Core 2 DUO
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Vcera jsem si taky trochu hral a pri standardnim napeti mam FSB 360 a vyslednou frekvenci 3.24 GHz; pri 3.3 uz mi Prime zacal hazet chybky.
Verim, ze kdybych posteloval i napeti, tak to pujde jeste nahoru, ale asi to zatim necham tak.
Zkusim tento tyden dalsi kousek se stejnou deskou a uvidim, nakolik si budou podobne.
A treba dalsi tyden dalsi kousek...atp.
Verim, ze kdybych posteloval i napeti, tak to pujde jeste nahoru, ale asi to zatim necham tak.
Zkusim tento tyden dalsi kousek se stejnou deskou a uvidim, nakolik si budou podobne.
A treba dalsi tyden dalsi kousek...atp.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle Honzo nějaký výsledek testů?
Nejlépe čas té testovací WU Seti a třeba i PCMark 2005.
Aby se lidi co si Core 2 Duo ještě nekoupili mohli lépe rozhodnout, do čeho se vyplatí investovat. Rozdíly cen CPU Core 2 Duo jsou totiž značné.
Nejlépe čas té testovací WU Seti a třeba i PCMark 2005.
Aby se lidi co si Core 2 Duo ještě nekoupili mohli lépe rozhodnout, do čeho se vyplatí investovat. Rozdíly cen CPU Core 2 Duo jsou totiž značné.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Testovaci balicek, co jsem uvadel nize, mi dava lehce nad 30 vterin, snad 32, jestli si dobre pamatuji.
Vuci syntetickym testum mam vyhrady, trhat rekordy v pi na milion mist nehodlam.
Jelikoz zadne masiny neskryvam (pokud na ne neni zrovna informacni embargo nebo neco), kazdy se muze podivat, jak si Conroe vede v realnem nasazeni. Jiz jsem to i prubezne psal drive, staci se podivat.
Take jsem psal, ze budu prubezne pridavat hodnoty do tabulky, tam to bude videt skrze projekty a ne na jedne drobnosti.
Vysledky mame po prepocitani na frekvenci velmi podobne, takze to lze vycist z toho.
Vliv pameti je zanedbatelny - opet se mi potvrdilo, ze radsi mit vic pameti nez malo (byt rychle) a furt swapovat a soupat disky.
Vliv velivekosti cache uz byl drive diskutovan (bezne 5%)
Teploty moc neporovname, protoze mame jine chlazeni.
Aktualne mi CPDN dela 1.24 sec/TS pri dvou modelech.
Malarii jsem zminoval vcera a vysledky jsou jiz k dispozici
Dal znovu otestuji Einsteina, tentokrate s oficialni 4.24
Pak jsou projekty, kde se to tezko poznava - treba RCN.
Pak jsou projekty, ktere tady stejne nikdo nepocita...
Vuci syntetickym testum mam vyhrady, trhat rekordy v pi na milion mist nehodlam.
Jelikoz zadne masiny neskryvam (pokud na ne neni zrovna informacni embargo nebo neco), kazdy se muze podivat, jak si Conroe vede v realnem nasazeni. Jiz jsem to i prubezne psal drive, staci se podivat.
Take jsem psal, ze budu prubezne pridavat hodnoty do tabulky, tam to bude videt skrze projekty a ne na jedne drobnosti.
Vysledky mame po prepocitani na frekvenci velmi podobne, takze to lze vycist z toho.
Vliv pameti je zanedbatelny - opet se mi potvrdilo, ze radsi mit vic pameti nez malo (byt rychle) a furt swapovat a soupat disky.
Vliv velivekosti cache uz byl drive diskutovan (bezne 5%)
Teploty moc neporovname, protoze mame jine chlazeni.
Aktualne mi CPDN dela 1.24 sec/TS pri dvou modelech.
Malarii jsem zminoval vcera a vysledky jsou jiz k dispozici
Dal znovu otestuji Einsteina, tentokrate s oficialni 4.24
Pak jsou projekty, kde se to tezko poznava - treba RCN.
Pak jsou projekty, ktere tady stejne nikdo nepocita...
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty jo, na jednom tom malarickem resultu si se sesel s moji masinou: 481298, moje je ta s 4417s.
Prijde mi ze ti to dost claimuje, 19,63 claimed a 7,51 granted.. ranec.
Ale rozhodne impressive performance, to se musi nechat.
Prijde mi ze ti to dost claimuje, 19,63 claimed a 7,51 granted.. ranec.
Ale rozhodne impressive performance, to se musi nechat.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
to Honza:
Bohužel skutečné porovnání našich dvou strojů je možné jen na Seti (jiný projekt doma nejedu) a jelikož jsem a ještě asi týden budu doma bez netu (včera nám sundali střechu i s komínem a anténou
), tak moje výsledky tam hned tak nebudou.
