Dva výpočty naráz na jednoprocesorovém systému

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Dva výpočty naráz na jednoprocesorovém systému

Příspěvek od LiborA »

Ahojte lidičky,

méte někdo vysvětlení pro situaci popsanou v subjectu? Jde o Boinc 5.4.11 a projekty SIMAP + CPDN, pokud běží CPDN, tak běží na 100%, ale pokud se přepne na SIMAP, tak zůstane CPDN (proces hadcm3transum_5.15_windows_intelx86.exe) běžet a podělí se cca půl na půl o výkon? Nechtěl jsem tomu původně věřit, ale potvrzuje to jak Task manager, tak Boinc manager - sice o CPDN tvrdí, že je "dočasně odložen", ale "procesorový čas" vesele naskakuje dál :?: :?: :?:
Honza

Příspěvek od Honza »

Chtel jsem problem replikovat, ale "no work from project".
(Pak jsem si stejne uvedomil, ze mam 5.4.9 BOINCStudio...a navic se to na dual-core muze chovat jinak).

Dela to i s jinou verzi BOINC?
Delalo to i se CPDN 5.08?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše: Dela to i s jinou verzi BOINC?
Delalo to i se CPDN 5.08?
Nemám tušení, zjistitl jsem to čirou náhodou při testování opti verze Simapu, jinak mi na tom kompu jede už nějakou dobu jen CPDN, takže opravdu nemohu porovnat. Zítra to zkusím i na dalším počítači v práci, zda to bude dělat to samé.

EDIT: tak jsem zkusil ještě pár hokus pokusů:
1. pozastavil jsem jednotku - pokračoval její výpočet
2. pozastavil jsem projekt (jednotka zůstala pozastavená) - pokračoval výpočet
3. restartoval jsem BOINC - zatím se to chová tak jak má - při pozastavení jednotky se skutečně její výpočet zastaví

Uvidíme, co se stane při přepnutí obou projektů řízené BOINCem, ale napadlo mne, že jsem nejspíš nerestartoval BOINC při přechodu z 5.4.9 na 5.4.11 tak jestli to nemohlo způsobovat to podivné chování.

EDIT2: tak po restartu se již BOINC chová přesně tak jak má :)
Odpovědět