Dobry den,
najde se tady nekdo kdo ma dual boot win x lin? Mel bych dotaz.
Benchmarks widle
cca 1400 plovouci carka
cca 3000 integer
Benchmarks Ubuntu (posledni)
cca 950 plovouci carka
cca 2000 integer
Jak je to mozne? Driv jsem pocital na dualbootu jeste klasicke S@H a vykon byl naprosto srovnatelny.
Diky
pcman
benchmarks Windows x linux na stejnem zeleze
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
To je zname, ze na ruznych platformach (Win, Linux, MacOS) hazi na stejnem HW ruzne vysledky v benchmarku.
Krome toho, ze samo mereni je nepresne a je treba je poustet vicekrat, nez lze odecist nejaky prumer, je to jeden z dalsich duvodu pro nepouzivani takto primitivniho a nicnerikajiciho cisla.
Mozne to je diky ruznym kompilatorum, jejich odlisnost (vcetne knihoven) se pak projevuje i v realnem vykonu jednotlivych aplikaci pod ruznymi platformami...
Benchmark rika jen velmi malo o realnem vykonu.
Nektere projekty - zrovna zminovany SETI, nedavno Einstein, v soucasnosti se na prechod pripravuje Rosetta/Ralph, (LHC a Predictor jsou tak trochu mimo hru, kdyz nejsou produktivni) - prechazeji na jine systemy ohodnocovani prace, ktere benchmark ignoruji, nepouzivaji; CPDN benchmark nikdy nepouzivalo a prideluje kredit spravedlive od zacatku.
Tudiz bych se kreditem nezabyval a proste pocital, pripadne se zajimal o to, co pocitam a jake to prinasi vysledky.
Krome toho, ze samo mereni je nepresne a je treba je poustet vicekrat, nez lze odecist nejaky prumer, je to jeden z dalsich duvodu pro nepouzivani takto primitivniho a nicnerikajiciho cisla.
Mozne to je diky ruznym kompilatorum, jejich odlisnost (vcetne knihoven) se pak projevuje i v realnem vykonu jednotlivych aplikaci pod ruznymi platformami...
Benchmark rika jen velmi malo o realnem vykonu.
Nektere projekty - zrovna zminovany SETI, nedavno Einstein, v soucasnosti se na prechod pripravuje Rosetta/Ralph, (LHC a Predictor jsou tak trochu mimo hru, kdyz nejsou produktivni) - prechazeji na jine systemy ohodnocovani prace, ktere benchmark ignoruji, nepouzivaji; CPDN benchmark nikdy nepouzivalo a prideluje kredit spravedlive od zacatku.
Tudiz bych se kreditem nezabyval a proste pocital, pripadne se zajimal o to, co pocitam a jake to prinasi vysledky.
Me zdaleka nejde o kredit, diky tomu jsem si napr. vybral rosettu misto CPDN.
Libi se mi co pocita, jen jsem se zdesil, kdyz mi klient tak nejak oznamil,
ze tu jednotku bude pocitat 12 hod a spocitana cast se zvysovala po tisicinach
procenta
Navic muj pocit, ze neco neni v poradku umocnilo jeste to, ze
po vypnuti klienta se jednotka zacala vzdy pocitat znovu a nakonec to skoncilo
chybou.
Libi se mi co pocita, jen jsem se zdesil, kdyz mi klient tak nejak oznamil,
ze tu jednotku bude pocitat 12 hod a spocitana cast se zvysovala po tisicinach
procenta
po vypnuti klienta se jednotka zacala vzdy pocitat znovu a nakonec to skoncilo
chybou.
Sorry, ale tohle melo byt presne obracene - CPDN jiz od zacatku pouziva fixni ohodnoceni ZA ODVEDENOU PRACI, nejaky benchmark je mu sumak.pcman píše:Me zdaleka nejde o kredit, diky tomu jsem si napr. vybral rosettu misto CPDN.
Rosetta mela v podstate nejmene spravedlive ohodnocovani zalozene ciste na pochybnem benchmarku. Ted to konecne davaji trochu do poradku.
Jinak samozrejmne vyber podle gusta, v tom neni problem.
Jednotky u Rosetty se pocitaji tak dlouho, jak je specifikovano v uzivatelskem nastaveni; standardne 3 hodiny, pokud neni zvoleno jinak.
Kdo chce setrit na internet traffiku, muzu se nastavit delsi dobu a aplikace bude dela pracovat na jednom resultu.
btw, sveho casu jsem se ptal, jestli delsi doba vypoctu prinese "lepsi" vysledky, ale nejaky fine-tunning tam zatim nemaji, takze to zhruba na kvalitu vysledku nema vliv, spise na efektivitu (pocatecni faze se u 3 hodinovych delat vlastne x-krat nez u jedne velke 24 hodinove).
Problem u rosetty je s tema checkpointama, mam takovej dojem, ze je vzdy po spocteni jednoho modelu, procento se prizpusobi aktualnimu casu proti tomu ocekavanymu (defaultne ty 3 hodiny), nekdy trva vypocet toho modelu dost dlouho, nekdy zas ne, takze treba za 3 hodiny jich jednou udelas 6, podruhy 23. Problem je v tom, ze kdyz vypnes/resetujes PC pred tim checkpointem, tak to zacne vypocet znova od toho predchoziho, pokud je to na zacatku, tak po nekolika restartech to prave spadne na nejakou chybu, vim ze mi to jednou uz udelalo taky.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2