Vytvoření učtu

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Xxsejk
Nováček

Vytvoření učtu

Příspěvek od Xxsejk »

Zdar lidi,
rád bych se připojil k tomuto projektu,ale pri vyváření učtu ( at zadám jakoukoliv adresu ) tak mi odpovi že zadavé URL není v projektu Bionic..Nevíte co s tím ???..dík
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

Zkus si projit tenhle clanek, myslim ze je to tam docela dobre popsany, takze by to mel zvladnout skoro kazdej.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Xxsejk
Nováček

Příspěvek od Xxsejk »

Mr4k píše:Zkus si projit tenhle clanek, myslim ze je to tam docela dobre popsany, takze by to mel zvladnout skoro kazdej.

Jo...podle tohoto návodu jsem to zkoušel a na zadaní adresy jsem nepochodil....jak jsem napsal....vždy mi to řekne že zadaná adresa není v projektu Bionic :(
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Xxsejk: A jakou adresu tam zadavas? Asi nejjednodussi je zkopirovat si ji odtud a do toho okenka v BOINC manageru ji vlozit.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Do jakeho projektu se chces pripojit?
Zkus tam zadat jeden z nasledujicich odkazu
http://einstein.phys.uwm.edu/
http://setiathome.berkeley.edu/
http://boinc.bio.wzw.tum.de/boincsimap/
http://boinc.bakerlab.org/rosetta/
Pokud ani jeden nebude fungovat, tak mas nejspis problem s pripojenim k siti.
Nemas nahodou nejaky tvrdy firewall nebo potrebu mit nastavenou proxy?
Zkus pripadne zkopirovat hlasky z Boinc Managera. Z toho se pozna vic.
Libor
Xxsejk
Nováček

Příspěvek od Xxsejk »

Bubak píše:2 Xxsejk: A jakou adresu tam zadavas? Asi nejjednodussi je zkopirovat si ji odtud a do toho okenka v BOINC manageru ji vlozit.
už je to ok :)......jsem kus telecího....měl jsem špatně nastavenej port..... :roll: :evil: :oops:
Xxsejk
Nováček

Příspěvek od Xxsejk »

No ale jinak jsem asi mimo.....povedlo se mi konečně připojit k SETI,Rosetta a climateprediction...
Tak u SETI se mi povedlo nastavit Czech national team...ale u tech dvou neee....poradíte mi ještě jak ????
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Obcas se to tam neobjevi hned, jestli ve tvych info na strankach projektu tym je, jsi tam. V klientovi je to jenom kousek bezvyznamneho textu.
Xxsejk
Nováček

Příspěvek od Xxsejk »

ok už to vše funguje jak má :)..

ale mám další dotaz : mám ted SETI a Climateprediction....ale comp ( anebo špatný nastavení ) mi počítá jen jeden projekt..ten druhý to odkládá..jak to mám udělat aby se mi projekty počítaly paralelně ???...díky
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Xxsejk píše:ale mám další dotaz : mám ted SETI a Climateprediction....ale comp ( anebo špatný nastavení ) mi počítá jen jeden projekt..ten druhý to odkládá..jak to mám udělat aby se mi projekty počítaly paralelně ???...díky
Pořídit si dvoujádro. Po případě serverovou desku pro více procesorů pokut by ses zapojoval do dalších projektů :wink:
Na jedno jádrovém procesoru může efektivně najednou pracovat pouze jedna úloha. CPDN a SETI se bude střídat po hodině (možno nastavit v profilu)
Boinc si sám kontroluje jestli není spuštěn vícekrát. Musely by se upravit zdrojáky nebo použít virtualizaci. Každopádně spuštění 2
úloh na jednom jádru nevede ke zvýšení výkonu. (nemyslím HT ale P4 je někdy rychlejší bez HT než s ním)
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Xxsejk
Nováček

Příspěvek od Xxsejk »

azor666 píše:
Xxsejk píše:ale mám další dotaz : mám ted SETI a Climateprediction....ale comp ( anebo špatný nastavení ) mi počítá jen jeden projekt..ten druhý to odkládá..jak to mám udělat aby se mi projekty počítaly paralelně ???...díky
Pořídit si dvoujádro. Po případě serverovou desku pro více procesorů pokut by ses zapojoval do dalších projektů :wink:
Na jedno jádrovém procesoru může efektivně najednou pracovat pouze jedna úloha. CPDN a SETI se bude střídat po hodině (možno nastavit v profilu)
Boinc si sám kontroluje jestli není spuštěn vícekrát. Musely by se upravit zdrojáky nebo použít virtualizaci. Každopádně spuštění 2
úloh na jednom jádru nevede ke zvýšení výkonu. (nemyslím HT ale P4 je někdy rychlejší bez HT než s ním)

Aha..takže jestli to chápu dobře..nemá smysl na jednom počítači mít spuštěný víc jak jednu ulohu...leda bych měl na to stroj....ok
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Xxsejk píše:Aha..takže jestli to chápu dobře..nemá smysl na jednom počítači mít spuštěný víc jak jednu ulohu...leda bych měl na to stroj....ok
JJ, ale vyplatí se na jednom PC počítat 2 projekty, pokut jeden nemá práci nebo má výpadek běží druhý. Být přihlášen na jednom PC do víc jak 2 prokjektů už smysl moc nemá.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Xxsejk píše:Aha..takže jestli to chápu dobře..nemá smysl na jednom počítači mít spuštěný víc jak jednu ulohu...leda bych měl na to stroj....ok
Pokud chces na jednom (jednojadrovem, jednoprocesorovem) PC pocitat vic projektu, klidne muzes, nic ti v tom nebrani. Ty projekty se budou pravidelne stridat podle priority, kterou jim das v profilu... tu prioritu najdes na webu projektu -> Your account -> [nazev projektu] preferences -> Resource share
Po jaky dobe nastavis v General preferences -> Switch between applications every
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

azor666 píše: JJ, ale vyplatí se na jednom PC počítat 2 projekty, pokut jeden nemá práci nebo má výpadek běží druhý. Být přihlášen na jednom PC do víc jak 2 prokjektů už smysl moc nemá.
Tot otazka. Asi co cruncher, to nazor. Ja bezne pouzivam 3 projekty. CPDN (pro me priorita), LHC (u me je na stejne urovni s CPDN, ale nema praci) a Einstein jako Backup projekt. To ale znamena, ze musim pouzivat BS core.
Na slabych strojich to mam jeste zamotanejsi....
No a na dvoujadrech je to CPDN, seasonal a o5 Einstein jako backup.
Xxsejk
Nováček

Příspěvek od Xxsejk »

Bubak píše:
azor666 píše: JJ, ale vyplatí se na jednom PC počítat 2 projekty, pokut jeden nemá práci nebo má výpadek běží druhý. Být přihlášen na jednom PC do víc jak 2 prokjektů už smysl moc nemá.
Tot otazka. Asi co cruncher, to nazor. Ja bezne pouzivam 3 projekty. CPDN (pro me priorita), LHC (u me je na stejne urovni s CPDN, ale nema praci) a Einstein jako Backup projekt. To ale znamena, ze musim pouzivat BS core.
Na slabych strojich to mam jeste zamotanejsi....
No a na dvoujadrech je to CPDN, seasonal a o5 Einstein jako backup.
díky chlapi za rady....zatím se budu pomalu rozkoukávat :)
Zamčeno