Prenos WU na jiny pocitac - konec spekulaci

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Prenos WU na jiny pocitac - konec spekulaci

Příspěvek od Honza »

Jak FordPrefect psal, jedinou vedeckou metodou je to zkusit, resp. falzifikovat, abych byl presny.

Tedy, z teto masiny jsem rucne prenesl WU Einsteina na tuto masinu, z puvodni ji rucne smazal, na nove dopocital, odeslal a...dostal kredit za validizovanou jednotku :Honza_dance

Je samosebou nekolik scenaru na prenos WU (obecne, jakehokoli projektu) z jedne isntalace BOINC na druhou.
#1 Nejdednodussi situace, docela easy:
projekt je pripojen i na cilovem pocitaci (tj. ma zaznamy o danem projektu v client_state.xml a je na nem account_[project_name].xml), aktualni verze aplikce projektu je stazena (ma zaznamy v client_state.xml).
Dana WU jeste neni rozpocitana (tj. nema zaznamy ve \slots)

#2 Jednodussi situace, pro pokrocilejsi:
projekt je pripojen i na cilovem pocitaci (tj. ma zaznamy o danem projektu v client_state.xml a je na nem account_[project_name].xml).
Stazeni aktualni aplikce projektu neprobehlo, ale masina jiz nekdy k projektu pripojena byla
Dana WU jeste neni rozpocitana (tj. nema zaznamy ve \slots)

#3 Projekt na cilove masine jeste neni pripojen

#4 hard-core - jednotka je rozpocitana

Momentalne jsem podstupoval scenar #2, ale ani s dalsima bych nemel mit problem...

Trochu jsem sepisoval nejaky navod, postup v bodech, voditka ci jak to nazvat.
Prvni ale bylo postup alespon v jednom pripade overit a zjistit, ze to na strane serveru bude akceptovano - ze to pujde v ramci BOINC instalaci jsem temer vedel od doby, co jsem delal manualni upgrade aplikace.

Mno, zrovna tymova spoluprace tady neni, takze si dam nejaky cas na rozmyslenou - par dni nebo tyden. Ale kdyby byl napriklad prazsky sraz, tak bych rad dorazil...dejte vedet :wink:
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Podle vedeckych kriteriii, ktera jsi zde zminil, spekulace pokracuji dal. Musel bys to vyzkouset na vsech projektech :D
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Honza píše:Omlouvam se, jestli se to uz diskutovalo, ale neda mi to.

Vite o nekom, kdo by uspesne rucne prenesl WU z jednoho pocitace na druhy?
Nemyslim tim prenest celou BOINC instalaci, ale vypreparovat z ni jednotky a prenest na jinou instalaci BOINC. Mozna podobnym zpusobem, jako jsem popisoval v manualnim upgradu SC 4.19 na 4.22.

Druha otazka spise odbornejsiho razu: co to udelat na strane serveru, az se WU spocte a odesle?
Je WU natvrdo vazana na masinu, ktera ji prijmula, nebo se muz HostID daneho projektu behem vypoctu zmenit a odeslat v ramci jineho HostID (a v db aktualizovat)?
Prepsal sem ted 14wu seti z jednoho pc kterej sem zrusil :( a nechtel sem nechat wu propadnout. O uspesnosti podam info zhruba za dva dny
Naposledy upravil(a) JVc dne stř led 18, 2006 3:59 pm, celkem upraveno 1 x.
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Tak prenos wu probehl a po dopocitani se ze staryho pc vysledky prepsaly na moje pc jako by si je stahl sam.
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

OK, takze dalsi potvrzeni toho, ze prenos WU z jedne BOINC instalace do druhe je mozny; tentokrate u dalsiho projektuy, coz je take cenne.

Premyslim nad presunutim rozpocitane WUs (konkretne CPDN) z jedna masiny na jinou, abych si udelal 'prostor' pro Coupled Model, ktery uz mam rozpocitany.
Z hlediska BOINC instalace si myslim, ze vim jak na to, abych to provedl korektne. Ale co to udelat na strane serveru nevim. Ale nektere z poslednich kroku, co delal Carl na CPDN me vedou k tomu, ze by to mohlo jit :Honza_think
Asi to nepujde jinak nez metodou falzifikace, jak se toho dotkl FordPrefect. Moje pracovni hypoteza je, ze to pujde...snad se k tomu zitra nebo pozitri dostanu...
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

Honza píše:OK, takze dalsi potvrzeni toho, ze prenos WU z jedne BOINC instalace do druhe je mozny; tentokrate u dalsiho projektuy, coz je take cenne.