Dle té testovací WU by ten rozdíl ve výkonu mohl dělat kolem 19% pro tvou mašinku, což není zas tak moc když vezmu že ten CPU stojí 2x tolik a máš ho o dost více přetaktovanýho, ale reálné porovnání na stejně náročné WU na Seti by bylo nejpřesnější.
Jina s každou novou revizí BOIsu pro mojeho ASUSe jde rychlost pamětí vzhůru, takže jejich vliv na celkový výkon se ještě reálně ukáže. Dle testů co jsem dělal dřív ten rozdíl v pamětech je zhruba 10% což není zas až tak zanedbatelné
Bohužel skutečné porovnání našich dvou strojů je možné jen na Seti (jiný projekt doma nejedu) a jelikož jsem a ještě asi týden budu doma bez netu (včera nám sundali střechu i s komínem a anténou
Dle té testovací WU by ten rozdíl ve výkonu mohl dělat kolem 19% pro tvou mašinku, což není zas tak moc když vezmu že ten CPU stojí 2x tolik a máš ho o dost více přetaktovanýho, ale reálné porovnání na stejně náročné WU na Seti by bylo nejpřesnější.
Jina s každou novou revizí BOIsu pro mojeho ASUSe jde rychlost pamětí vzhůru, takže jejich vliv na celkový výkon se ještě reálně ukáže. Dle testů co jsem dělal dřív ten rozdíl v pamětech je zhruba 10% což není zas až tak zanedbatelné
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
No vidis, ty chroupes sum, ja mam na vyber dalsich 30 projektu. Me nezajimava vykon na jednom z mnoha projektu. Navic - opakuji - se da snadno odvodit z vysledku jedne referencni masiny Conroe. Par vterin sem nebo tam je mi sumak - jeden M$ restart a usetrene milisekundy jsou v pr...
Kdybych pridal napeti a pripadne zlepsil chlazeni (tudiz dalsi prachy), tak bych se jiste dostal s frekvenci jeste vis, treba dalsich 10-15%, jak je obvykle, tedy o nejakou 1/3 rychlejsi masinu nez provozujes.
Myslim, ze vo tom to neni - alespon ne pro me.
Ja nesoutezim, ale snazim se vecne zjistit, jak si Conroe vede na tom kterem projektu.
Jinak tady v Einsteinje Conroe a vedle nejn jeden z Opteronu, co provozuje Bruce.
Na Einsteinu tedy 2x tolik prace nez puvodni non-OC dual-cores v podani X2 3800+ nebo D 820.
@ thales - 2x vice prace na Rosette bych cekal. Predpokladam, ze vlastne 4x vice, protoze single-core vs dual-core.
Dalsim testem bude SIMAP...
Kdybych pridal napeti a pripadne zlepsil chlazeni (tudiz dalsi prachy), tak bych se jiste dostal s frekvenci jeste vis, treba dalsich 10-15%, jak je obvykle, tedy o nejakou 1/3 rychlejsi masinu nez provozujes.
Myslim, ze vo tom to neni - alespon ne pro me.
Ja nesoutezim, ale snazim se vecne zjistit, jak si Conroe vede na tom kterem projektu.
Jinak tady v Einsteinje Conroe a vedle nejn jeden z Opteronu, co provozuje Bruce.
Na Einsteinu tedy 2x tolik prace nez puvodni non-OC dual-cores v podani X2 3800+ nebo D 820.
@ thales - 2x vice prace na Rosette bych cekal. Predpokladam, ze vlastne 4x vice, protoze single-core vs dual-core.
Dalsim testem bude SIMAP...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
To je jen nepodloženej dohad. Taky můžu říct ,,kdybych já měl.....,,Honza píše:Kdybych pridal napeti a pripadne zlepsil chlazeni (tudiz dalsi prachy), tak bych se jiste dostal s frekvenci jeste vis, treba dalsich 10-15%, jak je obvykle, tedy o nejakou 1/3 rychlejsi masinu nez provozujes.
Není to ani tak o soutěžení, jako o tom, že chci srovnat výkony a možnosti kvůli těm co si CPU vybírají a třeba i pro sebe do budoucna.Honza píše: Myslim, ze vo tom to neni - alespon ne pro me.
Doma jedu Seti a na jiných mašinách zase něco jinýho. Nejsem moc příznivcem vícero projektů na jednom PC pokud projekt který chci počítat nemá problémy s přídělem práce.
To je podlozeno znalostmi a zkusenostmi, ktere jsem ziskal nekolik mesicu pred tim, nez asi kdokoli z CNT mel vubec Conroe v ruce a maximalne o nem cetl par drbu na webu.forest píše:To je jen nepodloženej dohad. Taky mùžu øíct ,,kdybych já mìl.....,,
Nazapomen, ze jsem Conroe testoval jiz pred prazdninama a mel urcite materialy primo od Intelu atp. Limitem oveclockovani jiz NetBurst topitek s siditkem v podobe HT bylo, ze maji cast procaku bezici na dvojnasobne frekvenci - tedy treba 7 GHz. Proste na leccos taky muzu usuzovat nebo zkusenosti vysvetlovat na zaklade nejake znalosti architektury procesoru.
