen z reakcí pár členů pak dedukovat co se tam asi mohlo dít, protože žádný report nikdo zase nenapíše.
Ano popsalo se toho už hodně a někam to doufám celé směřuje, stačí se dohodnout na pár bodech a podepsat to. Tím tu celou debatu můžeme ukončit jednou pro vždy.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

forest píše:Tým od začátku fungoval na ústní dohodě, která se oboustranně začala porušovat prakticky hned v zárodku, ale která tak nějak fungovala rok a půl, než to začalo pár lidem v týmu vadit. Nyní je potřeba dát týmu jasný řád, který nikdy neměl.
Vysvetli prosim nam pomalejsim, v cem kdo dohodu porusoval !
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Nevím naè dávat jaké záruky dopøedu, zárukou bude podepsaná smlouva a dodržení podmínek v ní. Za nedodržení budou sankce, co je na tom že by to potøebovalo nìjaká vstøícná gesta nechápu. Nevím proè se na ty hesla tak tøepeš, èím døíve se smlouva podepíše, tím døíve k nim budeš mít pøístup.
Nechci dopredu zaruky, jak mi podsouvas. Chci vstricny krok, akt duvery. Jsem stejneho nazoru jako Libor, ze uplne to smlouvou stejne ochranit nejde. Pokud k celemu pocitani pod BOINC pristupujes apriory s neduverou (viz drivejsi podezirani me nebo dejva), smlouvu nepodepisuji.
Prdim na to, jestli bude mit vsechny hesla od projektu, nebo jenom ta, ktere jsem zakladal nebo zadne. Ale sere mi, ze si je jedne clovek privlastnil a nikomu v tymu neveri natolik, aby s nim sdilel. Kus papiru, ktery jsi si vymyslel bez jakekoli opory v zahranici (a dokonce bez znalosti toho, jak ostatni leaderi velkych tymu postupuji, jak jine tymy funguji), je pouze toho dusledkem. Nemuzu se zbavit pocitu, ze papir resi dusledek a ne pricinu.

Kua je to jenom konicek - misto vymysleni paragrafu smlouvy, pripadne sepirovani stanov, delani zapisu z valnych hromad (jo, par let jsem to delal) budu radsi cist vedecke zpravy, mailing listy developeru a posilat si maily s lidma z projektu a testerama.

Zitra se uvidi/me a co na to ostatni, kdyz se sejdeme face-to-face, nebudou se prekrucovat citace atp. Podle toho bychom se pak meli spolecne zaridit.

OK, nazev tymu jsem uz motat nebudu...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

to Ford:
co se porušovalo jsem ti řekl po ICQ, sem to motat nebudu.

To Honza:
Smlouvou se dá řešit vše, napiš konkrétně co smlouva neřeší a nemaž kolem toho zase omáčku.
Víš moc dobře že na nějaké mezinárodní mailování neznám jazyk a několikrát jsem ti to i říkal.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:to Ford:
co se porušovalo jsem ti øekl po ICQ, sem to motat nebudu.
Kua, nereklo se, ze se veci budou resit verejne???

forest píše:To Honza:
Smlouvou se dá øešit vše, napiš konkrétnì co smlouva neøeší a nemaž kolem toho zase omáèku.
Víš moc dobøe že na nìjaké mezinárodní mailování neznám jazyk a nìkolikrát jsem ti to i øíkal.
Jsem si skorem myslel, ze jsi cetl Liboruv prispevek. Tam ti jasne rika slabiny reseni.

Dalsi a souvisejici slabiny:
- duveru smlouva neprinasi, ba naopak. Naprosta vetsina lidi se kloni k neformalnimu pocinani v ramci konicku ve volnem case.
- svymi podminkami nesmyslne eskalujes cenu hesel, ktera jsi si nepravem privlastnil a zadrzujes
- lide vnimaji BOINC jako konicek; ty z nas a CNT chces delat jeste vetsi exoty nejakou smlouvou, pro kterou nemas dostatecne oporu mezi bejky ani v tymu.
- smlouva neresi tve nerespektovani vetsiny, tim tvuj koncept smlouvy u hodne lidi nejspis prave proto pada.
- to zpusobuje jeden drobny technicky detail - nevidim nikoho, kdo by se do podepisovani smlouvy s tebou hrnul :idea:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:
forest píše:to Ford:
co se porušovalo jsem ti řekl po ICQ, sem to motat nebudu.
Kua, nereklo se, ze se veci budou resit verejne???
Ano to se řeklo, věci okolo smlouvy se budou řešit veřejně. Ohledně jiných věcí jsou jiné thready a tam se to už probíralo. Jinak jsem o tom mluvil s Fordem ještě než jsem vlezl na fórum a přečetl si ten dotaz zde na ICQ a proto tedy jsem to sem nepsal celé znova.
Honza píše:
forest píše:To Honza:
Smlouvou se dá řešit vše, napiš konkrétně co smlouva neřeší a nemaž kolem toho zase omáčku.
Víš moc dobře že na nějaké mezinárodní mailování neznám jazyk a několikrát jsem ti to i říkal.
Jsem si skorem myslel, ze jsi cetl Liboruv prispevek. Tam ti jasne rika slabiny reseni.
Dalsi a souvisejici slabiny:
- duveru smlouva neprinasi, ba naopak. Naprosta vetsina lidi se kloni k neformalnimu pocinani v ramci konicku ve volnem case.
- svymi podminkami nesmyslne eskalujes cenu hesel, ktera jsi si nepravem privlastnil a zadrzujes
- lide vnimaji BOINC jako konicek; ty z nas a CNT chces delat jeste vetsi exoty nejakou smlouvou, pro kterou nemas dostatecne oporu mezi bejky ani v tymu.
- to zpusobuje jeden drobny technicky detail - nevidim nikoho, kdo by se do podepisovani smlouvy s tebou hrnul :idea:
Všechno jsou jen osobní překážky, né překázky smlouvy, takže smlouvou se vše řešit dá, žádnou překážku kterou by smlouva řešit nemohla ještě nikdo z vás nepřednesl.
Honza píše: - smlouva neresi tve nerespektovani vetsiny, tim tvuj koncept smlouvy u hodne lidi nejspis prave proto pada.
Smlouva jej právě řeší do důsledků, žádné polovičaté řešení. Jakmile se podepíše, už nikdo z rady nebude mít k ničemu výhradní pravomoci, či majetková práva, takže o čem většinou rada rozhodne to se prostě stane, není důvod proč by se tak stát nemělo. Nebo napiš jak by si pak někdo mohl dělat co se mu zachce když mu bude hrozit pokuta.
Zamčeno