méte někdo vysvětlení pro situaci popsanou v subjectu? Jde o Boinc 5.4.11 a projekty SIMAP + CPDN, pokud běží CPDN, tak běží na 100%, ale pokud se přepne na SIMAP, tak zůstane CPDN (proces hadcm3transum_5.15_windows_intelx86.exe) běžet a podělí se cca půl na půl o výkon? Nechtěl jsem tomu původně věřit, ale potvrzuje to jak Task manager, tak Boinc manager - sice o CPDN tvrdí, že je "dočasně odložen", ale "procesorový čas" vesele naskakuje dál
Dva výpočty naráz na jednoprocesorovém systému
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Dva výpočty naráz na jednoprocesorovém systému
Ahojte lidičky,
méte někdo vysvětlení pro situaci popsanou v subjectu? Jde o Boinc 5.4.11 a projekty SIMAP + CPDN, pokud běží CPDN, tak běží na 100%, ale pokud se přepne na SIMAP, tak zůstane CPDN (proces hadcm3transum_5.15_windows_intelx86.exe) běžet a podělí se cca půl na půl o výkon? Nechtěl jsem tomu původně věřit, ale potvrzuje to jak Task manager, tak Boinc manager - sice o CPDN tvrdí, že je "dočasně odložen", ale "procesorový čas" vesele naskakuje dál

Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Nemám tušení, zjistitl jsem to čirou náhodou při testování opti verze Simapu, jinak mi na tom kompu jede už nějakou dobu jen CPDN, takže opravdu nemohu porovnat. Zítra to zkusím i na dalším počítači v práci, zda to bude dělat to samé.Honza píše: Dela to i s jinou verzi BOINC?
Delalo to i se CPDN 5.08?
EDIT: tak jsem zkusil ještě pár hokus pokusů:
1. pozastavil jsem jednotku - pokračoval její výpočet
2. pozastavil jsem projekt (jednotka zůstala pozastavená) - pokračoval výpočet
3. restartoval jsem BOINC - zatím se to chová tak jak má - při pozastavení jednotky se skutečně její výpočet zastaví
Uvidíme, co se stane při přepnutí obou projektů řízené BOINCem, ale napadlo mne, že jsem nejspíš nerestartoval BOINC při přechodu z 5.4.9 na 5.4.11 tak jestli to nemohlo způsobovat to podivné chování.
EDIT2: tak po restartu se již BOINC chová přesně tak jak má
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png