Premyslim nad presunutim rozpocitane WUs (konkretne CPDN) z jedna masiny na jinou, abych si udelal 'prostor' pro Coupled Model, ktery uz mam rozpocitany.
Z hlediska BOINC instalace si myslim, ze vim jak na to, abych to provedl korektne. Ale co to udelat na strane serveru nevim. Ale nektere z poslednich kroku, co delal Carl na CPDN me vedou k tomu, ze by to mohlo jit :Honza_think
Asi to nepujde jinak nez metodou falzifikace, jak se toho dotkl FordPrefect. Moje pracovni hypoteza je, ze to pujde...snad se k tomu zitra nebo pozitri dostanu...
no zkus pouzit verzi boincu co se nemusi instalovat(boin.cz sekce download), prenasim jak einstena tak CPDN, jinak jsem huz oba projekty prenasel pri zmene pocitace(upgradu) a to ze jsem BOINC odinstaloval, zbyly adresar zazalohoval a prenesl na novej comp zkopiroval na stejny umisteni a nainstaloval BOINC, v profilu compu na webu se zaktulizoval vypis hardwaru, jednotky jsou spocteny(delal jsem to pred dvema rokama!!!) validace taky OK, obdobny proces jsem pouzil pri prechodu z W2k na Win xp
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Takze to jde. Asi si zkusim i prenest spoctenou neodeslanou WU z PC na PC. Pak uz jen napsat scriptik, kterej bude v nejakych intervalech prenaset vsechny WU spocteny na PC co jsou v jedny siti na jeden PC (idealne na treba P120) a mam z nej v Einsteinu za 14 dni topPC s RAC 4k. :-D

Samozrejme si delam pri patku srandu, ale pokud to jde rucne, pujde na to napsat i scriptik. Coz znamena, ze ho nekdo muze mit napsanej a pouzivat. :!: Rucne to asi nikdo delat nebude. Silenec, kterej by si dal takovou praci jen kvuli RAC se tezko najde.
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

Bubak píše:Takze to jde. Asi si zkusim i prenest spoctenou neodeslanou WU z PC na PC. Pak uz jen napsat scriptik, kterej bude v nejakych intervalech prenaset vsechny WU spocteny na PC co jsou v jedny siti na jeden PC (idealne na treba P120) a mam z nej v Einsteinu za 14 dni topPC s RAC 4k. :-D

Samozrejme si delam pri patku srandu, ale pokud to jde rucne, pujde na to napsat i scriptik. Coz znamena, ze ho nekdo muze mit napsanej a pouzivat. :!: Rucne to asi nikdo delat nebude. Silenec, kterej by si dal takovou praci jen kvuli RAC se tezko najde.
prenasim to kvuli tomu ze vypoctovej comp je na siti kde je zakazanej server einstainu(na proxine, kvuli vysokymu provozu) takze u einstainu mam vyzkouseny, u CPDN to nemam vyzkouseny ale urcite to pujde.... nevidim v tom rozdil...... jen malickost vecer jsem vypnul boinc na vypoctovym, hodil boinc na flasku(zapakovanej) odnesl na odesilaci, rozbalil, odeslal a nasosal novy jednotky a pak zase na flesku a na vypoctovym to rozbalil a spustil boinc, tudiz behem prenosu musi na vypoctovym kompu bejt vypnutej boinc (haspon si pres noc odpocine)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Musacek: Jen pro info. Tady jde o prenos jedne konkretni WU mezi dvema instalacema BOINCu, ne o prenos cele instalace BOINCu (komplet adresare) z PC na PC - to je v pohode.
Takze je to spis takova akademicka debata bez praktickeho vyuziti. (Co se tyka E@H - u CPDN se to obcas muze hodit).
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

Bubak píše:2 Musacek: Jen pro info. Tady jde o prenos jedne konkretni WU mezi dvema instalacema BOINCu, ne o prenos cele instalace BOINCu (komplet adresare) z PC na PC - to je v pohode.
Takze je to spis takova akademicka debata bez praktickeho vyuziti. (Co se tyka E@H - u CPDN se to obcas muze hodit).
no ja premyslim na podobny.... pocitam na jednom stroji CPDN i einstaina, zakazali mi castecne net tak to musim odesilat z jinyho compu(prenos pre flash) a navic vedle mam moc nevyuzivanaj,ale nadupanej druhej comp mez internetu......

premyslel jsem zda-li lze rozpocitane projekty rozdelit tak aby jeden comp pocital einsteina a druhej com CPDN(oba jsou na stejny LAN) a pak se to dalo najdenou odeslat na tretim compu, kterej mam doma na ADSL a nejni s vypocernima spojen siti...

pokud by to slo docela vyrazne by se zvysil muj vypocetni vykon(kazdej comp je jinej, vypocetni jsou 3,2GHz HT, odesilaci P41,6GHz)
haz budu mit cas tak budu experimentovat....
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Musacek: To by bylo moc komplikovany. Tam kde chces pocitat CPDN a ne E@H tak ty WU cancelni. Na tu dalsi masinu nainstaluj dalsi BOINC. Doma to odesilej ze 3 ruznych adresaru a je to (predpokladam, ze doma mas BOINC taky nainstalovanej proto 3adresare). Zadny hrabani v xmlkach, zadny premejsleni kterej soubor kam nahrat.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Souhlas s Bubakem. Jestli needituješ .xml obden, zkus to radši jinak.
Honza

Příspěvek od Honza »

Musacek píše:premyslel jsem zda-li lze rozpocitane projekty rozdelit tak aby jeden comp pocital einsteina a druhej com CPDN(oba jsou na stejny LAN) a pak se to dalo najdenou odeslat na tretim compu, kterej
Ano, to lze. Presne o tom jsem zakladal tento thread.

Zkousel jsem kdysi i varianty:
#3 Projekt na cilove masine jeste neni pripojen
#4 hard-core - jednotka je rozpocitana

Jinak bych se drzel rady Bubaka a Jardy :wink:
Odpovědět