Velmi snadno mohu indukovat ze zkusenosti svych i ostatnich lidi - vcetne tebe jako zkuseneho overclockera. Propack asi forest zvysuje napeti a kropi procaky vodou?
Ty chces srovnavat levnej Conroe a vodnika se strednim Conroe a beznym chlazenim na jednom projektu.forest píše:Není to ani tak o soutìžení, jako o tom, že chci srovnat výkony a možnosti kvùli tìm co si CPU vybírají a tøeba i pro sebe do budoucna.
Doma jedu Seti a na jiných mašinách zase nìco jinýho. Nejsem moc pøíznivcem vícero projektù na jednom PC pokud projekt který chci poèítat nemá problémy s pøídìlem práce.
Ja srovnavam Conroe mezi vsemy projekty a mezi procesory, ktere ma vetsina BOINC poctaru - tedy AMD A64 a X2 a Intel siditko HT a D serii.
Tvuj zaber pokryva mizive procento nadsencu sumu s Conroe, ja se snazim BOINC komunite prinest celkove srovnani procesorove novinky a majoritnich CPU na vsech projektech.
Vetsinu projektu jiz mam otestovanou.
Az dojde na SETI, zkusim asi Betu, kde bylo par rozumnych lidi, co umej vic nez hadani se o kreditu. Navic tady rozhodne nejsme jedinny, kdo prohani Core 2 Duo, tak se preci mohou podelit i ostatni.
Rozdil Allendale a Conroe je diky cache preci par procent (nekolikrate potvrzeno), navic se to castecne vyvazuje rychlosti pameti, kterou mas vyssi. Potencial OC je dan zvysovanim napeti (do ktereho jit zatim nehodlam) a chlazenim (do vodnika taky nejdu)...tak nevim, kam to tlacis.
Proste nebudeme mit stejne podminky, takze brutalne hledat strop E6300 a E6600 a odlisit ostatni vlivy je v soucasnosti nerealizovatelne prani.
Pro tebe by byl dobry scenar, ktery jsem mohl delat v cervnu - mit dva ruzne procaky treba E6300 a X6800 ve stejne desce, stejne pameti, stejne vsechno a ty srovnavat.
Vcera jsem nahodil druhy Conroe ve stejne desce, stejne pameti, stejne chlazeni...takze treba mohu srovnavat teploty ci frekvencni strop stability pri nezvysenem napeti.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
OK, třeba se podělí i někdo jiný o výsledky.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Jeden z nejvykonnejsich pocitacu na Seti je :
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/show_ho ... id=2302665
2.66GHz pretocenej na 3733 MHz
Zajimavy je stderr out u spocitane jednotky :
Optimized Windows SETI@Home using Intel compiler 9.1,IPP 5.1,MKL 8.0
Version info: Windows SSE4 32-bit V5.15 (R-1.3|+freq|xW)
Compiled by Core2 http://www.intel.com/products/processor ... /index.htm
Core 2 rocks! Get one or lose!
On ma asi 2 x dvoujadro, ale na srovnani to byt muze.
Libor
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/show_ho ... id=2302665
2.66GHz pretocenej na 3733 MHz
Zajimavy je stderr out u spocitane jednotky :
Optimized Windows SETI@Home using Intel compiler 9.1,IPP 5.1,MKL 8.0
Version info: Windows SSE4 32-bit V5.15 (R-1.3|+freq|xW)
Compiled by Core2 http://www.intel.com/products/processor ... /index.htm
Core 2 rocks! Get one or lose!
On ma asi 2 x dvoujadro, ale na srovnani to byt muze.
Libor
- forest
- Kontaktovat uživatele:
To je právě vono, že je to další člověk co používá SSE4 optimalizaci na Seti. Kde ji ti lidi berou? 
Jen pro srovnání stejně náročné WU:
AR-0,39393 GC-67,23 - můj E6300@2,7Ghz za 6025s a jeho 2,66Ghz za 4971s
Těžko ale říct kolik z toho rozdílu je právě tou optimalizací.
Tak mi napada.... nesosnou si zdrojaky a nezkompilujou si ji nahodou?forest píše:To je právě vono, že je to další člověk co používá SSE4 optimalizaci na Seti. Kde ji ti lidi berou?
Otazka je, jestli ty origos zdrojaky jeste neopatchovali nejakyma vlastnima upravama.....
Private (old) + CCU stats.
Sere mě to, napsal jsem Simonovi a on se ani neobtěžuje odpovědět - přestože na SETI fóru slibuje že přístup dá, když ho požádáme. Asi mu pošlu ještě jednu a potom zkompiluju vlastní SSE4 verziforest píše:To je právě vono, že je to další člověk co používá SSE4 optimalizaci na Seti. Kde ji ti lidi berou?